Ja przede wszystkim chciałbym,aby

Użytkownik miał choć raz prawo zmienić nick.

Użytkownik miał prawo do usunięcia swojego tematu,komentarza,czasem napiszemy coś,czego potem żałujemy,coś pod wpływem impulsu,itp.
Oczywiście możemy poprosić moderatora o usunięcie swojego postu,lecz to trwa.

A ja Ci odpowiem, że akurat była spokojna.
Rozmawiasz sobie z koleżanką na jakiś temat (nieważne jaki) ja z kimś innym i nagle zgłaszam Twoje wypowiedzi ,bo nie zgadzają się z moimi przekonaniami-uważasz że to jest w porządku?

użytkownik usunięty
jaca1969

Tak, uważam, że to jest w porządku. Wiesz dlaczego? Dlatego, że widocznie nie rozmawiałeś sobie spokojnie. Tu nie chodzi o przekonania typu "Ja lubię kolor niebieski, a Ty sałatkę z ananasem." tylko o poważniejsze sprawy - przekonania w kwestiach religijnych np lub coś podobnego. Prawodpodobnie pisaliście coś, co mogło być obraźliwe dla niektórych grup. Najwidoczniej nie rozumiesz tego, co próbuję Ci uświadomić - że skoro ktoś zgłosił Twoje wypowiedzi czy cały temat, to widocznie miał powód, a jeśli moderator uznał zgłoszenie tej osoby za uzasadnione i posty zablokował, to znaczy, że się z tą osobą zgadzał, więc mamy tu już przynajmniej dwie osoby, które były zgodne co do tego, że postępujecie niewłaściwie. Z kim próbujesz się kłócić i o co? Tutaj naprawdę nikt niczego nie blokuje bezpodstawnie i nie blokują więcej niż potrzeba. Jeśli blokują, to znaczy, że był powód. Chyba, że wątpisz w inteligencję i zdrowy rozsądek moderatorów. Ja nie wątpię, bo mam do Nich zaufanie.

A ja uważam że nie jest w porządku i nie "próbuje się kłócić " tylko takie mam zdanie. Powtarzam Ci, że była to spokojna rozmowa z AlBandym -moje wpisy poleciały, jego zostały. Zresztą dajmy spokój nie o to tu chodzi. Co do zaufania to ks czasem dam sobie nie wierzę.
To jeśli mamy tu być (FW) prawi i wrażliwi to skończmy z anonimowościa -niech będzie widoczne np. imię nazwisko miasto i wiek -co o tym myślisz?

użytkownik usunięty
jaca1969

Co za bzdury Ty w ogóle wypisujesz? "Skończmy z anonimowością"? No przepraszam bardzo - a kto tu jest anonimowy? Chyba tylko Ty, bo ja niczego nie mam do ukrycia. Sam ukryłeś informacje o sobie, a teraz się żalisz, że jest anonimowość? Ktoś Ci zabrania wpisywać imię i nazwisko oraz podawać lokalizację? Masz taką możliwość. O, zobacz, nawet swoje zdjęcie możesz wstawić. A jakoś nie widzę żebyś korzystał z tego prawa i podawał informacje o sobie, mimo że Portal Ci to umożliwia przecież. Jakąś hipokryzją zawiało w tym momencie. Dla mnie wymiana zdań jest skończona, bo gdzie pojawia się hipokryzja tam moja obecność się kończy, a przeciąganie rozmowy na siłę nie jest w moim stylu.

Do widzenia.

PS.: Swoje dane możesz zamieścić w "Ustawienia-->ogólne", a ich widoczność w zakładce "Prywatność". Żadna tajemnica.

