Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Ciągle to samo... zauważyliście ze w każdym filmie akcji powtarzają sie te same sytuacje
np:
dlaczego przechodnie zawsze zdążają uciec przed ścigajacymi się samochodami
albo
dlaczego gdy nad głowami bohaterów niszczone są budynki nigdy nie spadają na nich odłamki

jest tego znacznie więcej
jeśli...

Witam, szukam filmów, w których występuje motyw snu, temat mojej prezentacji maturalnej brzmi: ''przedstaw sen jako motyw lub zasadę konstrukcji dzieł literackich i filmowych'' sama wpadłam na ''jak we śnie'' oraz ''zakochany bez pamięci'' może jeszcze ''Requiem for a dream''
prosze Was o więcej
pozdrawiam
Magda

Kochani, mam do Was serdeczną prośbę :) mam niedługo maturę ustną i chciałabym omówić motyw snu w filmie. Czy moglibyście podać mi tytuły jakiś naprawdę dobrych filmów gdzie taki motyw występuje ? :) z góry wielkie dzięki :)

interesuje mnie, żeby były w nim elementy psychologiczne, problematyka tego tematu... Zna ktoś coś ciekawego?

witam!
kilka lat temu ( ok 10) w tv polskiej :PP wyswietlana byla bajka zrobiona komputerowo podejrzewam nawet ze byla polska ale nie na 100% :) opowiadala o "strazniku" i generalnie calosc dziala sie w komputerze byl ten wlasnie straznik i mial swojego wroga Gigabajta i przyjaciol malego chlopaka z duzym psem i...

Poszukuję filmu :). Nie pamiętam tytułu. Ale był o kobiecie która miała romans z nastoletnim chłopcem. Ostatnio leciał na ZoneEuropa bodajże. Jeżeli ktoś zna tytuł, proszę o podanie :). Naprawdę będę wdzięczny :)

Wiem ze może sie to wydać głupie ale nigdy szczególnie mnie nie interesowały rodzaje wersji. Aczkolwiek chciałbym wiedzieć czy każdy film posiada dwie wersje czy tylko nie które. Jak ktoś może to proszę o wymienienie nie których tytułów gdzie występują takowe. Ja osobiście widziałem wersje reżyserską Powrotu króla i...

więcej

to moje typy:

1. Eastern Promises - pierwsze recenzje zapowiadają że film jest genialny, a rola Mortensena Oskarowego kalibru. Cronenberg przedstawia rosyjską mafie w Londynie, bez upiększeń, będzie krwawo.

2. No Country For Old Man - najcieplej przyjęty przez krytyke film od czasów Fargo, to coś mówi. Podobno...

więcej

Czy potraficie podać filmy, które stanowią dla was granice waszych ocen filmowych? Mówię o tylko jednym najlepszym i tylko jednym najgorszym.

Moje propozycje:
Malena - najlepszy film
Salo... - najgorszy film

jestem bardzo ciekaw opinii na temat tego filmu.
ja sam nie zrozumiałem w pełni wszystkich scen;)
film nie jest groteskowy.
czy rzeczywiście wart ponownego obejrzen
napeno by zrozumie wiecej tak.
Czy tylko chcemy rozumiec wiecej