Oglądałem go bardzo dawno, był o jakiejś dziewczynie, albionosie i ludziach, którzy chcieli zrobić zamach na papieża. Nie pamiętam co było z tą dziewczyną. Wydawało mi się, że ten film nazywał się "Nieczysta Gra", ale nie mogę go znaleść.
Słyszałem jakiś czas temu że wytwórnia Warner Bross zastanawiała się nad zaadoptowaniem Magi Dragon Ball na film z prawdziwymi aktorami i chciałem wiedzieć czy to prawda czy jakiś pic na wodę
jakie filmy/aktorzy powinny/powinni waszym zdaniem dostać nagrodę akademii,lecz im się nie udało? moim zdaniem wielkim przegranym jest Al Pacino i jego rola w Ojcu Chrzestnym II oraz Jean Reno w Leonie Zawodowcu...
Ogladałam dosyć dawno pewien film, ale niestety nie pamiętam jak się nazywał. Zamiętałam jedną ze scen, w której prawdopodobnie Chińczycy lub Wietnamczycy ( czy ktoś taki ;) ) przetrzymywali amerykańskich jeńców wojennych pod jakimś molem, czy mostem (z wodą do wysokości klatki piersiowej), co jakiś czas wywołując...
Mineło 10 lat od śmierci Krzysztofa Kieślowskiego. jak Waszym zdaniem wyglada kinematografia po jego odejściu, czy sa u Nas - w Polsce reżyserzy, którzy kontynuują jego dzieło, tzn. "robią" filmy ambitne, filmy, które opieraja się na rozmowie z widzem?Jesli tak, to jakie to filmy i jacy rezyserzy. ja widze po nim...