Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Ni wiem czy to dobry pomysł,ale jako człowiek poczuwam się do obowiązku zapytania "wielkich filmwebowiczów" czy taka inicjatywa nie powinna zostać rozpoczęta.To straszne wydarzenie z pewnością nie tylko na mnie wywołało tak olbrzymie piętno.I mimo,iż nie znałem nikogo z poszkodowanych to zastanawiam się czy na nasza...

więcej

ja osobiście uwielbiam :
Bjork - Venus as a boy z 'Leona'
Sigur Rós - The Nothing Song z 'Vanilla Sky'
Radiohead - Talk Show Host z 'Romeo i Julia'
oraz kilka utworów z 'Requiem For A Dream'.

Z tego co wiem jest to piosenka : Niech mówią, że to nie jest miłość - Ola Szomańska i Przemysław Branny. Jeśli jej nie masz moge Ci przesłać tylko daj znać ;)

Witam
Poszukuje tytułu filmu, nie znam żadnego aktora zni aktorki która w nim grała. Film swego czasu był puszczony na HBO kiedy to krulowały własnoręcznie robione do niego dekodery. Film jest z gatunku karate/akcaj/sensacja. Oto krótki opis filmu:
Zaczyne się jak zabujca goni jakiegoś kolesia, akcja toczy się w...

Poszukuję któregoś z odcinków archiwalnych serialu, interesują mnie odcinki 486, 487, 488, 489, 492, 494, 495, 496, 497, 518, 520, 521, 533, 538- szczególnie, 539, 540, 541, 542, 564, 565
Jeżeli ktoś ma którykolwiek odcinek na jakimkolwiek nośniku (najlepiej VHS) proszę o kontakt. gg: 8487074 lub odpisawszy na tę...

Czy tegoroczne nominacje przypadły Ci do gustu ?
Czy według Ciebie brakuje w nich jakiegoś filmu/aktora ?
Czy czujesz pewien niedosyt?

Dla przypomnienia oto lista nominowanych :
Pełna lista nominowanych filmów i artystów.

NAJLEPSZY FILM
"Tajemnica Brokeback Mountain"
"Miasto gniewu"
"Capote"
"Good Night,...

więcej

Witam,
Fakt że pisze tu pierwszy raz, ale często śledze tematy na forum, chciałęm się was poradzić co do wyżej wymienionych filmów, jakie widzicie różnice pomiędzy ekranizacjami kinowymi a odpowiednikami książkowymi, chodzi mi głównie o opinie zwykłych ludzi - widzów, tak na marginesie nie chodzi mi o wypowiedzi typu...

więcej

Podajcie, jakie aktorki (według Was) pasują najlepiej do różnych gatunków filmów:
- sensacja/przygoda,
- komedia romantyczna/romans,
- komedia,
- horror,
- itp.
Oczywiście podziału na gatunki możecie dokonać sami ;-)

Pozdrawiam!

Jak chcę wejść na czata przenosi mnie do ustawień i pisze, że taki nick już jest albo zawiera niedozwolone znaki i mam wybrać inny. Co tam tylko napiszę to mi to taką wiadomość dostaję, więc co mam w końcu tam napisać?

Narazie znalażłam ,,Pianiste`` ,,Europa Europa`` ,,Lista Schindlera`` nie wiem jakie mogłybyc jeszce.Z góry dziekuje.Pozdro