Jak powszechnie wiadomo najlepsze scenariusze filmowe pisze nam życie. Jest kilka świetnych filmów które na zawsze pozostały w mojej pamieci, oprócz "W pogoni za szczęściem" jets jeszcze niezapomniany "Blow" !! Czy znacie równie cudowne filmy w których scenariusz powstał na podstawie życia jakiegos bohatera?? Podajcie...
więcej
Czy znacie może jakies dobre filmy krótkometrażowe? Albo jaieś kino niezależne. Ostatnie mam chęć takie rzeczy pooglądać.
Sam odsyłam do filmu 'The Fall'. Ma on swoją strone na filmweb.pl, i jest tam odsyłacz gdzie można ten film sobie oglądnąć.:) Pozdrawiam:)
hej,
na jutro muszę przygotować konspekt do mojej prezentacji maturalnej na temat: "Człowiek samotny bohaterem wybranych dzieł literackich i filmowych. Omów na wybranych przykładach." Właśnie poszukuję jakichś ambitnych filmów które mógłbym zawrzeć w pracy. Myślałem nad "Edim" i "Forrest'em Gump'em"(co do tego to...
Witam. Potrzebuje znaleźć jak najwięcej filmów o obozach koncentracyjnych i okupacji- chodzi o pracę. Do głowy przychodzi mi póki co "Życie jest piękne", "Lista Schindlera", "Jakub kłamca" i "Pianista". Może znacie jeszcze jakieś i moglibyście mi pomóc. Z góry wielkie dzięki.
Cześć :-)
Od kilku dni staram się przypomnieć sobie tytuł lub aktorów filmy jaki oglądałam w dzieciństwie ale nic z tego nie wychodzi więc proszę o pomoc.
Fabuła filmu z tego co pamiętam była mniej więcej taka:
Jakaś rodzina czy grupa znajomych przyjeżdża zdaje się do Afryki do kogoś na wakacje czy odwiedziny....
Szukam filmu komedii, o miasteczku które było sterroryzowane chyba przez szeryfa i w którym wygnaniec miał zaprowadzic porządek. był to koleś którego ukochana pracowała chyba w barze albo tańczyła w klubie gogo. Film był trochę jak komiks dlatego podobny był do sin city.
Chciałem obejrzeć dwa filmy: "Ciało" i "Johnny English", ale nie wiem który lepszy?? Proszę o pomoc!!
Ejj.?
Mamy pytanie.
Zna ktoś tytuł i wykonawcę tej piosenki, co leci podczas ostatniej sceny i napisów w tym filmie.?
Bardzo nam zależy.!
A&A.!