Ja przede wszystkim chciałbym,aby

Użytkownik miał choć raz prawo zmienić nick.

Użytkownik miał prawo do usunięcia swojego tematu,komentarza,czasem napiszemy coś,czego potem żałujemy,coś pod wpływem impulsu,itp.
Oczywiście możemy poprosić moderatora o usunięcie swojego postu,lecz to trwa.

slavc79

jeśli wejdziesz w zakładkę swoich filmów "chcę zobaczyć" znajdziesz tam informację kiedy i na jakich stacjach filmy będą wyświetlane, ewentualnie w których kinach można je zobaczyć lub kiedy nastąpi ich premiera; poza tym w kokpicie, gdzie wyświetlają się filmy pokazywane na wybranych przez Ciebie stacjach, także widnieje informacja, które z filmów emitowanych przez stacje tv chciałbyś zobaczyć

xxKasiurkaxx

Możliwość zobaczenia wysłanych wiadomości.

Jacke32

Chciałabym, żeby zniesiono limit czasu na edytowanie swoich wiadomości.

xxKasiurkaxx

zgadzam sie co do choć jednorazowej zmiany nicka :)

a po za tym... fajny byłby taki licznik który pokazywałby ile filmów obejrzało się w danym miesiącu, roku :)

xxKasiurkaxx

W wyszukiwarce opcje która by usunęła z wyników wyszukiwania filmy które już widziałem.

http://www.filmweb.pl/search/film

użytkownik usunięty
xxKasiurkaxx

ja to bym chciała, zęby MÓJ ASYSTENT w końcu wyświetlał filmy w moim guście.

xxKasiurkaxx

a ja bym chciał, żeby całkowicie zmienic opcje "Rekomendacje" bo na razie nie działa tak jak powinna. Jakis beznadziejny film pokazalo mi na 100% tylko dlatego, ze był to dramat xDDD

xxKasiurkaxx

1. Możliwość prywatnego zablokowania innych użytkowników tzn. natrafiam na jakiegoś debila, dodaję go do blokowanych i nie widzę jego wypowiedzi/tematów.
2. W filmografiach zrobić konkretny podział na filmy pełnometrażowe, krótkometrażowe i dokumenty, bo aktualnie jest burdel.
3. Wyrzucić z bazy wszelakie fan filmy. Cholera, niedługo filmiki z YouTube tu będą :/
4. Podobnie zrobić z niektórymi "dokumentami". Zauważyłem że w bazie znajdują się 3 minutowe dodatki do filmów z DVD/BD. Dajcie spokój!
5. Poprawić rekomendacje związane z Anime. Wiele tytułów jest mi "rekomendowanych" nie dla tego że są zgodne z ocenami podobnych produkcji... a tylko dlatego że jest to Anime. Czemu jest to traktowane jako gatunek filmowy?

Grievous

fanfilmy powinny zostać, to też filmy.
Zauważ, że takie Polowanie na Golluma jest lepsze i dużo bardziej klimatyczne od wielu fantasy powstałych przez prawdziwych twórców. Nie powinno się usuwać fanfilmów. Wprost przeciwnie. Powinien być nowy typ filmu- fanfilm. I jeszcze wśród seriali serial internetowy, kategoria do której wrzuciłoby się wszelkich Nostalgia Criticów itp.

xxKasiurkaxx

Chciałabym móc zobaczyć, kto dodał danego "człowieka filmu" do "ulubionych" (w sensie: odznaczył go serduchem). Czasem jakiś twórca ma ledwie kilku miłośników i fajnie byłoby ich szybko znaleźć ;)

magmos

Możliwość wyzerowania wszystkich ocen też by się przydała...

xxKasiurkaxx

Chciałbym... ;)

1. ...Na stronie głównej profilu użytkownika zmiany kategorii "Najwyżej oceniane" na "Ulubione" (wyświetlającą filmy oznaczone przez użytkowników serduszkiem niezależnie od oceny) lub stworzenia takiej nowej kategorii niezależnej od "Najwyżej ocenianych".

A dlaczego? Najwyżej oceniane to nie zawsze ulubione, a to właśnie te filmy - ulubione - są dla użytkownika najważniejsze. To te filmy chce pokazywać i nimi się dzielić oraz dyskutować o nich ze znajomymi.

