Pamiętam że początek zaczynał się na czarno-biało, reszta filmu była kolorowa.
Grupka chłopkaków (ciamajdy) wyjeżdza (chyba) na wakacje,muszą oni zająć się w między czasie jakimś chłopakiem (chyba było z nim coś nie tak).
W tym samym czasie inna grupka chłopaków (przystojanichy) też spędza wakacje w tym samym...
Więc pytanie brzmi czy według was potrzebne jest reaktywowanie bohaterów po ponad 10 latach od ostatnich filmów. Szczerze się przyznam że niewidziałem ani jednego z tych filmów ale po zwiastunach sądze że to pomysł dziwny aczkolwiek nie najgorszy, jedyny powrót który jest raczej taki mało udany to Arnold w roli...
Mam prosbe. Jak sie nazywa i kto wykonuje w oryginale utwor śpiewany na koncu filmu (śpiewany przez jednego z aktorow w trakcie napisow koncowych). Dzieki z gory. Pozdrawiam
Byłem na kilku stronach internetowych dystrybutorów filmów w Polsce , Monolith , Vision , Warner , SDT i cisza , cisza jak makiem zasiał żądnych nowości , tymczasem na zachodzie , czyli kilka lat świetlnych do przodu wiele znakomitych filmów i seriali , czyzby naprawdę Polscy dystrybutorzy skończyli z wydawaniem filmów...
więcej
Chodzę do liceum ogólnokształcącego i uważam, że za mało się ogląda i omawia w szkole filmów. Jak już się ogląda to filmy edukacyjne, pomagające nauczycielowi wytłumaczyć dany temat lekcji.
Brakuje mi typowego kina artystycznego, na którym młodzież mogłaby poznawać kulturę, zamiast czytania wierszyków nieustanne....
Nie wiem jak mógłbym to łatwiej wytłumaczyć, więc dam od razu coś w rodzaju formuły:
Najbardziej wskazane byłoby:
reżyser + aktor(dowolna ilość) = tytuł filmu
Ewentualnie:
aktor + aktor = tytuł filmu
lub
aktor + kompozytor muzyki + autor zdjęć( i różne inne, oczywiście w tym przypadku nie mogą być zbyt...
POZDRAWIAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW
Już lata całe temu miałem okazje oglądać jeszcze na VHS pewną komedie niestety ponowna próba wypożyczenia tego filmu nie powidła się, bo kasta została zniszczona i w żaden sposób nie potrafię przypomnieć sobie jej tytułu a była to naprawdę niezła komedia. Ponieważ oglądałem ją już...