Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

http://polska.newsweek.pl/traumatyczne-dziecinstwo-psychologia-dziecieca-rodzina -rodzice-dzieci-newsweek-pl,artykuly,285303,1.html

Są takie filmy lub choćby w części podobne?

Dla znawców początków kina - obejrzałem "Podróż na księżyc" z muzyką klasyczną w tle. I
tu rodzi się moje pytanie, czy podczas seansów na początku XX wieku widzowie oglądali
całkowicie bez oprawy muzycznej ten obraz czy, tak jak teraz jakoś "dodawało" się ścieżkę
dźwiękową?

Witam poszukuje filmy z motywem ,że główny bohater dowiaduje sie ,że ma nadludzkie
zdoloności i je wykorzystuje do czegość .Ogółem fil podobny do jumper

Pilnie szukam filmu, w którym wyraźnie widoczny będzie motyw KONFLIKTU jednostek z
systemem społecznym/politycznym, w którym przyszło im żyć. Pomoże ktoś z Was?

Witam wszystkich poszukuję filmu, który oglądałem kilka lat temu. Niestety niewiele z
niego pamiętam. Pamiętam, że młody chłopiec chodził do starszej kobiety i uczył się
tańczyć z jej wnuczką lub gry na jakimś instrumencie a wnuczka sama tańczyła (tego nie
jestem pewien). Pamiętam, że się oni zakochali w sobie...

więcej

To dwoch kumpli gdzie jeden drugiego wkrecal w cos np zabral kumpla dwo swojego wuja
ktory byl gejem i wkrecal wuja ze on gejem nie jest ale jego kunpel tak i wujaszek pozniej
startowal do jego kumpla...kojarzy ktos cos?

Nie pamiętam dokładnie całej fabuły ale pamiętam że zaczynał się on w momencie
kiedy główna bohaterka, kobieta szpieg, budzi się w nocy w pustym zaułku. Dzwoni do
centrali CIA i podaje swój pseudonim itp i po jakimś czasie przyjeżdża jej narzeczony \
chłopak \ mąż (nie jestem pewna) i okazuje się że "nie było...

pytanie, w ilu filmach ? :-)

Witam
Od godziny szukam jakiegoś filmu wartego zobaczenia ale nic konstruktywnego z tego nie wysło.
Wiec zgłaszam się o prośbę do was.
Potrzebuje filmu na wieczór, zalezy mi aby to nie był film 10 letni tylko coś świeższego z ostatnich kilku lat.
Wszystkie kasowe superprodukcje widziałem na pewno.

Z góry dzięki...

więcej

Bardzo mnie to ciekawi, ponieważ sam, osobiście, nie mogę tego stwierdzić. Na moje
pytanie odpowiedzą tylko ci, którzy oglądali już film i wiedzą, jaki wygląd ma dzisiejsza
Godzilla.