czyli biograficznych, ale mogą też być wymyślone, np. cos jak "rain man", prosze o równie kapitalne filmy, z góry dziękuje:)
Witam serdecznie. Właśnie jestem na etapie zbierania materiałów do pracy licencjackiej pt. "Kino jako wizualne kalendarium XX wieku". Chciałbym w niej przedstawić wpływ wydarzeń historycznych na świecie i w Polsce na kino i przy każdym okresie (na razie jest to bardzo luźny podział, ale mniej więcej cezurami będą tu...
więcejPrzeczytałam gdzieś, że Spears ma zagrać Maryję....Moim zdaniem to już żenada..Może ktoś z was wie coś więcej na ten temat???
Witam. Poszukuję jakichś dobrych filmów policyjncyh - zarówno starych, jak i nowych. Czy możecie jakieś polecić? Z góry dziękuję.
1. Francuski, chyba z lat 90-tych utrzymany w komediowej konwencji. Jacyś kolesie ubijali narkotykowy interes. w jednej z cen gościu, tester narkotyków po sztachnięciu się określał gatunek narkotyku,kiedy został zebrany i z jakiego kraju pochodzi.
2.Film z Belgii lub Holandii. Facet pracujący w korporacji...
szukam pewego filmu. chodzi mi tu o nazwe, jak sie on nazywa
film opowiadał o dwóch przyajciolkach. jedna z nich miala meza.a druga byla kochanka jej męza. ta pirwsza postanowila zabic swojego meza bo uwazala ze ja zdradza , i przyjaciolka jej w tym pomogla. oczywiscie ta druga nie chciala go zabic bo to byl jej...
Byłem wczoraj w kinie na Złotym Kompasie i jak zawsze puścili trochę zapowiedzi. Chodzi mi o film w którym królewna ze świata bajkowego przenika do tego naszego a potem za nią rusza książę podajże z jakąś wiewiórka. Wiecie co to za film?
Witam! Szukam filmu o kurierach, nie jest to nowy film, z tego co pamiętam to jeden z "kurierów " jeździł na żółtej kolarzówce, (jeden z nich szpanował że ma przerzutki....). Jeśli ktoś wie o jaki film chodzi to niech poda tytuł. Z góry dziękuje :-)