OK, no to mi sie przypomniał inny film którego nie znam tytułu ....
pamietam tylko mezczyzna mieszkał w jakies chacie w którego ręke wlazło jakies zło i musiał ją sobie obciąć ta ręka chodziła za nim pamietam ze chyba tasma klejaca zalepił rane ..... film z lat 90 około
Znawcy tematu mam problem a jak go mam to próbuje rozwiazac :) Ogladałem kiedys film który utkwił mi w pamieci ale oczywiscie jak to sie czesto u mnie zdarza nie pamietam tytułu. Krótki opis filmu :
Film dzieje sie na wyspie gdzie dzieci staraja sie przertwac i rywalizuja ze soba maja pomalowane twarze i biegaja z...
witam suzkam filmow z ocena powyzej 9.Jesli znacie jakies tytuly to piszcie,obojetnie jkaiego gatunku z gory dzieki
brakuje jeszcze 10 głosób aby "Dżungla" weszła na topliste filmweba, ciekawe które bedzie miec miejsce, GłOSUJCIE !!!
link do filmu: http://dzungla.filmweb.pl/
1. Kto pokonał tytułowego golema w filmie "Der Golem" z 1920 r. ?
2. Kto był odtwórcą roli wampira w filmie Nosferatu Eine Symphonie des Grauens z 1922 ?
3. Z jakiego filmu pochodzi postać Białosnieżki?
4. Z jakiego filmu pochodzi cytat: "= Jesteście gangsterami? ; - Nie, Rosjanami"
5. Podaj nazwisko szlachcia...
Czy wie moze ktoś gdzie mogę się dowiedzieć wiecej cos o tym serialu?? Super nowoczesny motocykl na straży sprawiedliwości ...
Bo nigdzie nic nie pisze o tym serialu ale pamiętam go troche leciał na POLSACIE jakies 5lat temu:)
Tym razem szukam filmu sf z czasów złotych lat vhs. Pamiętam tyle: Mężczyzna i chyba kobieta podróżują wielką maszyną. Ma ona jakieś gąsienice i chyba wysięgnik służący chyba do walki. Wspinają sie tą maszyną jakby na coraz wyższe poziomy jakieś konstrukcji betonowej. Wszystko w ciemnej, parnej atmosferze.
Witam
Kiedyś widziałem taki fajny film (komedia). NIe pamiętam a bardzo o czym był ale może ktoś skojarzy, gdy żchciałbym go znów obejrzeć
Więc jest to komedia. Akcja dzieje się w domu.Bohaterowie organizują impreze w domu, była tam taka scena gdzie jeden z bohaterów zaczyna śpiewać kawałek grupy Guns 'n' Roses...
Interesują mnie filmy o motywie religijnym, zagadkowe, które pozostawiają wiele pytań i wątpliwości. Oparte na nieuznawanych przez Kościół ewangeliach np św. Tomasz, Marii Magdaleny. Chodzi mi o filmy typu "Stygmaty", "Kod da Vinci". Jeśli znacie takie filmy to piszcie.
Pozdrawiam :D