Odnajdźmy przynajmniej dziesięciu wielkich. Jak dla mnie są to w większości twórcy niemieckiego ekspresjonizmu tacy jak FRITZ LANG i ogólnie lat trzydziestych i czterdziestych kina: ORSON WELLES, LUIS BUNUEL. Najnowszym jest chyba KUBRICK. Macie swoje propozycje?
Witam :)
W sobotę 13 października wybieram się na film pt. Katyń.
Ciekawa jestem czy warto go obejrzeć. Chodzi mi o reżyserię,
grę aktorską, zdjęcia i muzykę.
Oceńcie ten film i napiszcie komentarz do oceny :)
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Arwen
bedąc małą dziewczynką oglądałam taki film, pamietam tylko kilka scen.
para dzieci odbiera paczke z jakiegos sklepu, chyba ze starociami. w paczce znajduje sie lalka. pozniej w domu chowają ją do wysokiego okrągłego pieca, po czym lalka samoczynnie otwiera drzwiczki od pieca i probuje sie wydostac. pamietam jeszcze...
WItam!!!! Mam pytanko.... Które filmy powstające w ostatnim czasie podobają się wam najbardziej???? Mnie ciężko wybrać....
Akcja tego filmu toczyła się w dżungli.Pamiętam tylko jedną scenę jak jedna z więzniarek rozebrała się przed kierownikiem więzienia na jego żądanie.
Ten film to nie jest "Turkey Shot".
Dzięki!:)
Witam Was bardzo serdecznie. Bardzo interesuję się kinem gangsterskim i nie ma dla mnie znaczenia w którym roku film został nakręcony. Takie filmy bardzo mnie wciągają i pasjonują, a także bardzo interesuje mnie mafia i jej zasady, zwaracam się do Was - doświadczonych kinomanów - abyście polecili mi jakieś naprawdę...
początkowo byłem przeciwny zakładaniu masy tematów pod tytułem "poszukuje filmu", ale praktycznie zupełny brak moderacji przekonał mnie do tego, że żaden zbiorowy i trwały temat tego typu nie może się długo utrzymać. toteż pozwoliłem sobie takiż temat założyć:
poszukuję filmu
Pamiętam bardzo nie wiele, bo widziałam go może z 8 albo 10 lat temu.
Jedyne co mi utknęło w pamięci, to, że żona głównego bohatera popełnia samobójstwo i za ten czyn zostaje skazana na potępienie w piekle. A mąż próbuje ją za wszelką cenę stamtąd uwolnić.
Na koniec oboje trafiają do nieba. Ale ostatecznie nie...