Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam, poszukuje filmów o podobnej tematyce, lub klimacie jak kilka które do tej pory bardzo przypadły mi do gustu tj. Efekt Motyla, Donnie Darko, Obłęd, Mechanik, Memento, Fight Club. Ogólnie mówiąc gatunek schizofremia i podróże w czasie. Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc :)

Szukam tego filmu w sieci i ne moge go znaleść. Jak ktokolwiek ma w wersi avi(divx) lub wie skad go moge zasysnać moze byc wersja płatna porsze o kontakt.

Pamietam troche co sie tam dzialo ale nie wiem czy dokladnie.
Jest bogaty gosc. Ma zone. Przyjezdzaja do jakiegos miasta. I tam chyba brat tego goscia jest ksiedzem. Malzenstwo chce miec dzieci. Ale on nie moze. Wiec zatrudniaja jakiegos goscia, zeby zaplodnil ta babke. Ale chyba cos tam nie wychodzi i pozniej to ten...

więcej

Jestem ciekawa od czego zaczyna się robić film? Od dziecka myślałam, że to reżyser kombinuje ekipe, aktorów itd. Później dowiedziałam się, że to reżyser zostaje zatrudniony... Ale tak na prawdę, jak to się zaczyna? Producent dostaje jakiś scenariusz, jak mu się spodoba to organizuje "ekipę"? Jak to się zaczyna, gdzie...

więcej

Chodzi mi o film "amiti wil" wiem jedynie jak to się wymawia :) ale bladego pojęcia niemam jak to się pisze, to jest jakiś horror, jakomś dobrą osobe co zna język jankesów prosiłbym o przepłumaczenie :p... Dziękuję ;)

Szukam go od pewnego czasu na różnych forach, polecono mi ten portal, więc może się uda.
Film sensacyjny (psychologiczny?) - młode małżeństwo wprowadza się do nowego mieszkania, wieczorem na suficie pojawia się plama, początkowo nie chcą reagować, w końcu mąż sprawdza piętro wyżej,co się dzieje i bohaterowie...

Jak do tej pory ukazały się na DVD wszystkie filmy z okresu, kiedy w kinach były "Tajemnice Brokeback Mountain". "Monachium" jest już na pułkach od miesiąca, to samo ze "Spcerem po Linie" oraz "Capote". Nic nie słychać o "Tajemnicy...". Jeśli ktoś wie dlaczego nie można doczekać się premiery DVD tego głośnego filmu,...

więcej

Chciałem was zapytać czy znacie jakieś ciekawe (dobre) strony poświęcone "tym wersjom" lub gdzie można poczytać o wersjach reżyserskich i rozszerzonych (w języku polskim) filmów , oprócz www.kmf.org.pl bo tą znam?????

Jak nie ugiąć się pod falą uniesień recenzentów, kiedy kocha się kino. Byłam. Obejrzałam okrzyknięty pierwszym polskim thrillerem "Palimpsest" Konrada Niewolskiego. Pierwsze skojarzenie jakie przyszło mi na myśl po seansie, to "21 gramów" - film Alejandro Gonzalesa Inarritu. Zmierzenie się z pudełkiem 5000 fragmentów...

więcej

chodzi mi o najleprzą najbardziej efektowną finałową walkę dwóch bochaterów albo poprostu inne efektowne starcie oto moje trzy typy jak znacie leprze to piszcie:
OBI-WAN contra DARTH VADER (zemsta sithów)
NEO contra AGENT SMITH (matrix rewolucje)
KING KONG contra T-REXY (king kong)