Czuję negatywne wibracje. Chodzi mi o pełną weryfikacje danych przy rejestracji -wtedy można utrzymać jakiś poziom portalu. Dlaczego ja nie podałem? Bo za dużo jest psycholi na świecie
Pozdrawiam i żegnam

A to była nasza pierwsza rozmowa, w której się nie do końca zrozumieliśmy - nadal widzisz " zaczepki '?
Ps. Przypuszczam, że dostałaś " prywatną " wiadomošć od pewnej użytkowniczki i stąd Twoje uprzedzenie do mojej osoby -mam rację?
Pozdrawiam

Ps. A rozmowy o przekonaniach religijnych są zabronione-nie mówię o kłótniach?

xxKasiurkaxx

1. Użytkownik ma prawo do edycji swojego postu, a także do całkowitego jego usunięcia do momentu, w którym ktoś na jego post nie odpowie.
2. Wprowadzenie listy ignorowanych osób (osoba ignorowana nie może odpowiadać na moje posty). Mile widziane by też były inne przywileje związane z ignorowaniem osoby (np. nie widzę tematów i komentarzy ignorowanych osób), ale to już jest kwestia drugorzędna.
3. Nowo zarejestrowany użytkownik nie ma prawa wypowiadania się na forum w dniu rejestracji. Takie prawo nabywa dopiero co najmniej dzień po założeniu konta.
4. Usuwanie kont osobom, które "mają na sumieniu" dużo nadużyć. BTW wiecie co trzeba zrobić, aby taka osoba zasłużyła sobie na usunięcie konta? Jest może jakaś liczba zgłoszonych nadużyć, po której przekroczeniu delikwentowi usuwane jest konto?
5. Skrzynka nadawcza.
6. Jednorazowa zmiana nicka.

P.S. Przeczytałam cały ten temat i zauważyłam, że większość z moich punktów powiela się z pomysłami innych osób. Oby ktoś wziął te nasze uwagi do serca i rzeczywiście zastanowił się nad wprowadzeniem takich zmian ;)

Zuzhet88

Odnośnie punktu 5, to z tego co mi się wydaję, to nie ma czegoś takiego, że np. 20 zablokowanych wypowiedzi i usuwanie konta. Raczej nie ma to żadnego wpływu na blokowanie osoby, a przynajmniej nie jest to jedyny powód. Chyba, że większość dyskusji tej osoby wygląda tak: http://img571.imageshack.us/img571/8153/vfqa.png . Wtedy można ją zgłosić do: administratora/moderatora, na forum lub poprosić innych użytkowników, którzy lubią się tym zajmować.
Samo zablokowanie osoby zazwyczaj dzieje się po 3 ostrzeżeniach, ale jeśli ktoś ciężko pracuje na bana, to chyba może się to wydarzyć z miejsca.

aviatorka_06

To co napisałaś to jest odnośnie punktu 4, ale mniejsza o to ;) A powinien być jakiś licznik zgłoszonych nadużyć. Ten kto jest kulturalny nie ma się czego bać. W teorii... Bo z drugiej strony wiem, że moderatorzy często naprawdę bez powodu kasują wypowiedzi. Nawet dziś byłam świadkiem takiej sytuacji. Użytkownik spokojnie się wypowiadał, ani nikogo nie obraził, ani nie używał wulgaryzmów, ani nie wygłaszał swoich poglądów polityczno-religijnych, naprawdę nie publikował żadnych nieprzyzwoitych treści, do tego temat był oznaczony spoilerem, więc o to też nie mogło chodzić, a wszystkie jego wpisy z tamtego wątku zostały zablokowane (było ich ponad 10) :/ Jestem bardzo ciekawa o co moderatorowi chodziło.
Eh, to za dużo kombinowania z takimi delikwentami... Szkoda życia :) Dlatego popieram listę ignorowanych - szybko i po problemie.

Zuzhet88

No tak, pomyliło mi się.
Userzy tak naprawdę zgłaszają wszystko. Trudno znaleźć coś, co by komuś nie zawadzało albo kogoś nie obrażało. Dlatego do banowania użytkowników za blokowane posty, potrzebne by było najpierw usprawnienie zgłaszania czyichś wypowiedzi. Określić konkretnie co narusza regulamin, a co nie. A tym to już się na pewno nikt nie zajmie. :)

aviatorka_06

Masz rację. Póki co najlepiej na takich nie zwracać uwagi. Ewentualnie kliknąć nadużycie i iść do innego wątku. I poćwiczyć trochę silną wolę, nie odpisując nic takiemu :)))