2. ...Łączny limit maksymalnie 44 elementów w kategoriach ("Najwyżej oceniane", "Gry" itp.) na stronie głównej profilu użytkownika jaki jest obecnie, aby był dostępny do wykorzystania na wszystkie kategorie dowolnie od woli użytkownika, np.: 44 na jedną, lub 36 na jedną, 4 na drugą i 4 na trzecią, lub 22 na jedną i 22 na drugą, itp..

A dlaczego? Po pierwsze dałoby to użytkownikowi więcej możliwości w personalizacji wyglądu swojego profilu. Po drugie zwiększyłaby się efektywność funkcji wyświetlania tych elementów, np.: nie oglądam seriali i nie gram w gry, więc wyświetlanie kategorii "Seriale, które oglądam" oraz "Gry" nie jest mi potrzebne - a jest to razem nawet 16 elementów, które wykorzystałbym np.: w kategorii "Najwyżej oceniane" (lub "Ulubione" gdyby taka powstała).

xxKasiurkaxx

1. Chciałabym, aby usunięto ranking ludzi filmu, bo w większości są to głosy multikonciarzy.
2. Aby rozszerzono ilość miniaturek nagród.

użytkownik usunięty
xxKasiurkaxx

1. By użytkownik mógł usunąć swój temat lub wpis bez pomocy moderatora.
2. By w zarządzaniu blogiem można było zmienić rozmiar pliku (na większy, mniejszy itd.)
3. By użytkownik mógł polubić lub skomentować ocenę ludzi filmu u użytkownika (tak jak u ocen do filmów)
4. By można było wpisać liczbę elementów w kategorii ulubione, najwyżej oceniane, ostatnio oglądane itd.

użytkownik usunięty

Zgadzam się z 3 punktem nie wiem dlaczego tak od razu nie zrobili można by było wtedy skomentować za co dało się 10 gwiazdek już dawno o tym myślałem oraz 1 punkt .

użytkownik usunięty

A co do tego punktu, to nie chciałem wpisać "u użytkownika", tylko "u znajomego". Nie wiem czemu tak mi się napisało.

xxKasiurkaxx

Przydałoby się (w końcu) rozszerzyć bazę gier o platformy takie jak NES, SNES, GB/GBC/GBA czy Gamecube. Po pierwsze nie są to mało znane platformy, a po drugie wiele gier, które już są w bazie z powodu innych platform ukazało się także na tych, które wymieniłem. A po trzecie, jak widać po PS4 czy WiiU wprowadzenie nowych platform nie jest jakimś wielkim problemem.

użytkownik usunięty
xxKasiurkaxx

1. wydłużenie czasu edycji komentarza i tematu
2. tak jak już wspomniał możliwość zablokowania użytkownika tak by nie widzieć jego wpisów, tematów, aby nie mógł wysyłać wiadomości pw etc
3. możliwość utworzenia notki widocznej tylko dla wybranych znajomych

xxKasiurkaxx

Box Office przydał by się

Jonki_Q

Wieksza mozliwa ilosc wyswietlen na stronie (nie 10, a 50 albo i wiecej). Naprawde ulatwiloby to nawigacje. Prosze o rozpatrzenie propozycji. Pozdrawiam.

xxKasiurkaxx

Nie wiem czy ktoś o tym pisał, nie chciało mi się zbytnio czytać.. ale mogłoby się pojawić coś w stylu "Podobne filmy", które działałoby na zasadzie jakiś tagów, czy coś (najlepiej jakby były ukryte w jakiejś zakładce, żeby nie zaśmiecały głównego profilu danego filmu).

I jakby ktoś sobie chciał obejrzeć film o smokach, to wpisywałby sobie "smoki" w wyszukiwarkę i wyskakiwały by filmy o smokach, tak jak na IMDB :D

Zdaje sobie sprawę jednak, ze przypisanie tagów takiej gromadzie filmów jaka już istnieje na FW zajęło by masę czasu ;(

eat

Przyłączam się do prośby o tagi.

