Jak to jest z dodawaniem ról? Czy jeżeli dodaje aktora do jakiegoś filmu to
muszę również wpisać jaką rolę w nim zagra? Czy będzie to uzupełnione
później? Bo bardzo często dzieje się tak, że wiadomo już kto w filmie
zagra, ale nie wiadomo w jakiej roli...
Przypuśćmy, że w momencie wysłania kontrybucji obsady przy danym aktorze nie będzie roli.
Jeśli obsada ta zostanie zweryfikowana parę miesięcy później, to do tego czasu rola może się już pojawić w źródle,wówczas jeśli tego nie zmienisz odrzut będzie na pewno.
Czyli jak będzie zbliżać się data do zweryfikowania tej kontry to możesz ją edytować dodając role i wówczas data wysłania zostanie taka sama. A ty będziesz mieć najaktualniejsze informacje.
Jeśli natomiast przez ten czas rola w źródle się nie pojawi to kontrybucja będzie zaakceptowana bez niej.
Pozdr.
Problem tylko taki, że czasem kontry wyrywane są do weryfikacji poza kolejnością, a niektórzy nie przyjmują potem poprawek...
Jeżeli w źródle jest wpisana rola a Ty jej nie dodasz to niestety ale taka kontrybucja zostanie odrzucona.
Tak, jeżeli zawartość kontrybucji zgadza się ze źródłem to wszystko jest w porządku i kontrybucja powinna być zaakceptowana.
Jeszcze jedno pytanie mam ;) A co w przypadku gdy w jednej kontrybucji są
pozycje prawidłowe i nieprawidłowe (np aktorzy bez ról, mimo, że w źródle
są już role)? Cała kontrybucja zostaje odrzucona, czy zostaje zaakceptowane
to co jest dobre i za to też zostają naliczone punkty?
Co weryfikator to inny sposób podchodzenia do tego typu kontrybucji. Ja i wielu innych, odrzuca całość gdy coś jest źle, pisząc w komentarzu co należy poprawić czyli jeden poważny błąd (brak ról, brak numerków, źle dodane atrybuty lub ich brak)i cała kontrybucja jest odrzucana.
On sam, ona sam itd. to odpowiednik himself, herself, themselves. Jak w źródle nie ma roli to zostawiasz puste miejsce.
Tu masz wszystkie zasady:
http://www.filmweb.pl/user/FAQ_weryfikatorow/blog/529826