witajcie!B.cenie Hitchcocka za jego fantastyczne filmy.Jak dotad widzialam kilkanascie jego obrazow,wszystkie podobaly mi sie niesamowicie.Co wy na to?Chetnie podyskutowalabym z osobami,ktorzy rowniez cenia tego amerykanskiego tworce.
Widziałem go kilka lat temu (4-6) . Film o łodzi podwodnej. Naukowcy badają batyskafem pokrywe lodową. Kolizja z ruską łodzią odcina ich od łodzi macieżystej. Reszta filmu to próby wydostania się batyskafu z pod lodu. ( o ile dobrze pamiętam ) Z góry dzięki
Ten film jest przeslaniem dla wszystkich u wladzy: rzadzicie dla ludzi, a nie ludzmi dla siebie. Moze przeslaniem skierowanym bardziej do totalitarnych Amerykanow, jednak na wiele sposobow aktualnym u nas.
Podoba mi sie pomysl wysadzenia parlamentu: w koncu to tylko budynek wypelniony prochnem moralnym - jezeli to...
Kiedyś oglądałem film sensacyjny o młodzieży amerykańskiej w liceum, która postanowiła wziąść udział w ogólnokrajowej olimpiadzie. (Był to taki konkurs z nagrodami) Grupa ta z pomocą nauczyciela nie radziła sobie wcale, ciągle przegrywała. Lecz w pewnym momencie jeden uczeń wpada na pomysł żeby oszukać. Namówił resztę...
więcejZgapiłam się, a chciałabym zdobyć ten serial, nie tyle dla siebie, co dla kogoś. Czy ma ktoś może na sprzedaż te 5 odcinków jakie wyszły z Przyjaciółką? Interesuje mnie właśnie VCD, divx raczej nie...
Poszukuje filmu komedii z lat 90, kilka lat temu leciał w polsacie co pół roku. Występują w tym filmie 3 albo 4 grubi czarnoskóry lekarze bardzo przy tym śmieszni, nieporadni mają pomóc takiemu jednemu bogatemu człowiekowi wyjsc z choroby. Zatrudnia ich taki jeden myśląc ze wpędzą staruszka do grobu. jednak on przy ich...
więcejKojarzy mi się taki fragment filmu kiedy to główno bohaterka śpiewa przy kolacji poprawki do konstytucji (USA). To była jakaś uroczysta kolacja, w rytm takiej łatwej melodii każdy powtarzał po jednej poprawce. Ten film to jakieś romansidło było. Co to był za film i kto w nim grał?