Kilka lat temu oglądałam film o mężczyźnie, który nawiązał znajomość internetową z kobietą. Po pewnym
czasie kobieta ta zaczęła zwierzać się z przemocy, jakiej doświadcza ze strony męża, przysłała np. zdjęcie z
posiniaczoną twarzą jako dowód. Pod koniec filmu za namową tej dziewczyny główny bohater morduje jej...
Jakiś czas temu oglądałem thriller/horror. W tytule ma coś o ciemności.
A więc:
Wiem że film zaczynał się w kinie.
Znikają nagle wszyscy ludzie (sami ludzie) ich ubrania leżą na ulicy, zostaje garstka ludzi. Przetrwają jak będą w jakimś świetle. Gdy nastaje ciemność "coś" zabiera ciało. Występował tam chłopak. Tyle...
koleżanka w pracy opowiadała dziś o pewnym filmie, ale nie mogła przypomnieć sobie tytułu .
Mniej więcej treść jest taka , że rodzina jedzie do Włoch na wakacje. Mały syn małżeństwa zostaje postrzelony w głowę i zapada w śpiączkę. lekarz prowadzący chłopca proponuje rodzica przeszczep organów ich syna , jednak matka...
Film jest o tym, że mężczyzna najpierw zamyka w pomieszczeniu i głodzi psa jednocześnie oglądając jego
śmierć, a następnie to samo robi z kobieta i niemowlakiem.
Oglądałem kiedyś fil, chyba thriller, ale nie mogę sobie przypomnieć jaki jest jego tytuł. Był motyw za zabójstwem bodajże na prakingu przy pomocy gaśnicy, uciekajaca kobieta w płaszczu i na samym końcu akcja z kanałkiem - pod kartka do kanałku był guzik/pieniązek? Nie pamietam co/ Pod koniec detektyw przyszedł na...
Jeden czarny jak otworzył usta, to ziemia zaczęła się z nich wysypywać. Okazało się, że chłopcy są zakopywani żywcem wokół ciała chłopaka zastrzelonego kiedyś przypadkiem w czasie polowania. Jego matka od nastu lat porywała ich, żeby jej synek miał wokół siebie kolegów. To już była taka stara siwa babcia. Na końcu...
Film pochodzi z późnych lat 80 - tych lub wczesnych 90-tych. Film opowiada o walce
Policjanta (wydawało mi się , że to był Rutger Hauer, ale nie znalazłem tej roli w filmografii),
który walczy w mieście z Potworem (jakieś wcielenie diabła - trochę podobny do Obcego) .
Pamiętam, że na końcu kolo wyrywa bestii...