Nie widziałem, co prawda "Southland Tales" Kelly'ego, ale po "Donnim Darko" mam nadzieje na Złotą Palmę dla niego ;-)
Witam. Potrzebuję do prezentacji maturalnej jak najwiecej informacji do tego filmu. Najlepiej wyczerpujące streszczenie.
Z góry dziękuję i Pozdrawiam
jak myslicie czy jest cos złego w tym ze ktos ogląda filmy z górnej półki czyli te tzw ambitne a czasami obejrzy sobie te mniej wartosciowe które za duzo nie wnoszą do kina (ace ventura, straszne filmy i komedia nie tylko dla idiotów :P) według mnie oglądanie bez przerwy dramatów (bo to są zwłaszcza ambitne filmy) nie...
więcej
Witam
Szukam redaktorów i ogólnie wszystkich, którzy mają ochotę pisać na temat kina surrealistycznego w serwisie Surr, który ukaże się niebawem.
Oto adres: http://surr.ovh.org/ [surr.ovh.org/]
Jesłi jesteś chętny/chętna, napisz do mnie na msi520@msi.pl
Pozdr. :)
Tak się zastanawiałem że na forum zawsze omawiane są najlepsze i najgorsze filmy. A to że tego aktora nie trawię albo ona jest beznadziejna. W sumie do dużej części filmów w życiu byśmy się nie mogli zmusić gdyby nie trailery. Na na zdrowy rozsądek to przypominacie sobie wszystkie te filmy krótkometrażowe, spoty...
Witam, Mając może z 8 lat (około roku 1986) byłem w kinie na komedii fantastycznej i właściwie niewiele z projekcji pamiętam, ale chętnie bym sobie owe dzieło odświeżył. Oto szczątkowe sceny, które utkwił w mej pamięci: Nie wiem o co chodziło, ale bohaterowie dysponowali taką magiczną kostką, którą potem wyrzucili do...
więcej
mam pytanie : czemu jak dodam jakis komentarz to widze go tylko jak jestem zalogowany a jak sie wyloguje to nie ma mojego komentarza moglibyscie napisac dlaczego tak jest ??
Z gory dziekuje.
Osobiście lubię klimaty filmów, które z jednej strony są baśniami ale z drugiej są mroczne lub skomplikowane. Jakie tego typu filmy możecie polecić? Chodzi mi zarówno o animacje jak i nie. Chodzi mi o filmy typu Snow White: A Tale of Terror, Dziesiąte królestwo czy MirrorMask.
Przypomnijcie sobie teleturnieje ktore lecialy na poczatku lat 90. a potem znikly bez powrotnie
Kolo Fortuny
21
czar Par
itd..