Ja przede wszystkim chciałbym,aby
Użytkownik miał choć raz prawo zmienić nick.
Użytkownik miał prawo do usunięcia swojego tematu,komentarza,czasem napiszemy coś,czego potem żałujemy,coś pod wpływem impulsu,itp.
Oczywiście możemy poprosić moderatora o usunięcie swojego postu,lecz to trwa.
1. Usunąć możliwość spoglądania na spis wypowiedzi danego usera, nie wiem po co to jest.
2. Szybszej weryfikacji obsad, bo zauważyłem, że to kuleje szczególnie.
3. Wykluczenia w wyszukiwarce już ocenionych filmów.
1. To akurat jest dobre, bo można w kilka sekund zweryfikować czy oponent trolluje twierdząc, że najlepszym filmem jest Zielona mila, czy naprawdę kocha to filmidło całym serduszkiem. W skrócie, dwa kliknięcia i wiesz kto trollem - a kto nie. Zapewne znajdzie się jeszcze parę "za".
Gdzie plusy - tam minusy. Sam byłem nękany (o ile można to tak nazwać) i więcej miałem śmiechu, że chce się komuś tracić tyle czasu na bieganie po wypowiedziach i odpisywanie łamaną polszczyzną - aniżeli jakiś przykrości (czy jakie to uczucie w takiej sytuacji powinno być). W moim przypadku ciekawe doświadczenie. Tak więc twierdzę, że pozytywne strony bronią się wystarczająco.
Ja przyczepiłbym się do bajzlu z aktorami w obsadach. Często ci główni są gdzieś pośrodku, zresztą, przyzwyczaiłem się już i klikam pełną, bo dla mnie dobry aktor w ważnej roli - to motywacja do oglądania. Chyba, że o to w tym punkcie chodzi.
Wgląd w wypowiedzi innych - ma to swoje dobre i złe strony. Złe, bo ktoś może Cię nękać chodząc za Tobą po tematach. Dobre - łatwo się zorientować kto trolluje i kogo należy unikać, a z kim można normalnie porozmawiać na poziomie.
Jeśli chodzi o weryfikację obsad, to całkowicie się zgadzam.
Czytałam, że podobno użytkownicy bardzo pragną, by stworzono możliwość ignorowania osób. Mi to osobiście nie jest potrzebne, bo potrafię ignorować sama z siebie ;) Ale to, że z danego IP można zakładać nowe konto co godzinę - to jest prawdziwie straszne.
Punkt nr 3 jest bez sensu. Wiele razy używa się wyszukiwarki do odszukania jakiegoś filmu, który się oglądało, np. aby zerknąć na obsadę albo ocenę, a przez wyszukiwarkę jest szybciej niż szukać w obejrzanych.
Mi brakuje informacji o tym w jakim wieku jest aktor/aktorka w momencie grania roli w filmie - dość często sobie to liczę, a taka informacja mogłaby być podawana w nawiasie drobną czcionką obok imienia i nazwiska aktora.
Mi chodzi o wyszukiwarkę po gatunkach itd co zostało już przez modów zrobione zresztą.
Skrzynkę nadawcza i funkcję "wiadomość dostarczona" bo wielokrotnie się gdzieś gubi po drodze.
Potwierdzam :)
Ile już moich wiadomości zaginęło i nie doszło do adresatów.
A to jak wiesz strasznie utrudnia konwersację ;)
są odpowiednie portale na których możesz oceniać książki, jeśli nie znasz mogę jakiś polecić. ale rozbudowanie w ten sposób filmwebu jest wg mnie bezsensem. portal straci wtedy swój charakter portalu filmowego :)
Wpadłem na ten pomysł po tym, jak pojawił się dział Gry, który wg mnie ma tyle samo albo mniej wspólnego z filmami, co książki.
Mi też myśl o książkach przeszła przez głowę kiedyś, byłoby miło. Jest nawet bardziej sensowny niż gry komputerowe.
ja też ciągle marzę o dziale książki, Jest wiele portali do ocen książek, żaden nie jest dobry. Gdyby ksiązka była na FW, od razu możnaby ją skorelować z filmem na jej temat, autorzy wskoczyliby do rankingów. Zyskałabym dokładną wiedzę, ile razy była wydawana w Polsce, przez jakie wydawnicta. Tak jak z filmem czy grą.
Najlepiej niech nie zmieniają NIC gdyż te wszystkie zmiany są często do dup....prócz wprowadzenia gier do profilu to była zmiana jak najbardziej na plus.
1. Zmiana nickuy
2. Usuniecie tematu, komentarza..
3. Mozliwość dodawania zdjęć (tak jak np plakaów)
4. Jakis prywatny chat do którego mozna by zapraszac userów oraz cos w stylu videorozmowy tez by sie przydalo chociaz nie chce rbic z fw czegos w stylu fb..
Temat rzeka, od czego by tu zacząć?
