Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Tu możecie sie dzielić waszą ulubioną dziesiątką obejrzanych przez was filmów. Może ja na początek przedstawię swoją:
1. Pulp fiction
2. Leon zawodowiec
3. Efekt Motyla
4. Gladiator
5. Skazani na Shawshank
6. Wszyscy jesteśmy Chrystusami
7. Hooligans
8. Dług
9. Donnie Darko
10. Szósty zmysł

Tym razem zwracam sie do Was z pytaniem jaki film uznalibyście za ciekawszy, bardziej wartościowy, emocjonujący i porywający. (a raczej nie film tylko fabułę). Oba rodzaje to raczej dramaty.

1)Polska, początek II wojny światowej. Polske atakuje ZSSR. W pierwszej scenie trwa występ fortepianowy, nagle do teatru wpada...

więcej

Sonda-który gatunek filmowy lubisz najbardziej i dlaczego????

Siemka mam pytanko czy Beowulf będzie też na DVD w wersji 3D tak jak mali agenci z okularami od razu??

użytkownik usunięty

SIemano
szukam filmu (nie znam tytułu itp) w którym murzynka (młoda) stepuje i to chyba nowy film jest (coś w stylu step up) na koncu w głównym tańcu ona i dwie panny wskakują na żółty stary amerykański samochod i stepoują na nim i w momencie gdy jednocześnie na nim podskakują pękają w nim wszystkie szyby (taki fajny...

więcej

Szukam filmu... W filmie sa dwie glowne bochaterki, corka z matka, matka zeni sie z bogatymi facetami, pozniej rozwodzi sie z nimi glownie przez udawane zaloty do jej mezow jej corki i rzada odszkodowania i podzialu majatku. Pozniej jej corka podczas nastepnego "skoku" na bogatego goscia jej matki probuje swoich sil na...

więcej

Szukam tytulu filmu. Film byl mniej wiecej o tym:
1.Jest para Żydów, którzy mieszkaja w Ameryce. Są czasy II wojny swiatowej.Zona jest sparalizowana, nie moze chodzic. Jest w depresji. Placze caly czas z powodu sytuacji jaka spotkala Żydow w Europie.Nie moze sie z tym pogodzic.
2.Mąż ma naganne relacje ze swoja...

Na TVN o 21:40 dzisiaj będzie Włoska robota - ponoć fajny.
http://wloska.robota.filmweb.pl/

Ale o 22:00 na AXN będzie pierwszy odcinek trzyczęściowego miniserialu pt. Sztorm stulecia! Co prawda jest tego powtórka dzień później po północy, ale wychodziłoby wtedy na to, że do 1.35 by to trwało... A na pewno bym tego...

więcej

Heja oglądałam niedawno film na polsacie, ale coś mi przerwało i niewiem jak się skończył..... Chodzi mi o film "zakazany owoc". On opowiada o rabinie, księdzi i jakiejś lasce z ich dzieciństwa. Jak ktoś wiec co się stało po tym jak ksiądz sie upił to zachęcam do napisania.....

Hej.

Szukam filmu Korowód (1967)
scenariusz: Jerzy Iwaszkiewicz , Andrzej Trzos-Rastawiecki
zdjęcia: Bronisław Baraniecki.
Wystąpili: Marian Glinka, Marek Lewandowski.

Ostatnio wyświetlała to telewizja TVP Info bodajże.

Jak taki stary film zdobyć? :)
- na kasecie, - na płycie,...