użytkownik usunięty
Zuzhet88

1. Uważam że trzeba myśleć nad tym co się pisze. To proste, myśl a później pisz. To się nazywa odpowiedzialność za swoje słowa.
2, Zgodze się że osoba ignorowana nie powinna mieć możliwości odpowiadania w twoich postach, jeżeli chodzi o widocznośc komentarzy osób ignorowanych, zwyczajnie ich nie czytaj, ja tak robię i nie mam z tym problemu.
3. Osobiście z jednego dnia zwiększyłbym ten limit do 14.
4. Zgadzam się całkowicie, osoba nagminnie łamiąca regulamin powinna ponosić konsekwencje ze swojego postępowania, a ja proponuję aby nie było możliwości zakładania kolejnych kont z tego samego IP.
5. A czemu nie, czasami sam chciałbym zobaczyć bzdury jakie do innych wcześniej napisałem :)
6. Myślę że to fajny pomysł, nie zmienia to jednak faktu że trzeba się nad takim rzeczami wcześniej zastanawiać, a potem się żałuje...

Pozdrawiam!

1. W sumie masz rację. Ponadto z takiego nagminnego usuwania i edytowania postów pewnie więcej złego mogłoby wyniknąć niż pożytku. Dobra, wywalamy ten punkt ;)
2. Szczerze mówiąc szczegóły funkcjonowania takiej listy to już gadka na inny czas. Ja wiem, że z takiego systemu chętnie bym skorzystała (jakkolwiek by on nie wyglądał) i dlatego jestem za tym pomysłem.
3. 14 dni mi jak najbardziej pasuje (szczerze to im większe ograniczenia i limity dla nowych osób w kwestii wypowiadania się na forum tym lepiej). Na pewne przywileje po prostu trzeba sobie zasłużyć i już.
4. Również całkowicie się zgadzam z Twoim dopowiedzeniem. Co do tych nadużyć to trzeba by też wprowadzić jakiś system powiadamiania osoby, której usunięto komentarz, dlaczego był on niezgodny z regulaminem. Może dziwnie to zabrzmi, ale dla niektórych nie zawsze jest to takie jasne. Wydaje mi się, że dla moderatora nie byłoby to dużo roboty, zahaczyłby jedną z kilku opcji i tyle. Tak naprawdę na chwilę obecną zgłaszanie nadużyć trochę mija się z celem, bo co z tego, że obraźliwy komentarz zostanie usunięty, jak jutro wszystko zaczyna się na nowo i możemy się tak bawić w takie zgłaszanie po kres czasów.
5. Również się zgadzamy.
6. No właśnie, trafiłeś w samo sedno, ja te 2 lata temu swojego nicka nie przemyślałam, bo nie sądziłam że kiedykolwiek będę tu się wypowiadać... Co prawda nie jest on najgorszy, ale jakbym miała możliwość zmiany, to na pewno bym z niej skorzystała, dlatego jestem za tym pomysłem.

użytkownik usunięty
Zuzhet88

A co do punktu 3, jest wynikiem oczywiście tego że z tego samego IP można zakładać wiele kont, i przez to taka osoba zakłada sobie konto i 5 minut później może znów cię "męczyć". Ja takiej osoby jeszcze nie miałem, i mam nadzieję że nie będę miał.

Pozdrawiam cieplutko!

Jak najbardziej tak. Też nie chodzi mi o to, żeby utrudniać funkcjonowanie na forum normalnym nowym użytkownikom, napisałam to w kontekście walki z trollami.

Ja również jeszcze takiego delikwenta na swojej drodze nie spotkałam. Chociaż jeden już mi kiedyś groził, że nie da mi spokoju... Na szczęście póki co są to groźby bez pokrycia.

Pozdrawiam także i dziękuję za uwagi do moich propozycji usprawnień :)

xxKasiurkaxx

znieść albo poprawić te cholerne limity dodawania/poprawiania.

damian6d17

Limity bywają irytujace, ale zniesienie limitów byłoby bez sensu, wyobrażasz sobie jakie wtedy by były kolejki i zastoje?

xxKasiurkaxx

Bardzo mi brakuje możliwości podejrzenia kto jak ocenił dany film. Mogłaby to być lista 100000 użytkowników , a mogłoby to być np 100 najwyższych ocen. Dlatego ,że lubię sobie podglądać czasem co widzieli inni szukając dobrych filmów. Fajnie byłoby zobaczyć kto ocenił tak jak ja np "Wszystko za życie" na 10 i móc podejrzeć jakie jeszcze filmy ocenili wysoko.