1. Usunąć możliwość spoglądania na spis wypowiedzi danego usera, nie wiem po co to jest.
2 Szybszej weryfikacji obsad, bo zauważyłem, że to kuleje szczególnie.
3 Wykluczenia w wyszukiwarce już ocenionych filmów.
4 Brak możliwości podglądnięcia przez weryfikatora jakie to kontrybucje ma interesujący jego user
5 Skrzynka wysłanych wiadomości
6 FAQ w widocznym miejscu
7 Podpowiedzi przy każdym kroku w trakcie dodawania materiałów
8 Wytłumaczenie dlaczego zablokowano daną wypowiedź, temat.
9 Sąd koleżeński wypadku możliwości zablokowania (bana) dla usera
10 Powrót do czarno-czerwonego filmwebu
11 Umowa lojalnościowa z Hatakiem
12.Usunięcie filtra przekleństw (i tak nie działa)
13 Forum: rozmowy dla dorosłych (bez cenzury i z minimalnym moderowaniem)
14 Forum o książkach
15 Dopuszczenie filmów typu XXX
16 Dopuszczenie teledysków
17 Dopuszczenie książek które zostały sfilmowane
18 Wprowadzenie punktacji za obejrzane, przeczytane lub przegrane:filmy,książki,gry
19 Nie dawanie punktów weryfikatorom za odrzucenie kontrybucji
20 Utrata punktów dla userów od 10 000 pkt w górę za każdy zablokowany jego temat
21 Wprowadzenie plusowania i minusowania tematów.
22 Wprowadzenie ocen dla wszystkich użytkowników filmwebu, tak jak dla aktorów
23 Nagrody dla pierwszych 100 dodających materiały, nie tylko pierwszych 10-ciu.
24 Możliwość wyboru tła dla swojej strony, bloga itp.
25 Prywatny chat
26 Zmiana nicków, powiedzmy tylko 3 na rok a poprzedni byłby widoczny po wejściu na stronę danego usera, oczywiście nikt nie mógłby go używać wcześniej niż po upływie powiedzmy 3 miesięcy.
27 Odblokowanie nicków, zablokowanych userów.
28 Jeden wolny dzień w roku od moderowania, weryfikacji itp, taki dzień oczyszczenia
29 Informacje w skrzynce wiadomości : Wiadomość dostarczona, wyślij do grupy, blokuj wiadomości od , wyślij obrazek.
30 Wybór czcionki i koloru własnego nicku
31 Odblokowanie zewnętrznych linków, często ten filtr blokuje niewinne wypowiedzi.
Koniec części pierwszej
"4 Brak możliwości podglądnięcia przez weryfikatora jakie to kontrybucje ma interesujący jego user" - takie werowanie to werowanie po znajomości, a to nie jest fair według regulaminu weryfikatorów z tego, co wiem.
"15 Dopuszczenie filmów typu XXX" - na portalu także są osoby niepełnoletnie, więc moim zdaniem nie bardzo powinny być takie filmy. Zresztą klasyki z tego gatunku są w bazie.
"16 Dopuszczenie teledysków" - jakiś racjonalny argument?
"17 Dopuszczenie książek które zostały sfilmowane" -filmy, gry, książki - może jeszcze muzyka - nie tylko artyści, ale żeby każdy album każdego artysty miał oddzielny profil? Bezsensu.
"18 Wprowadzenie punktacji za obejrzane, przeczytane lub przegrane:filmy,książki,gry" - po co?
"20 Utrata punktów dla userów od 10 000 pkt w górę za każdy zablokowany jego temat" - a co jeżeli user w ogóle punktów nie ma?
"21 Wprowadzenie plusowania i minusowania tematów." - po co? Jakaś sensowna argumentacja?
"22 Wprowadzenie ocen dla wszystkich użytkowników filmwebu, tak jak dla aktorów" - j.w.
"23 Nagrody dla pierwszych 100 dodających materiały, nie tylko pierwszych 10-ciu." - jak się chce to każdy może zdobyć taką ilość punktów, aby "załapać się" do rankingu do ścisłej czołówki.
"28 Jeden wolny dzień w roku od moderowania, weryfikacji itp, taki dzień oczyszczenia" - weryfikatorzy to także ludzie. Też bywają na wakacjach, urlopach etc. - i w tym czasie nie bywają na filmwebie. A nawet jeżeli to nie werują.
Pozdrawiam.
Ja nie wiem o co chodzi, spytaj się użytkownika, któremu odpisywałam. Taka opcja jest według mnie bezsensu, bo filmweb to nie fotka.pl, czy inny portal randkowy, gdzie oceniamy użytkowników za to, jak wyglądają.
Pozdrawiam.
No właśnie dokładnie o to mi chodzi. To nie portal do lansowania się i prześcigania w tym kto ma lepszy profil. Taka opcja byłaby skrajnym nieporozumieniem.
gdzieś tam ktoś mówił o ocenianiu postaci przedstawianych w filmach nie wiem..może to o to chodzi. ale ja i tak wciąż czekam na eurogabki.. ;/
Eurogąbki? To żart czy piszesz poważnie?
Brzmi znajomo. Czy to czasem nie było na naszej-klasie?
Nie wiem o co chodzi. Nie mam naszej-klasy. W ogóle nie korzystam z portali społecznościowych, więc nie ogarniam raczej tematu.
10 doskonały pomysł, popieram, teraz portal wygląda jak chusteczka higieniczna zmoczona w wodzie po akwarelach;
Przy każdym z filmów jest możliwość kliknięcia 'Chcę zobaczyć'. Tylko pytanie po co jest ta funkcja? Marzyłoby mi się by użytkownik, który zaznaczy tę opcję przy danym tytule, a ten film za jakiś czas będzie emitowany w telewizji, otrzymywałby powiadomienie na swoją filmwebową pocztę. No chyba, że coś takiego jest a ja o tym nie wiem:)
I druga sprawa: często filmy są emitowane w danym kanale filmowym, a gdy wchodzimy na filmwebowa stronę danego filmu w rubryce 'Gdzie obejrzeć ten film' widzimy informację 'W tej chwili nigdzie nie można obejrzeć tego filmu'
A w ogóle ktoś z administratorów/webmasterów śledzi ten wątek?
Nie narzekaj. Na pewno się cieszysz. W końcu pracowałeś na to.
Odpisuję tu, bo wyżej za duże schodki się zrobiły ;))