xxKasiurkaxx

Możliwość w szukaniu zaznaczenia jakich filmów ma nie pokazywać. Na przykład zaznaczamy familijne i nie pokazuje nam żadnych filmów familijnych, albo zaznacamy USA i nie pokazuje nam żadnych amerykańskich filmów. Bo tak to nawet wejdziesz w jakiś inny kraj to będziesz mieć pełno produkcji z USA (które były robione w kooprodukcji). A w przypadku gatunków odsiało by to tą część gatunku której nie lubimy. Np. szuka fantasy, ale nie chce fantasy familijnego.

tagi też by się przydały (IMDB ma ubogą bazę)

MistrzSeller

dokładnie, świetny pomysł z tym wykluczeniem czego ma nie szukać.

xxKasiurkaxx

Najbardziej mi brakuje ocen połowicznych, np. 7,5

xxKasiurkaxx

ja bym bardzo chciał i nie mogę się doprosić czegoś na wzór eurogąbek, za które można kupować znajomym prezenty widoczne przy profilach. Czy administracja rozważa tę propozycje?!

castaway08

http://www.youtube.com/watch?v=9o19CaOSuD8

jporuba

hehehe szkoda :(

użytkownik usunięty
castaway08

To jest Filmweb, strona poświęcona jak też sama nazwa wskazuje filmom itp. A ty chcesz z tego portalu zrobić drugą Naszą Klasę? Tam sobie możesz "znajomym" prezenty wręczać, FW jest portalem społecznośiowym ale na innych zasadach niż NK czy Fb. Osobiście mam nadzieję że nigdy nie będzie takich gówien jak twoje "gąbki".

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia

użytkownik usunięty
castaway08

Nie musisz pisać mi co to ironia, nie czytam w twoich myślach, nie siedzę w twojej głowie i mam prawo pomyśleć iż napisałeś to poważnie. Znam takich którzy chętnie wprowadziliby takie "gąbeczki" do FW gdyby tylko od nich to zależało, równie dobrze i ty mogłeś być jednym z nich. Także link to sobie daruj.

dobrze szefie, tylko juz na mnie nie krzycz!

xxKasiurkaxx

Reklamy z głosem mnie rozpraszają.

użytkownik usunięty
xxKasiurkaxx

1. To oczywiście możliwość zmiany nika (jednorazowa)
2. Aby zniesiony został limit przy dodawaniu obsady, często jest tak że film ma przykładowo 26 osób do uzupełnienia, ale masz limit na 20. Następnego dnia na pewno nie wszyscy wracają do tego filmu po tą "resztkę" tylko znów wybierają ten co ma więcej, przez to takie braki zostają i nie są uzupełniane.
3. Im więcej weryfikatorów tym bardziej wydłuża sie kolejka weryfikacji, w ciągu 3 ostatnich dni kolejka na ciekawostkę wydłużyła się z 5 na 7 dni. Fajnie jeżeli czas oczekiwania na weryfikacje obsady również się zmniejszy, chociaż trochę.
4. Pełno wulgarności na portalu przy różnych postach, powinno się banować osoby na których jest wiele zgłoszeń i regularnie łamią regulamin FW.

użytkownik usunięty
xxKasiurkaxx

Tak, przynajmniej jednorazowa zmiana nicku byłaby ok. Myślałam o tym już nie jeden raz. Chciałabym mieć z dużej litery ;))

Usunięcie swojego tematu (całego) byłoby w porządku jeśli widzimy, że dzieje się w nim źle, ale usuwanie poszczególnych postów - to już gorzej. Oczywiście jest to jeszcze zależne od tego, co masz na myśli - czy usunięcie jako takie czy jedynie zablokowanie. Teoretycznie wydaje się to niezłe, ale myślę, że w praktyce mogłoby przynieść problemy. Co np jeśli napiszesz post, ktoś odpisze na niego, a później go usuniesz? Automatycznie musiałyby polecieć wszystkie te, które znajdowały się pod nim, więc tym samym mielibyśmy możliwość usuwania postów innych. To zbyt duży problem. Z blokadą posta sprawa wygląda zupełnie inaczej (może o blokadę właśnie Ci chodziło, a nie o całkowitą eliminację elementu), ale przecież nikt nam tak po prostu nie da władzy blokowania postów. Wtedy niewiele byśmy się różnili od Zielonych ;)
Już samo to, że istnieje edycja wypowiedzi w ciągu kilku minut nieraz prowadzi do nieporozumień, gdyż istnieją tak chamscy użytkownicy, że potrafią zmieniać treść swych komentarzy już po tym gdy na nie odpiszemy.

