Moj temat maturalny to "Dzielo literackie a jego filowa adaptacja" Zamierzam do tego temaatu uzyc ksiazek S.Kinga: "Miasteczko Salem" "Sztorem stulecia" "TO" oraz "Sklepik z marzeniami".
Jednak do kazdej prezentacji potrzebne jest motto na ktorym opierac sie bedzie cala prezentacja. Czy ktos ma pomysl na takie...
Nie wiem jakiej produkcji, nie pamiętam aktorów, nie wiem z jakiego roku...
Akcja toczy sie w Kanadzie przyszłości.
Kobiety, które w jakikolwiek sposób weszły w konflikt z prawem - jeśli są płodne, umieszczane są w specjalnych ośrodkach, gdzie są szkolone jak być dobrą kobietą rozpłodową. Następnie umieszczane są w...
Witam. Szukam filmu który leciał dosyć dawno chyba na dwójce albo jedynce..opowiadał o człowieku który został wywieziony na Syberię.Był on wieziony w strasznych warunkach..ludzie prawie leżeli jeden na drugim, przymarzali do siebie i umierali z wycięczenia..Jednak po kilku latach udało mu się uciec z obozu i powrócić...
więcejWitajcie. Mam pewien problem. Ostatnio rozmawiałem z pewną dziewczyną która zaproponowała żebym kiedyś do niej wpadł i obejrzymy wspólnie jakiś film - najlepiej jakiś romans bo stwierdziła, że będzie miły nastrój. Nie mamy ustalonego konkretnego terminu ;) Chcę Was się poradzić jaki film polecacie. Bardzo liczę na...
nie wiem za bardzo gdzie można je wypożyczyć/obejrzeć/ściągnąć-cokolwiek.byłabym wdzięczna za jakąś pomoc;))
mam pytanie//
jestescie w stanie udzielic mi paru tytółow filmow w ktorych występuje motyw apokalipsy. nie musi byc to zagłada, moga byc to symbole biblijne. myslalem juz o 7 pieczęci bergmana... a pozatym to niewiem. nie biore pod uwage filmów komercyjnych typu armagedo czy pojutrze.
z gory dziekuje
mam pytanie do forumowiczow a mianowicie: "w jakim celu ogladacie filmy? czy tylko po to zeby zabic wolny czas?"
w 2008 r wejdzie Mad Max 4 w którym zagra nie kto inny jak Mel Gibson ale będzie można też zobaczyć Tine Tarner i Roberta Downeya Jr który zagra jedną z głównych ról
Nowa przygoda agenta 007 jest po prostu genialna , a sam Daniel Craig jest idealny na początku sam uważałem że będzie beznadziejny ale po obejrzeniu zatkało mnie , film bardzo rozbudwany pod względem scenariusza a muzyka główna Chrisa Cornella "You know my name " genialna bardzo polecam ten film naprawde warto :)