Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Macie coś do polecenia jeśli powiem że szukam pulpowych filmów sci-fi, takich stylowych, retro,
wiecie klasa B i komiksowy klimacik. Coś jak Kapitan Ameryka pierwsze starcie, X men pierwsza
klasa, Faceci w czerni 3 albo Powrót do przyszłości. Coś takiego?

kiedyś natknęłam się na pewien film w tv, był o jakimś zarażeniu czymś we mgle albo
zakażonym powietrzem. kiedy owo powietrze docierało do ludzi zaczynali się wybijać.
pamiętam scenę jak facet położył się pod kosiarką, która go oczywiście przejechała. było
jeszcze coś, że jeden wyciągnął pistolet i zaczął zabijać...

więcej

Film którego szukam oglądałam co najmniej 7 lat temu w tv. Była to baśń o Kopciuszku, z tego co
pamiętam trochę nietypowa, generalnie główny wątek był podobny, ale tak jakby było to wydanie bardziej
baśniowe niż bajkowe i troszkę dla starszych dzieciaków.
Dziewczyna grająca kopciuszka miała ciemne kręcone włosy,...

więcej

Film którego szukam oglądałam co najmniej 7 lat temu w tv. Była to baśń o Kopciuszku, z tego co
pamiętam trochę nietypowa, generalnie główny wątek był podobny, ale tak jakby było to wydanie bardziej
baśniowe niż bajkowe i troszkę dla starszych dzieciaków.
Dziewczyna grająca kopciuszka miała ciemne kręcone włosy,...

więcej

sensacyjny/thriller chyba niemiecki, grasuje jakiś psychol, jedna ze scen rozgrywa się przy i w przedszkolu/szkole, bierze dzieci za zakładników, wiem że w pewnym momencie twórcy umieścili motyw odbijanej piłeczki pingpongowej to chyba bardzo denerwuje tego psychola

witam serdecznie, sorki za słaby opis ale tylko tyle pamiętam;
thriller/sensacyjny prawdopodobnie USA (moze byc mini serial)
mowie mini serial bo amietam ze dalsza czesc miala byc w kolejnym odcinku. Fim widziałem na tvp w latach 90tych, teoretycznie mógł powstać w latach 80:)
-->były jakieś morderstwa/morderstwo po...

więcej

thriller, najprawdopodobniej z lat 80-90, kobieta zostaje uwięziona w jakimś pokoju w takiej amerykańskiej kamienicy, jedyną rzeczą którą ją łączy ze światem to chyba szyb wentylacyjny z wentylatorem, wydaję mi się, że przez niego ona w ostateczności wyśle jakąś informację na kartce papieru więcej niestety nie...

Oglądałam go kilka lat temu. Raczej jest to film starej daty, polski i czarno-biały (nie
jestem pewna). Akcja filmu przypada na II WŚ, trwa okupacja. Pamiętam tylko jedną
scenę i nawet nie wiem, czy nie był to cały film, czy tylko fragment (nie oglądałam go od
początku).
Pasażerowie jadą pociągiem, nagle pojazd...

więcej

http://www.filmweb.pl/film/Ludzie+z+poci%C4%85gu-1961-7459

Niewiele z niego pamiętam. Wszystko działo sie w ogromnym i pięknym domu. Pamiętam,
że miał dużo garaży i stał na wzgórzu, chyba. Dom, z daleka, otoczony był policjantami.
Wiem też, że był wśród nich jakiś sławny aktor. W tym domu byli ci włamywacze i rodzina.
Chłopak pamiętam, zamykał sie w szafie i...