Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Czy znacie jakieś filmy osadzone w XIX wieku? Mniej lub bardziej romantyczne (nie chodzi mi tu o ckliwość), ale przede wszystkim piękne wizualnie i dobre jeśli chodzi i treść...

Liczę na pomoc :)

Czy znacie jakieś filmy osadzone w XIX wieku? Mniej lub bardziej romantyczne (nie chodzi mi tu o ckliwość), ale przede wszystkim piękne wizualnie i dobre jeśli chodzi i treść...

Liczę na pomoc :)

Jak myślicie co w zapropowanej przez AGORĘ kolekcję 30 filmów wszech czasów, to bedzie film ,,NIESPODZIANKA"

Witajcie!
Potrzebuję jakiś informacji na temat Tronu we krwi Kurosawy na podstawie dramatu Szekspira ! Może ktoś zna jakieś książki o tym filmie, jakieś strony internetowe lub sam posiada taką wiedzę (chodzi głównie o ocene ekranizacji, kreacje bohaterów, przedstawienie utwóru przez Akirę Kurosawę). Będe wdzięczny...

więcej

jak zobaczysz napisz co o nim myślisz........

W sumie jeden i drugi jest fajny ale ale ciekawe ktory ma wiecej zwolennikow.

Poprzednie czesci (zwlaszcza pierwsza) mialy jeszcze jakis klimat i warto bylo choc raz zobaczyc. Natomiast najnowsza czesc jest slaba; przerysowany schemat, zadnych innowacji, absolutnie samemu mozna mozna przewidziec dalsza czesc akcji. W skali od 1-10 daje 2!!

Film opowiada o trzech mężczyznach, jeden z nich został złapany i wsadzony do więzienia w jakimś wschodnio - azjatyckim kraju za chyba posiadanie narkotyków(ale nie jestem pewien), pozostała dwójka uciekła. Okzało się, że jeśli wrócą, przyznają się i poddadzą się pobytowi w więzieniu to skrócą tym samym pobyt swojego...

więcej

Czy to co napisałam w temacie Czarownicy, zostało zablokowane ze względu na to ze podałam tam programy, czy za to co tam napisałam ??? Pytam bo nie wiem... czy zabronione jest podawanie jakichkolwiek programów ? Czy raczej pisanie o tym dlaczego ich używam ???

Poszukuję bibliografii( artykuły, recenzje, ksiązki, eseje, strony w internecie) do pracy ,,O walce dobra ze złem na przykladzie ,,Władcy Pierścieni" ". Chodzi o fachowe, sprawdzone ( mogą być naukowe) materiały, w ostateczności dobre recenzje. Jeśli znacie jakieś adresy lub dane bibliograficzne(czyt. namiary na...