Kilka lat temu ogladalam w telewizji serial. Nie znam jego tytulu. Serial opowiedal o dzieciach ktore byly zamkniete w takim zakladzie i robili na nich eksperymenty kazde z tych dzieci miala taki kod z tylu na szyji kilka z tamtad dzieciakow ucieklo ..... Dalej nie pamiętam moze ktos by znał nazwe tego filmu albo...
więcej
Wczoraj oglądałem film Egzorcysta ale opuściłem go kawałek bo musiałem gdzieś iść a ciekawi mnie czemu ta dziewczynka została opętana ?
I czemu na końcu filmu pocałowała w policzek tego księdza ?
Nie wiem jak sformułować zapytanie ... no, więc są pewne filmy, gdzie możemy obserwować ludzi z pasją do czegoś. Przykładowo w tym filmie na podstawię "Wierności W Stereo" (wyleciał mi tytuł z głowy, ale brzmiał inaczej niż tytuł książki) mamy grupę melomanów, których "fachowe" rozmowy naprawdę robią wrażenie....
Witam!
Zdaję w przyszłym roku maturę i moim tematem maturalnym są sceny batalistyczne. Chciałabym się Was zapytać, w jakich filmach waszym zdaniem są najlepiej przedstawione bitwy?
Mi sie podobały sceny w LOTR Two Towers, 300 i Braveheart, ale może są jeszcze jakieś filmy godne uwagi?
Bardzo lubię oglądać filmy, ale czasami jak oglądam coś pierwszy raz nie zwracam uwagi na muzykę która leci w tle. Wiem że to duży błąd, ale może nie mam takiej podzielności uwagii. ;D
Mi bardzo podoba się muzyka z 'Piratów z Karaibów", jest naprawdę dobrze dobrana, oczywiście muzyka z "Władcy pierścieni tez jest...
Tak, jak w temacie, szukam filmów w których bardzo ważną rolę odegrał czas.
Przykady:
Powrót do przyszłości
Efekt motyla
Wehikuł czasu
itp.
Czekam na propozycje :)
Jak się nazywa film o chłopaku, takim brzydkim blondwłosym pseudo raperze, którego ojcec jest policjantem. On sie zakochał w jakijś dziewczynie, spotykają sie na dachu, patrza jak leci samolot i takie tam. Potem jego ojcec chyba umiera.
Film zaczyna się jak on idzie na dach i próbuje cos rapować.
Film jest z okolic...