Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Tak się skład aże zbieram komplet 25 filmów reprezentujących kraje UE.
Problem polega na tym iż w całym internecie nie mogę znależć choćby jednego filmu cypryjskiego

pisze z nadzieją że ktoś może jest amatorem takiego kina i podrzuci jakiś tytuł:)

mile widziane były by również typy filmów produkcji pozostałych...

więcej

Jaki Polski film podobał wam się najbardziej w ostatnim czasie. Dla mnie nr 1 to "Wesele" Wojtka Smarzowskiego.

wydawało mi się, że te dwie sceny pochodzą z "amadeusza", ale właśnie zobaczyłam ten film i okazało się, że to jednak nie to... w każdym razie:

scena nr1 - chłopiec zostaje zaprowadzony przez ojca (?) w jakieś miejsce (kościół? zakon? watykan?) i podsłuchuje wykonanie jakiegoś utworu muzycznego, którego nie wolno...

więcej

No więc oglądałem go już bardzo dawno temu...jest w połowie filmem...animowanym, a w połowie normalnym....tzn....zaczyna sie normalnie - prawdziwi aktorzy - dzieci...wkradaja sie do jakiegoś dworu, cośtam kradną....i przy ucieczce jeden z dzieciaków-chłopiec - wpada do wody....i od tego momentu film jest...

Według mnie to ostatnio polskie kino podnosi sie z upadku dzięki min. doskonałemu PITBULLOWI oraz nieco starszemu ZMRÓŻ OCZY.
W końcu przestano produkowac glupie komedie w których mają śieszyć tylko słowa typu k***a . Ostatatnim dobrym filmem przed nalotem tych k***w byl KILER oraz Chłopaki nie płaczą. A co wy...

Proszę Was, abyście napisali tytuły filmów o tej tematyce :) Pozdro

Witam,

Poszukuje tekstów traktujacych swym tematem o "Wizerunkach Żydów w powojennym filmie polskim" na podstawie takich dziel jak:
W. J. Has "Sanatorium pod Klepsydrą" (w kontekście kabały Izaaka Lurii)
J. Kawalerowicz "Austeria" (kogo spotykamy w karczmie?)
A. Wajda "Ziemia obiecana" (M. Welt, L. Zuckerman i...

więcej

czy skoro jest już japońska wersja the ring 0 to czy będzie też amerykańska

Mój typy to "Ja Cię kocham a ty śpsz". Co wy na to ???

Najlepsze pocałunki:
- Braveheart - William Wallace i Murron;
- Matrix - Neo i Trinity
- Przeminęło z wiatrem - Rhett Butler i Scarlett OHara
- Dirty Dancing- Frances 'Baby' i Johnny....
Wpisujcie swoje piękne (mogą być śmieszne lub dziwne) całuski!
Pozdrawiam wszystkie Webki :-)