PS- pomysł z tagami niezły

xxKasiurkaxx

Bardzo bym chciał, aby na Filmwebie:

1. Powiadomienia nie ładowały mi się czasami dłużej, niż trwają reklamy na Polsacie.

2. Dochodziły wiadomości do adresatów i vice versa.

3. Dostępna była skrzynka "Elementy wysłane"

4. Było mnie kretynów

5. Zdjęcia do blogów można była wgrywać bezpośrednio z linków z np. "Fotosika"

6. Dostępna była lista najbardziej popularnych blogów (np. po ilości odwiedzin)

Dziękuję za uwagę, polecam się na przyszłość. Dobranoc....a nie, dopiero 15:22. Do widzenia !

xxKasiurkaxx

Mogłaby być taka lista z filmami które lecą w najbliższym czasie w telewizji (chodzi mi o filmy które mamy już ocenione).

użytkownik usunięty
xxKasiurkaxx

Chciałabym zaostrzenia regulaminu. Żeby zmniejszyć tym samym ilość kłótni, obrażania itd. Żeby przytępić niebezpiecznych użytkowników. Ktoś chyba już o tym pisał, ale rzeczywiście powinien być jakiś wyznacznik. Ilość zablokowanych postów lub przynajmniej całych tematów. Wiem, że nie zawsze to świadczy o szkodliwości danej osoby, bo czasem zdarza się założyć temat, który jest ok lecz inne osoby w nim napaskudzą i cały wątek idzie do blokady nie z naszej winy, ale jednak gdy ktoś ma powiedzmy na liście swoich wypowiedzi 3, 5 czy 10 stron tematów zablokowanych, to raczej mało kto chyba uzna to za przypadek. A osoby takie są. Sama miałam już okazję spotkać kilku "ambitnych" pod tym względem userów i jeśli po wypowiedziach widać, że ktoś sieje na portalu spustoszenie i więcej z nim jest problemów niż pożytku, to powinno się ich eliminować. Bo to trochę niesprawiedliwe, że jedni są bez zarzutu, że można ich uznać za wzór do naśladowania, a inni mają na swoim koncie więcej wypowiedzi zablokowanych niż "czystych" i uchodzi im to na sucho. Czasem wcale za to nie odpowiadają i w dalszym ciągu się panoszą.

xxKasiurkaxx

http://filmweb.uservoice.com/

xxKasiurkaxx

Chciałbym, aby w ramce z oceną aktora / aktorki był podział na ilość obejrzanych filmów i ilość obejrzanych seriali, a nie tak jak obecnie łączną ilość obejrzanych tytułów. To samo tyczy się średniej oceny dla danego aktora - oddzielna średnia dla filmów i oddzielna średnia dla seriali.

ptopmark

Burdel to jest dopiero wtedy, gdy ktoś jest człowiekiem-orkiestrą i gra w filmach, serialach, reżyseruje, pisze scenariusze, produkuje i w ogóle wszystko w jednym. Tak, takie wyszczególnienia mogłyby być pomocne.

xxKasiurkaxx

Ostatnio została wprowadzona zmiana która mnie osobiście doprowadza do szału, nie wiem jak innych. Przeglądanie zdjęć i plakatów filmów. Jak klikam na zdjęcie to oczekuję że mi je wyświetli, a nie pobierze albo otworzy mi się zakładka "pokaz slajdów" (która i tak nie działa, ale to może być mój techniczny problem). Wcześniej było lepiej i dobrze to działało. Nie wiem jaki był cel tej zmiany, ale mam nadzieję że szybko nastąpi kolejna.

Chackel

Przydałaby się też możliwość edycji postów, bo nawet w minutę po dodaniu posta nie mogę już nic dorzucić bez dodatkowego spamerstwa.

