Proszę, pomóżcie mi! Z tego co pamietam:
Film zaczyna się od sceny, w której wąsaty włoch mówi takiemu mafiozowi (gra go Marlon Brando) że jego córka została pobita i zgwałcona. Policja nie uczyniła nic w ytm kierunku, więc ten włoch (nazywa się Bonasera) prosi tego mafioza o pomoc. Mafiozo zgadza się, ale każe okazać...
A mianowicie chodzi mi o film, którego akcja dzieje się w pewnym mieście w przyszłości, które wygląda jak klepsydra i oddzielone jest murem od jakiejś puszczy czy dżungli. Opowiada o pewniej dziewczynie która chce zniszczyć ten mur, a pomaga jej druga dziewczyna, która jest czarna a zamiast stup ma dłonie.
Aktorzy...
Pierwszy to prod.francuska z ostatnich lat, prowincjonalny nauczyciel muzyki swoim ludzkim podejściem i talentem pedagogicznym z klasy rozrabiaków wydobył prawdziwe talenty.
Drugi dotyczy czeskiej animacji z lat 60-tych.Artysta animator malował 3 koty, które wyczyniały rozmaite figle.Film dla dzieci.
Będę wdzięczny...
Kiedys bedac dzieciakiem tj w latach 80-tych ogladałem na video film fantasy, ktory zrobił na mnie duze wrazenie i chcialbym go zobaczyc ponownie, ale nie pamietam tytułu ani aktorów. Pamietam tylko pewne fragmenty filmu i bohaterów, pamietam druzyne złozoną z kilkoro wojowników z ktorych kazdy miał pewne szczegolne...
więcej
Ostatnio ogladalem Chinatown, a przedtem Zaegnaj laleczko. Ktos moze mi podrzucic pare tytulow o podobnej tematyce? Chodzi o czarny kryminal z mrocznym nastrojem.
Z gory dzieki
Ktoś pytał o ten film z 1967 roku. Ja też poszukuję tego filmu jak i pozostałych tego reżysera. Dziękuję za wszystkie wskazówki i informacje
Uprzedzam kolejną osobę, która zada bezsensowne pytanie o najlepszy horrory i zamieszczam linka:
http://www.filmweb.pl/TopFilm?genre.id=12 [www.filmweb.pl/TopFilm?...] - lista najlepszych horrorów wg ocen filmwebu
http://www.imdb.com/chart/horror [www.imdb.com/chart/horr...] -lista najlepzych horrorów wg...
Witam, tak jak moi poprzednicy mam maly problem - kojarze troszke film ale nie znam jego nazwy.
Jest to dosc charakterystyczne kino, film to dramat, a opowiada o pewnym facecie, ktory to mial jakas choroba (nie pamietam jaka), ale sprawila ze byl on totalnie bialy - normalnie niczym chodzace opakowanie maki. Ponadto...