że dzięki nim na forum ogólne wyszli ze swych nor pasjonaci kina, wspaniali użytkownicy, którzy do tej pory ograniczali się do rozmów w zamkniętych gronach...

Trudno natomiast pogodzić mi się z faktem, jak niewielki wpływ mam teraz na wygląd swojego profilu. Nie interesują mnie statystyki i zestawienia. Będąc tu przez tyle lat tworzyłam sobie swoją historię... Filmy, którym kiedyś dałam dziesiątkę z dzisiejszej perspektywy oceniłabym być może inaczej, dlaczego więc te oceny maja być dla mnie reprezentatywne? Dlaczego to właśnie im przyświeca mój okrojony do granic możliwości awatar, a nie mojemu BLOGOWI?

arma

Jako użytkownik waszego portalu, zostałam sprowadzona do roli produktu epoki konsumpcyjnej.

użytkownik usunięty
arma

Dokładnie! Totalna bezsilność wobec "postępu" staje się frustrująca. Chyba pora zewrzeć szeregi i opuścić ciepły ku*widołek :D Pragnę, by tym razem nie skończyło się na groźbach zmiany portalu, tak żeby szanowni administratorzy strony odczuli do czego prowadzi brak poszanowania dla użytkowników oraz brak chęci współpracy ...

Na pewno spadnie im liczba kliknięć. Nie widzę powodu, żeby wchodzić na czyjkolwiek profil, z uwagi na stan totalnego bajzlu, w jakim ów profile się znajdują.

Wcześniej często lubiłem sprawdzać czyjeś oceny, po przeczytaniu interesującego posta itp., teraz niezbyt.

kosobi

Nie poradzili sobie z trollami, więc o liczbę kliknięć nie muszą się martwić.

A co do reszty, mam podobnie. Odrzucają mnie te powiększone ikonki i wyskakujące statystyki.

arma

To jest layout o kryptonimie "debil" - znaczy dla idiotów nie ogarniających zbyt małych ikon i zbyt dużej liczby opcji...
Jest więc mniej opcji (znacznie), a ikony zajmują dokładnie tyle, żeby w nie łatwo przycelować tłustym od pączków i czipsów paluchem.

arma

Obecnie w zakładce "O mnie" mam bardzo duże plakaty ocenionych filmów, ale nie widać komentarzy pod tymi ocenami, to samo na profilach znajomych. A właśnie to zawsze ciekawiło mnie najbardziej, teraz jest w miarę jasny wgląd jedynie do ostatnio skomentowanych filmów, wymieszanych zresztą niepotrzebnie z ocenami twórców i dodawanymi zdjęciami w tle.

lew890

Podaj swoje sugestie tutaj:
http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Informacje+o+pracach+nad+nowym+pro filem,2995828

kosobi

Możesz podać swoje sugestie tutaj:

http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Informacje+o+pracach+nad+nowym+pro filem,2995828

Frustrująca strasznie, wręcz obezwładniająca.
Najbardziej chyba ucierpieli ci, którzy zaangażowali się w utworzenie swojego profilu, włożyli w to serce, dążyli do przejrzystości, jakieś autoprezentacji. Twórcy zmian dali nam do zrozumienia, że nie warto. Najlepiej niech będzie byle jak, z doskoku, z dystansem wtedy i zmiany nie będą dokuczliwe.

arma

Dokładnie, teraz rodzi się pytanie po co w opcjach zmienianie kolejności wyświetlania paneli, skoro jest już kompletnie bezużyteczna.

MygyBulla

Najlepsze są kwadraty i prostokąty przy ustawianiu zdjęcia profilowego. Nieaktualne i w ogóle niezwiązane ze zdjęciem profilowym już po poprzednich zmianach. Pozdrawiam serdecznie.

MygyBulla

Też mnie frapuje ta kwestia :D Burdel, a nie profil z pierdyliardem zakładek, niekończącym się skrolowaniem i wisienka pt. "moje filmowe dna" - buahaha...

lena_777

Nomen omen: można przeczytać jako "dna", nie "de en a".

arma

A mnie interesują statystyki i też nie jestem zadowolona. Ciekawe czy ktoś jest? :)

mala_madi

W takim razie co Ci się nie podoba?

arma

Dużo rzeczy. Nie ma już liczby filmów przy gatunkach i krajach w ocenionych. Przy nowych filtrach więcej klikania, a działa strasznie wolno. Strona główna profilu była bardziej skompilowana, treściwa i można było sobie ustawiać co na niej pokazujemy, teraz najwyżej można zmienić opis i zdjęcie w tle. Blog najbardziej indywidualną rzecz niesłusznie potraktowali po macoszemu. Ulubionych aktorów nie ma na liście. Wszystko jest wielkie i trzeba ciągle przesuwać w dół. :p Zakładka aktywności niepotrzebna, wystarczyło zostawić ostatnio ocenione. I pewnie dużo więcej...

mala_madi

No, ale jak masz z kimś 60% zgodności (obojętnie z kim) to możesz się dowiedzieć, że jesteście jak Mulder i Scully, a jak 61% to jak Rick and Morty etc. Poprzedni Layout był o WIEEEELEE bardziej funkcojalny, np. ostatnio sprawdzałem ile obejrzałem filmów sci-fi, teraz, też mogę, ale muszę policzyć, scrollując! Wcześniej nawet jakby się od razu nie wyświetlała liczba, to np. poprzez to, że ustawiając wyświetlenia na stronie (20,50,100) filmów mógłbym szybciej do tego dojść. Obecny layout jest dobry na apkę mobilną na mały telefon, a nie na kompa stacjonarnego.

mala_madi

Mnie krew zalała jak wszedłem w moje kontry - teraz kompletnie już nic nie widzę: kto, kiedy, dlaczego, w jakiej kategorii... nic! I tak miałem je całkowicie olać, to teraz łatwiej podjąć decyzję...

arma

Pasjonaci może nie, ale z nor wyszli, oj wyszli!

arma

Chciałbym swój blog mieć na pierwszej stronie po wejściu na profil jak za dawnych czasów.