Chackel

To słuszna uwaga. Powinna być dostępna możliwość edycji każdego swojego napisanego posta na forum.

Chackel

Witaj

Można edytować post do 5 minut po dodaniu posta. Tracisz możliwość edycji, jeżeli:
1). upłynie owe 5 minut
2). ktoś przed upływem 5 minut odpowie na Twój post.

Pozdrawiam serdecznie.

julCia69

Powinno być bez limitu czasowego. Jak ktoś odpowie to trudno (nie można edytować posta na który ktoś odpowiedział, bo robiły by się bezsensowne odpowiedzi i chaos).

Chackel

Załóżmy, że likwidujemy limit czasowy i można dowolnie edytować swoje posty. W dyskusji jest przepychanka słowna, więc osoba X sobie edytuje wszystkie posty, aby zgłosić swojego rozmówcę za to, że go obraża. Osoba Y ma wszystkie wypowiedzi zablokowane i nawet dostaje bana. To jest według Ciebie fair? Nie sądzę.

julCia69

To może zrobić tak, jak jest na innych forach: wtedy pojawia się informacja, że użytkownik edytował posta wraz z dokładną datą edycji...?

julCia69

Eeee. Jestem w szoku. Czytaj uważniej. Możliwość edycji do momentu pojawienia się następnego komentarza - to był mój postulat. Więc uwaga dla Ciebie - nie wszystkie, tylko co najwyżej ostatniego posta - rozumiesz?
Rozwiązanie kolegi w formie daty edycji też jest normalne, na każdym innym forum, ale nie tu.

Chackel

bez przesady, to nie jest jakiś wielki problem, obecna możliwość edycji jest uważam wystarczająca. po za tym obawy o chaos przy większej możliwości edycji są uzasadnione.
niech każdy pomyśli zanim coś napiszę. ja jeśli odpowiadam i jest to dłuższa wypowiedź to czasami czytam wszystko zanim klikam "wyślij" i usuwam błędy lub dodaje co nie co. to nie boli. tak jak w realnym świecie jak już mówisz to tego nie cofniesz to tu też można się postarać o więcej rozwagi.

julCia69

Wystarczy dodać historię edycji i nie będzie problemu. ;)

xxKasiurkaxx

A ja bym chciał aby w kokpicie pojawił się gadźet "nadchodzące odcinki" ale dla polskich premier.

xxKasiurkaxx

Zastanawia mnie po co powstał ten temat skoro i tak się nic nie zmieni na tej stronie. Można sobie gdybać ale i tak nikomu nie będzie się chciało wprowadzać żadnych zmian, a jeśli już to zostanie zrobione to pewnie będą to zmiany na gorsze.
Od siebie proponuje wprowadzić możliwość pisania prywatnych wiadomości do innych użytkowników każdemu bez względu na ilość pkt i to czy przyczynił się do rozwoju filmwebu jak to jest obecnie (i nigdzie nie pisze ile pkt trzeba mieć żeby móc napisać prywatną wiadomość i ile pkt za co są przyznawane, po próbowaniu wysłaniu wiadomości wyskakuje jakiś błąd zamiast stosownego komunikatu tłumaczącego z jakiego powodu nie można wysłać tej wiadomości - dopiero po pewnych poszukiwaniach dotarłem do informacji wyjaśniającej bardzo skromnie dlaczego nie można wysłać wiadomości) A jeśli obawiacie się że taka zmiana przyczyni się do rozsyłania spamu przez niektórych użytkowników to proponuje wprowadzić np. limit wysyłania kilku wiadomości dziennie, a jeśli chce się wysyłać więcej niż kilka to osoba powinna się przyczynić do rozwoju filmwebu by uzyskać jakąś tam ilość pkt. No i oczywiście czas weryfikacji dodawanych informacjii powinien być znacznie krótszy bo obecnie trwa to stanowczo za długo.

UFO_filmweb

A ja bym chciał możliwość dodawania POLSKICH dat premier

krissovsky96

Można przecież dodawać polskie daty premier.

