Poprzednie czesci (zwlaszcza pierwsza) mialy jeszcze jakis klimat i warto bylo choc raz zobaczyc. Natomiast najnowsza czesc jest slaba; przerysowany schemat, zadnych innowacji, absolutnie samemu mozna mozna przewidziec dalsza czesc akcji. W skali od 1-10 daje 2!!
Film opowiada o trzech mężczyznach, jeden z nich został złapany i wsadzony do więzienia w jakimś wschodnio - azjatyckim kraju za chyba posiadanie narkotyków(ale nie jestem pewien), pozostała dwójka uciekła. Okzało się, że jeśli wrócą, przyznają się i poddadzą się pobytowi w więzieniu to skrócą tym samym pobyt swojego...
więcejCzy to co napisałam w temacie Czarownicy, zostało zablokowane ze względu na to ze podałam tam programy, czy za to co tam napisałam ??? Pytam bo nie wiem... czy zabronione jest podawanie jakichkolwiek programów ? Czy raczej pisanie o tym dlaczego ich używam ???
Poszukuję bibliografii( artykuły, recenzje, ksiązki, eseje, strony w internecie) do pracy ,,O walce dobra ze złem na przykladzie ,,Władcy Pierścieni" ". Chodzi o fachowe, sprawdzone ( mogą być naukowe) materiały, w ostateczności dobre recenzje. Jeśli znacie jakieś adresy lub dane bibliograficzne(czyt. namiary na...
film to moje życie, moja pasja, mój świat. nie jestem entuzjastą kina komercyjnego w którym się leją, jakieś ufo nadlatuje itp. wole kino artystyczne, filmy które pobudzają moje myśli, wyobraźenie... szukam w nich ukojenia, innego świata, innej drogi, tej magii. większość osób które znam oglądają "terminatora", "rocky"...
więcejPodobaja mi sie filmy z samochodami motorami itp. np. Torque , szybcy i wsciekli , za szybcy za wsciekli ,supercross znacie inne fajne filmy tego typu ???
posklejany... tak, ten film nie jest równy i to jego podstawowa bolączka jak większości polskich (przeważnie niestety) filmów. Na przestrzeni ostatnich dziesięciu lat może tylko "Ciało" i "Korornik" tę regułę przełamują... No i oczywiście "Dzień świra". Ale wróćmy do "Francuskiego numeru".
Minusy
- na siłę wsadzeni...
Obejrzalem wlasnie z kumplem film i po zakonczeniu mam pustke w głowie, bo nie wiem, o co w koncu chodzilo. Czy ktos, kto juz obejrzal i zrozumial, moglby mi wytlumaczyc? Blagam!