może ktoś z Was mi powie jaki jest tytuł filmu, w którym taka śmieszna, drobna, włoska aktorka mieszka z gejem (nie ma on zbyt wielkiego szczescia w milosci). Postanawia pomóc mu trochę i chce go umówic na randkę z kolega z pracy bodajże bo myśli, że ten kolega również jest gejem. Jak się okazuje , nie jest i zakochują...
więcej
po mieście, i innych sceneriach lata kruk, wiem, że to bardzo, bardzo pobieżny opis ale to było dość charakterystyczne i sądze, że jeżeli ktoś oglądał skojarzy, reszty filmu nie mogłam zobaczyć niestety. I nie był to bardzo stary film, wyglądał dość młodo...
A tak pozatym interesują mnie tytuły filmów w których...
Film o cyganach. Raczej europejski, nienajnowszy. Główny bohater to młody cygan z wąsami. Jest rabusiem, którego ściga prawo. Poznaje cygankę, która robi na nim wrażenie i zakochują się. Świat przedstawiony w filmie jest z przed może nawet stulecia, kiedy to jeszcze cyganie podróżowali taborami. Aby zdobyć serce...
Witam mógłby mi ktoś podać nazwy filmów w stylu Strzelec, Hitman , Transporter , Tożsamość Bourna ,Crank filmy o jakiś agentach fbi , cia o takich gościach co wiedza jak obić mordę :D uwielbiam takie filmy czy ktoś pomoże ?
Kobieta leci samolotem,opowiada wspolpasazerowi o pracy,problemach z tym zwiazanych itd.Facet okazuje sie byc szefem tej firmy. Jaki jest tytul tego filmu? Dzieki
Widziałem kiedyś taki film sf w tv, akcja rozgrywała się w kosmosie prawdopodnie na jakiejś obcej planecie i był tam taki dziwny kosmita z którym zaprzyjaźnił się koleś który tam wylądował awaryjnie i nazwałtego kosmitę Jerry. Czy ktoś wie co to za film???
Witam serdecznie !!
Zwaracm się do was z nastepującą sprawą. W tym roku zdaję mature i na egzamin ustny z Języka Polskiego wybrałem sobie temat "Obraz PRL-u w filmie i literaturze". Jakie filmy polecilibyście mi to wykożystania w swojej pracy i prezentacji tematu.
Z góry dzięki za jakąkolwiek...
Miedzy 85 a 90 rokiem leciał w telewizji serial o rzekach, prawdopodobnie jego tytuł to "Wielkie rzeki świata". Chciała bym wiedzieć kto był autorem muzyki do tego serialu, konkretnie chodzi mi o utwór z czołówki. Była to muzyka elektroniczna. Z góry dziękuje za pomoc :)
Ponieważ w poprzednim temacie nie mozna dodawać już postów a gra ciszyła się sporym zainteresowaniem postanowiłam założyć kolejny temat.
I przedstawić swoją scenę (tym razem banalnie prostą):
Grupa mężczyzn pali ognisko, do którego wrzuca różne papiery. Inny meżczyzna obserwuje ich z daleka i pstryka zdjęcia. Do...