Jonki_Q

Teraz już nie. Robi to wyłącznie redakcja

xxKasiurkaxx

Dobry temat ale Nie wiem po co sie trudzicie skoro i tak tego nie przeczytaja a jak o dziwo ktos przeczyta to będzie na tyle. Przeciez skoro zrobili mozliwosc pisania ze sobą to logiczne ze powinna byc skrzynka wysłanych wiadomosci...

użytkownik usunięty
xxKasiurkaxx

Jednorazowa zmiana nicku czy usunięcie postów byłyby fajnymi opcjami, ale to niestety niemożliwe.

Z możliwych:

1. Skrzynka nadawcza w privach (tak jak np jest na last.fm i jest fajnie bo wiadomo co komu wysyłałem).
2. Możliwość zablokowania swoich wypowiedzi przed innymi userami - bo tak zazwyczaj zaczyna się odkopywanie starych tematów przez hejterów i trolli.
3. Możliwość zablokowania lajków ocen - opcja dla mnie zbędna, i nie ważna przy komentarzach na forach.
4. Trochę dłuższy limit znaków niż 160 przy skomentowaniu oceny filmów.
5. Dłuższy limit edytowania postu (powiedzmy do 10 minut) bo czasami nie zdąży się dopatrzeć literówki czy innych błędów, choć z drugiej strony jest dobrze że 5 minut bo ktoś może nie zdążyć w ciągu tego czasu edytować czegoś niestosownego.
6. Zaostrzony "kaganiec" dla nowych userów.
7. Filmy które ktoś ma zaznaczone w "chcę obejrzeć" drogą mailową.
8. Możliwość ignorowania jakiegoś usera przez to, że nie będzie mógł wejść na czyjś profil.

1 - jest zaplanowane już od dawna, sprawdz sobie na uservoice
2, 5, 8 - jeśli już, to oczywiście od określonej ilości punktów, np 5 czy 10, bo inaczej stworzono by raj... dla trolli

użytkownik usunięty
patkot28

Tak. Ale najgorsze, że oni mogą nabić łatwo te 10 i zaspamować komuś skrzynkę.

patkot28

Co mają punkty do tego jeśli można wiedzieć? 5 punktów nie jest trudno nabić, a druga rzecz to jeśli troll zablokuje możliwość wejścia na swój profil innemu userowi to co z tego? Obchodzi mnie co ocenił? Bo nie wiem. Admini i tak mają wstęp, tzn tak mi się wydaję. Co do lajków święta racja. O zablokowaniu wypowiedzi już dawno pisałem. Admin widzi czy jestem trollem i to w zupełności wystarczy. Jeśli ktoś przyuważy gdzieś moje prowokujące wypowiedzi to zgłosi nadużycie. Nie musi wiedzieć czy jestem trollem skoro dostanę bloka. A i jeszcze jedno marzenie, ale nierealne i to wie każdy. Blokowanie tematów obrażających bądź prowokujących zakładanych przez znajomych moderacji.

użytkownik usunięty
xxKasiurkaxx

Trwałe bany, możliwość zmiana nicka przynajmniej 2 razy itd

xxKasiurkaxx

Aby nie usuwali linku do recenzji, którą użytkownik umieścił na innej stronie (co prawda nie wolno według regulaminu wklejać linków, ale administratorom nic do tego, iż recenzja znalazła się poza Filmwebem, a recenzji macedońskiej "Iluzji" nie przeczytałbym, gdybym nie dowiedział się o niej z linku umieszczonego w temacie przez użytkownika. Takie traktowanie użytkownika jest niedopuszczalne.

użytkownik usunięty
xxKasiurkaxx

Do moich powyższych koncepcji dodam: Możliwość odczytania w swojej własnej skrzynce e-mailowej prywatnych wiadomości z filmwebu (taka zrzynka z last.fm) ale to i tak byłoby dobre, bo generalnie już na wstępie bym wiedział jak ważnej treści jest wysyłana wiadomość.

xxKasiurkaxx

Może na stronach filmów, które NIE mają redakcyjnej recenzji powinno udostępniać się recenzje użytkowników u góry, tam gdzie wcześniej?

użytkownik usunięty
xxKasiurkaxx

Szersze opisy filmów.