Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Powiększenie - Michelangelo Antonioni – Fotograf obserwuje w parku rozgrywkę w tenisa wyimaginowaną piłeczką. Studenci naśladują gesty i ruchy graczy nie mając rakiet ani piłek. W pewnej chwili wyimaginowana piłka pada przy siatce gdzie stoi Fotograf, Grajaca dziewczyna podbiega do siatki i z proszaca miną patrzy...

więcej

http://www.afi.com/tvevents/100years/quotes.aspx#list [www.afi.com/tvevents/10 ...] - oto lista 100 najlepszych cytatów z amerykańskich filmów... a przecież u nas też ci ich dostatek:) jakie są Waszym zdaniem najbardziej zapadające w pamięć cytaty, powiedzenia z polskich filmów (nie tylko komedii) - takie, które...

Dla mnie geniusz. Piszcie swoje opinie o tym reżyserze. Jaki jego film najbardziej wam się podobał??? Pozdrawiam serdecznie - Kaileena

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Pisze maturke z polskiego i ....musze wybrac dzielo literackie i jego ekranizacje. Macie jakies pomysly... nie chodzi mi o napisanie pracy (:)) ale o podanie waszych typow na ciekawa i udana ekranizacje dziela literackiego(nie polskiego)

Kochani moi!
Poszukuję filmu "Sklepik z horrorami" (tego o krwiożerczej roślince:)
Proszę o pomoc. Być może ktoś z Was ma ten film i mógłby mi udostępnić kopię.

moze ktos pamieta film o prezydencie USA ktory rapował, bo ja nie stety za pomnialem tytuł. WAZNE. pomóżcie. pamitam ze na samym koncu zginął

Często poszukując jakiś informacji na temat jakiegoś filmu albo aktora/ki patrzę sobie na wpisy dotyczące danego tematu. Ciekaw jestem skąd u wszystkich ludzi tyle chamstwa, jadu i głupoty. Po co te wszystkie zjadliwe riposty. Ktoś sobie pisze, że taki to a taki film mu się nie podobał i zaraz spośród grona fanów tego...

więcej

Ostatnio obejrzałem w TV pewien fajny filmik "wrestling with alligators" (zmagania z aligatorami), była tam bardzo fajna muzyczka. A że nie moge znaleźć nigdzie soundtracku to zwracam się z prośbą do Was, czy nie znacie jakiegoś utworku z filmu ??
z góry wielkie dzięki

Ostatnio obejrzałem w TV pewien fajny filmik "wrestling with alligators" (zmagania z aligatorami), była tam bardzo fajna muzyczka. A że nie moge znaleźć nigdzie soundtracku to zwracam się z prośbą do Was, czy nie znacie jakiegoś utworku z filmu ??
z góry wielkie dzięki