10.06.2007 - 20.30 "Siedmiu samurajów" Akira Kurosawy na TVP Kultura , wstyd nie znać , wstyd też nie objrzeć po raz kolejny ;).Polecam i zachęcam do obejrzenia :)
Witam,
Poszukuję filmu, który oglądałam przynajmiej 2-4 lata temu, ale niestety bez poznania tytułu. Jest to horror lub thriller.
Na początku filmu, chyba w jakiejś kwaterze na pustyni, toczy się walka o życie dwójki dzieci, które są atakowane przez pawiany, jest też coś w stylu demona/potwora oraz metalowa maska,...
Powiedzmy delikatnie, że ostatnie wypowiedzi SDF mnie zirytowały. Postanowiłem więc napisać kilka słów do nich. Jednak aby list ten został chociażby przeczytany musi mieć poparcie większej grupy ludzi. Dlatego zachęcam do "podpinania się".
"W związku z groźbą Stowarzyszenia Dystrybutorów Filmowych mówiącą o możliwym...
Dla mnie taka scena jest sytuacja w filmie Pianista, gdzie zolnierz zabija skrzypaczke na dworcu pkp.. Moze nasuwaja wam sie jakies przyklady?? czekam
Tak się zastanawiam, Unia Europejska staje się jakby jednym krajem, krajem ze zjednoczonych krajów Europy, kiedyś pewnie w UE panować będzie język angielski i niemiecki i według mnie będą używane w filmach noszącymi miano Europejskimi. Czy według was , w przyszłości Unia Europejska będzie polem dla kinematografii...
Dzięki temu wyłonimy dobre i wydaje mi się mniej znane filmy jakie przypadkiem żeśmy odkryli czy też oglądneli!!! Pozdrawiam
Moim ostatnio odkrytym jest:
SPRZEDAWCA MARZEŃ (polecam gorąco!!!) 8,54 na 27 głosów
To przedsięwzięcie ma na celu połączyć siły wielu niezależych filmowców. Będzie też w pewnym stopniu reklamą wszystkich grup, które wezmą w nim udział. Każdy ma szansę stać się jego częścią. Jeśli jesteście zaintersowani piszcie do nas.
Więcej info:
http://www.zielonesombrer...hp?article_id=4
Nasz e-mail:...