Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

użytkownik usunięty

Witajcie :D

Mam do was pytanie, które nie daje mi spokoju - W sumie nie samo pytanie, a to że nie znam na nie odpowiedzi... Do rzeczy:

Ponad rok temu oglądałem taką komedię - Dwóch gości bodajże zaszywa w trzecim kolesiu bombę (nie naprawdę, tylko wciskają mu taki kit xD) i proponują, że rozbroją ją jeśli ten...

Mam jakieś takie dziwne fragmenty w głowie i szczerze przyznam, że tak do końca to pewna nie jestem czy to był film czy tylko jakiś mój wymysł :) także no.. jest jakiś zamek/dwór przyjeżdża jakaś nowa gosposia (?) i ona właściwie jest główną bohaterką. Pan domu nakazuje nie wchodzić na wieżę.. wieczorami słychać z...

Tylko problem w tym, że dosłownie nic nie pamiętam, przykre, prawda?

Film przedstawiał na pewno epokę Wiktoriańską, pamiętam wyraziste krajobrazy z filmu.
Pamiętam wątek miłosny, ale sam film był odrobinę zbereźny, występowała nagość.

Pamiętam mężczyzne, który był chyba cyganem, dosyć przystojnym, młodym, który...

więcej

Dogra bez powrotu , wzgórza mają oczy,zejście czy topór już widziałem.Niekoniecznie muszą być to kanibale tylko zdeformowani.Dzięki za pomoc

Jakiś czas temu oglądałam film. Nie pamiętam jaki był czas akcji, ale na pewno nie była to współczesność. Kobieta w ciąży miała straszne długi, więc kiedy narodziło się dziecko, postanowiła je sprzedać. Bardzo chciała je kiedyś spotkać, więc długo go szukała i w końcu natrafiła się okazja żeby była prywatną...

Film był o pewnej kobiecie, która ( najprawdopodoniej) budzi się w dzień pogrzebu swojego męża i nie ma pojęcia co się stało kolejnego dnia budzi się kilka dni przed śmiercią męża i tak co dzień w inny, w końcu zaczyna sobie zapisywać to jakie to dni i próbuje dojść do prawdy jak zginął jej mąż. Na końcu okazuje się...

więcej

Znacie jakieś tytuły? Obojętnie z jakiego gatunku :)

szczęśliwe małżeństwo. mieli wypadek, kobieta nie pamięta kim jest, miała złe stosunki z
rodzicami, narzeczonego, tak jakby musiała to przeżyć jeszcze raz, bo nie pamiętała
swojego męża. ten próbował ją przekonać, lecz potem się poddał. co to może być za film?

Hej,
Czy istnieje gotowy zbiór wyznaczników za pomocą którego można poznać/wskazać w jakiej dekadzie powstał dany film?. Chodzi mi o cechy szczególne pewnych dekad, okresów itd.
Mówiąc inaczej i nieco upraszczając: co sprawia, że mówimy klimat lat 90' itd (Czy da się to jakoś uporządkować?)
Pozdrawiam,

Witajcie,
szukam krótkometrażowych filmów z dialogami po angielsku. (Moim zdaniem oglądanie takich filmów jest świetne na początek każdej 'sesji' nauki języka. Pomaga 'przestawić' sposób myślenia na angielski)

Ze swojej strony polecam:
"R'ha" Kaleba Lechowskiego (konieczny 'poziom trudności' w 'zrozumienie' to jak...

więcej