Szukam krótkiego filmu w którym kobieta na wystawieniu sztuki, która polegała na
siedzeniu na przeciwko siebie z przypadkowymi ludzmi zobaczyła swojego byłego
męża/narzeczonego/chlopaka po 10-20 latach nie pamietam dokladnie ile, pilne
Pomóżcie mi znaleźć serial z mojego dzieciństwa.
Jedyne co pamiętam, to jedno zdanie wypowiadane w czołówce filmu: "... na twarzy ma dwu-centymetrową bliznę, której nie sposób ukryć..."
Tyle pamiętam. Za pomoc z góry gorąco dziękuję.
Stary - może z lat 80 tych, produkcja - prawdopodobnie USA, gatunek - fantasy. Pamiętam
jedną z początkowych scen: szkielety dawno zmarłych wojowników powstają na wezwanie
jakiegoś czarownika.
Może ktoś kojarzy tytuł. Był to kryminał, w którym zginęło chyba dziecko, albo więcej osób. Pamiętam, że odkrywali jakieś sprawki sprzed lat i analizowali jakieś zdjęcie klasowe dzieci, na którym chyba nie mogli kogoś zidentyfikować. W końcu zabójcą okazała się taka na pozór nieszkodliwa i pomocna kobieta (może...
Kolejna część postu, ponieważ przekroczył się limit 1000 komentarzy.
Niech to będzie temat przeznaczony dla osób szukających jakiegoś tytułu filmu i mających jakiś problem związany z danym filmem. Użytkownicy piszący wątki co z niego pamiętają (jak to często widać w temacie "FILM"). Zapraszam wszystkich poszukujących...
Cześć, szukam takiego oto horroru, mam nadzieję, że mi ktoś pomoże: ok. 10 lat temu
leciał w polskiej TV, najprawd. na TVN. Krótki opis fabuły, którą pamiętam, jak przez mgłę:
Film zaczyna się w jakimś oddziale psychiatrycznym, gdzie poznajemy głównego bohatera.
Źródła jego świra należy doszukiwać się w...
Witam, szukam filmów które pomogą mi się osłuchać z francuskim. Chodzi mi o najlepsze
dramaty i thrillery, filmy które zapadają w pamięć, coby połączyć przyjemne z pożytecznym,
coś na miarę Intouchables.
Hejka, szukam filmu z dzieciństwa, oglądałem go około 10-15 lat temu, był często
wyświetlany w autobusach jeżdżących między krajami(w moim przypadku polska-niemcy).
Film był osadzony w czasach typu średniowiecze z czego pamiętam, głównym bohaterem
był chłopak, który skądś miał figurkę jakiegoś potwora(a'la...