czy tak powinien wyglądać blog moderatora? proszę zlustrować kilka ostatnich stron komentarzy. http://www.filmweb.pl/user/Oro/blog/560386-MODERACJA?commentsPage=130#komentarze
To jakieś istne pole do przepychanek, natomiast agresorzy nie są karani.
W tym poście, przyznaje się do nękania użytkownika, usuwaniem jego wpisów: http://www.filmweb.pl/forum/inne/Haha+pajac+siedzi+tu+caly+dzie%C5%84%2C+%C5%BCe by+kasowa%C4%87+moje+wpisy,2926483#post_15341080
Nie podoba mi się kasowanie wpisów użytkowników, którzy nie łamią regulaminu. Poza tym jak widać nic to nie daje.
Ostatnio zaczęli też czyścić całe tematy, tylko dlatego, że właśnie Aberu bądź inny troll - nie wnikałem w to bardzo - w nich trochę popisał (nie chciało się im kasować każdego oddzielnie?). Możliwe, że wiemy czyja to sprawka.
To nie jest nękanie, tylko niemożność dostosowania się przez "nękanego" osobnika do reguł życia społecznego.
///
Takimi w gruncie rzeczy infantylnymi wpisami, jedynie się kompromitujesz.
"Na ciebie wystarczy godzina i już wrzesz" - kasowanie wpisów użytkownika z premedytacją, że zaczyna wrzeć?
Nie przypominam sobie, aby w prawie karnym, dozwolone było ubliżanie sprawcom czynów podlegających karze, a prowokacja, ze strony organów ścigania, jest zabroniona i karana.
Ps: nie podlizuj się.
Nie podlizuj się? Wie Pan, że Pana lubię i dlatego nie napiszę o Panu paru zdań, które zmiękczyłyby wydźwięk tego co Pan pisze.
///
Naprawdę, chce Pan dyskutować na gruncie prawnym? Przegra Pan.
///
Broni Pan banity, multikonciarza i spamera, przypominam Panu.
Wnoszę o banicję dla banity bez szopki i specjalnych uwag od moderatorów. Wszelkie okrężne posunięcia - jak kasowanie wpisów, czyszczenie tematów oraz usuwanie całych wątków (na które nie składały się tylko wpisy banity) uważam za śmieszne.
Jeżeli rozchodzi się o sprawę zabierania głosu, to liczyłbym na jakieś wyjaśnienie albo sprostowania dotyczące:
- dlaczego osoby ubliżające bądź nękające nie są banowane?
- dlaczego jedne tematy znikają szybciej niż inne, co decyduje o kolejności kasowania?
- dlaczego moderator spełnia polecenia osób jawnie wywołujących burzę i prowokujących innych użytkowników?
- czemu służy polityka zgłaszania wpisów na blogu, skoro istnieją do tego mechanizmy systemowe?
- dlaczego wpisy mające tendencje do przedstawiania użytkowników w złym świetle na blogu nie są kasowane?
Nie poruszam tutaj zawiłości prawnych, bo nie to za cel sobie postawiłem; chciałem tylko wskazać, co jest powszechne w praktyce prawnej, a co od niej odbiega. Aby podeprzeć czymś swoje pretensje. Wszak dla mnie, zachowanie Oro jest pretensjonalne.
Naprawdę zmuszasz mnie do komentowania swoich tandetnych elementów wypowiedzi?
Nikogo nie bronię, uzurpujesz to sobie.
Tandetne są jedynie Twoje wynurzenia i pieniactwo a la Mussolini. Opanuj się Zasumitro.
///
Nie będę odpowiadał na pytania, bo nie powinienem zabierać głosu w tej sprawie. Mam swoją wizję, zbieżną z tą postulowaną przez grono moderatorskie.
///
Austriacki malarz również kreował się na męczennika i ofiarę represji. Przykro mi, że jesteś naiwny.
Zastosowany celowo, argument odpowiadający poziomem stawianym tezom. Nie wygrasz ze mną żadnej polemiki, a już na pewno nie w tym temacie. Po prostu brakuje Ci doświadczenia, ale nie mam na to ni czasu, ni ochoty.
Dodatkowe pytanie: dlaczego nie porównujecie ip na różnych kontach, albo jeżeli to robicie - dlaczego nie poinformujecie nas o tym, że: "ten i ten to ta osoba, troll, proszę z nim nie pisać, niedługo zostanie skasowany"?