"że potrafią zmieniać treść swych komentarzy już po tym gdy na nie odpiszemy."

Jakim cudem?!

użytkownik usunięty
jporuba

Jeśli rozmowa przebiega szybko, to można zmienić. Jest na to kilka minut.

Ale nie można zmienić swojego komentarza po tym, jak ktoś inny odpowie na niego. Wiem to, gdyż uczestniczę w komentowaniu na bieżąco.

użytkownik usunięty
jporuba

Zwracam Tobie honor. Właśnie to ze znajomym przetestowałam i rzeczywiście jednak nie można. Zatem ktoś wprowadził mnie w błąd, bo spotkałam się z takim, który twierdził, że zmieniano treść postów. Czyli kłamał ;)

"Edycja treści wypowiedzi możliwa jest w ciągu pięciu minut od momenku jej publikacji lub do chwili pojawienia się pod nią pierwszej odpowiedzi."

użytkownik usunięty
castaway08

No ale przecież napisałam już, że swą wiedzę uzupełniłam ;) Jak dotąd bazowałam na tym, co próbował mi wmówić jeden użytkownik, który - jak się okazuje - po prostu zmyślał. Moja wiedza na ten temat była niepełna może właśnie dlatego, że nigdy się tym nie interesowałam zbytnio, gdyż nie mam w zwyczaju zmieniać swych wypowiedzi.

spoko, tak zacytowałem dla pozostałych ;)

użytkownik usunięty
castaway08

I bardzo to uprzejme z Twej strony.

użytkownik usunięty
xxKasiurkaxx

Skrzynka nadawcza.

użytkownik usunięty

no i jeszcze to właśnie, zapomniałam wcześniej.

użytkownik usunięty
xxKasiurkaxx

Żeby można było zaprosić znajomego do rozmowy na danym forum

xxKasiurkaxx

Po moich obserwacjach przy zablokowanych wypisach powinno być widać przez kogo było zgłoszone nadużycie albo możliwość zgłaszania tylko przez użytkownika do którego taki post był skierowany. Byłoby wtedy mniej powodów do kłótni i rozwalania komuś rozmów przez "osoby trzecie "czyli nie biorące udziału w danej rozmowie.

użytkownik usunięty
jaca1969

Pomysł bardzo zły. Niektórzy celowo prowokują innych, by doprowadzić do kłótni i to, że prawo zgłoszenia miałaby tylko taka osoba jest chybiony, gdyż mogą wcale nie zgłaszać postów. Dobre jest właśnie to, że każdy może zareagować. Poza tym - i to chyba najprostsze wyjaśnienie - to, że coś może być w porządku dla jednego nie znaczy, że inna osoba to akceptuje, bo każdy ma własne przekonania i dla poszczególnych osób różne treści mogą być niewłaściwe.
Jeśli chodzi o widoczność osoby zgłaszającej - totalna bzdura. A po co? To właśnie doprowadziłoby do kłótni. Już widzę pretenssje na forum i w privach ("Jakim prawem smiałaś zgłosić moje wypowiedzi?!"). Nie, dzięki. Ja sobie tego nie wyobrażam. Nie mam zamiaru być obrażana przez kogoś lub wyzywana od donosicielek tylko dlatego, że dbam o porządek na swoim ulubionym portalu.
Ja bardzo często zgłaszam wypowiedzi nawet w takich miejscach gdzie się nie wypowiadam i nie tylko nie czuję się winna, ale wręcz jestem z tego dumna. W końcu przysługuje mi takie prawo. A ja chętnie z niego korzystam.

Jestem tu od niedawna, ale chyba widziałem więcej "przepychanek"o podejrzenia -to ty, nie to tamten-anonimowość ma zwalniać od odwagi cywilnej? Poza tym ktoś ma wiedzieć lepiej co mnie obraża? Mnie w ten sposób "rozwalono" spokojną i rzeczową rozmowę -ciekawe dlaczego -zgłaszający anonim chciał mi coś "pokazać" ?

użytkownik usunięty
jaca1969

Powiem tak: jeśli cokolwiek Ci zablokowano to znaczy, że rozmowa nie była spokojna i rzeczowa.