SweetArtist

Ja też. Dlatego właśnie, że tak było, lubiłam zaglądać na FW. Zostawiałam tu jakąś swoją cząstkę...

arma

Nie znam Cię, ale czasami zaglądałem na Twojego bloga. Jeden z lepiej prowadzonych na FW. :)

KRCK

Starałam się najlepiej, jak umiałam. To miłe, że chciało Ci się do mnie zaglądać. Obecna forma zupełnie zburzyła mój pierwotny zamysł.

arma

Dokładnie. A ten nowy wygląd jest bezduszny i czuję się jakbym był zamknięty w klatce.

SweetArtist

Ja się czuję tak, jakby ktoś przyszedł do mojego (co prawda wynajmowanego, ale jednak) mieszkania i bez mojej wiedzy wymienił mi meble na zupełnie inne niż to było w umowie. Pozostaje mi tylko, albo się wynieść, albo poczekać i przyzwyczajać się, próbować wpasować do czegoś, co, jak na razie zupełnie mnie odrzuca. Gdybym chociaż mogła ukryć jakoś te, przepraszam za wyrażenie, oczo..ebne i wielgachne ikonki... ech, chociaż tyle...

SweetArtist

Twój blog strasznie mulił kompa ,to dlatego to zrobili- to Twoja wina Słodziaku

SweetArtist

I tak nikt normalny na Pana blog nie wchodził. Pozdrawiam saerdecznie.

szambelan

podobnie jak twoje wypowiedzi, a nadal wypowiadasz się na forum.

Herushingu

Moje wypowiedzi są najlepsze i przenajpiększe. Pozdrawiam serdecznie.

szambelan

wmawiaj to sobie dalej, pewnego dnia może w to uwierzysz, i poczujesz się lepiej. Serdecznie ci tego życzę.

Herushingu

Nie muszę, wystarczy spojrzeć na zawiść moich przeciwników, którzy są niczym wobec FilmWebu i jego modernizacji. Pozdrawiam serdecznie.

szambelan

a wiesz jak wygładal jego blog?

jaca1969

Niestety raz miałem przypadkową okazję się tam dostać. Pozdrawiam serdecznie.

szambelan

najwazniejsza jest samokrytyka - czyli nie jestes normalny

jaca1969

Jestem Przenajpiększy. W istocie, nie stanowi to normy, jak Szanowny Pan miło był łaskaw zauważyć. Pozdrawiam serdecznie.

szambelan

tamten tors był bardziej seksi

jaca1969

Który? Ten?
http://www.filmweb.pl/forum/gry/Będę+znowu+grał+w+Skyrim.,2961247
Pozdrawiam serdecznie.

szambelan

pański tors - ten z rzadkimi włosami i opuszczonym kroczem spodni

jaca1969

To jakieś nieporozumienie, gdyż nigdy nie dysponowałem innymi włosami niż gęste i przenajpiększe. Mógł Pan pomylić z jakimś swoim platonicznym faworytem z mediów społecznościowych.
Pozdrawiam przeserdecznie.

szambelan

panski dawny avek nie dawał mi spać..

jaca1969

Jestem pewien, iż uzyska Pan ukojenie w Słupsku. Pozdrawiam serdecznie.

szambelan

zaprasza mnie pan do siebie ?

jaca1969

Nie, gdyż mieszkam w prawdziwej stolicy Polski. Ale w Słupsku znalazłby Pan swoją Mekkę. Pozdrawiam przeserdecznie.

szambelan

bliżej mi do tej prawdziwej stolicy niż do Słupska więc wpadne zobaczyć panski tors na żywo

jaca1969

Och, ci moi psychofani. Pozdrawiam serdecznie.

szambelan

wstawi pan ten dawny avek?

jaca1969

Jako "fana" szambelana może zainteresuje Cię wiadomość, że okazał się równie dobrym kochankiem co Stifler z "American Pie". Jako osoba skromna i nielubiąca przechwałek, ukrył tę informację wraz z całym swoim profilem na FW. Więcej szczegółów tutaj:
http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Wdzi%C4%99czno%C5%9B%C4%87+wobec+F ilmWebu+za+%C5%9Bwietn%C4%85+zmian%C4%99+wygl%C4%85du+profili.,2993229?page=2#po st_15752586
i w dalszych komciach w wątku.

Marac

Gdyby ciasta miały nogi to też by chyba od niego uciekały :-/

SweetArtist

Może to i lepiej, automatyczne odtwarzanie muzyki było czasami wkurzające.

Kate_Bennet

Nie l, sam chciałem zrobić wiesz jaką notkę, a teraz jest ona trochę bez sensu i chyba nie zrobię. W ogóle chciałem kilka fotograficznych.