Od dawna próbuję w okresie Świąt natrafić w TV na baśń filmową z czasów mojego dzieciństwa, czyli już dość dawno ...;-)
Chodzi mi o film pod polskim tytułem "Królowa Śniegu", na moje oko - wyglądał jak z lat `60, zaczynał się takim charakterystycznym motywem - pozłocony kałamarz z żywą główką otwierał sie, i pióro...
Witam!
Szukam filmu, którego fabuła przedstawia się mniej więcej tak. Jest to komedia romantyczna - para młodych ludzi chłopak i dziewczyna wie, że musi się rozdzielić, aby pójśc do szkoły w różnych częściach USA. Oczywście dalej, przynajmniej teoretycznie są parą. Pewnego dnia chłopak wpada na pomysł, z okazji...
Witam !
Pisze bo chcial bym oglodnanc pewien film a nie znam tytulu.
Mianowicie akcja filmu zaczyna sie w USA w jakims duzym miescie. Dwoch ruskich zabija pare ludzi na oczach pewnej kobity ktora byla schowana w tym domu i uciekla. Oni spalili wszystko i zaczeli jej szukac podrodze zabijajac pare osob i nagrywajac...
czy warto liczyć obejrzane przez siebie filmy ?? jesli uważacie że tak albo nie to zapraszam do siebie !!
ostatnio ogladajac pare filmow, zauwazylem ze popularny stal (stal jak stal stare filmy tez go maja...) sie motyw ze, na poczatku filmu jest pokazana scena koncowa, a potem jest wyjasnane jak do tego doszlo.. stad ten watek, dawajcie filmy ktore sa tak zrobione, ja mam kiepska pamiec wymieniam tylko to co teraz...
Przegapilem dzis ten film w TV.
:-(
Czy ktoś może nagrał?
W takim przypadku bardzo proszę o kontakt: pecha@geo.uni.torun.pl
Więc tak podaję z tych troszkę nowszych które według mnie są dobrze zrobione to:13 DZIELNICA , DETONATOR z Wesleyem Snipesem , TRANSPORTER 2 z Jasonem Stathamem chociaż muszę przyznać że z części pierwszej też świetnie walki są zrobione ale w dwójce jest więcej robionych ujęć w zw.tempie w stylu Johna Woo , BESTIA z...
więcejNie pamietam za duzo z niego...Ogoladalam go kilka lat temu albo na tvn siedem albo tv4 ale ktorys z tych mniej czolowych...No wiec jest gwiazda czegos(aktorka, modelka?)w ktorej zakochuje sie dosc niezwykly facet...pisarz, zreszta zawsze zostawia jej po spotkaniu jakies wiersze...Pamietam ze przy ktoryms z ich...
Dawno dawno temu (w pierwszej połowie lat 90') na 2 programie TVP leciał amerykański serial o emerytowanym sędzim oraz złodzieju. Złodziej warunkowo wypuszczonym na wolność w zamian za pomoc w łapaniu przestępców owemu sędziemu miał oczyścić się z zarzutów. Złodziej kradł w przeszłości samochody a w filmie jeździł...