Oglądałem kiedyś film, ale tylko niestety jego początek , chłopak był typowym kujonem, któremu podobała się pewna laska, która była chilliderką. Poprosiła go o pomoc przy lekcjach, w czasie nauki zaczeli się całować i chłopak musiał jechać na stacje benzynową po prezerwatywy. Reszty nie pamiętam, film był z USA. Jeśli...
więcejMoze by tak napisac cos o filmach ktore mniej lub bardziej utkwily nam w pamieci ? Chodzi mi glownie o klasyki kina i perelki kinematografi. Jak ktos chce to moge umiescic liste filmow ktore posiadam w mojej kolekcji i dalej ja poszerzam. O niektorych z nich napewno nie slyszeliscie bo powstaly przed waszym urodzeniem...
więcejJa myślę że "Gnijącą Pannę Młodą" albo "Edwarda Nożycorękiego"-najbardziej wzruszające filmy wszechczasów;)
Tim Burton nigdy nie dostał Oscara! Nie wiem dlaczego-jest przecież jednym z najlepszych (albo nawet najlepszym) reżyserów w historii kina...Oscar by mu się jak najbardziej należał, chociażby za "Miasteczko Halloween" w 1993 roku. Kto ze mną robi zamach na Akademię Filmową? ;)
Kto poleci filmy osadzone w średniowieczu ? Podobne do "Imienia Róży" czy serialu "Kroniki braciszka Cadfaela".
http://www.lostisland.fora.pl/index.php [www.lostisland.fora.pl/ ...] Zapraszam do gry w kotrej tworzysz walsna postac i kierujesz jej losem na wyspie... jesli jakies macie pytania piszecie na moim blogu
Chciałbym, abyście się podzielili wiedzą na temat aktualnie dodawanych filmów do różnego rodzaju czasopism i gazet.
witam, zwracam się do was z prośbą o pomoc
poszukiwam filmów obrazujących charakterologię Amerykanów
1.typowego Indianina [np.milczący i powściągliwy jak Chief z "Lotu nad Kukułczym Gniazdem" Kubricka]
2.typowego współczesnego Amerykanina [easy-going? patriotyczny? wierzący?]
3.wpółczesnego imigranta...