Witam filmwebowiczów! Jaką ocena na filmwebie jest dla Was "bazowa",czyli taka,którą najczęściej dajecie i którą dostaje film dla Was obojętny?

kinoman02

Najwięcej mam 6-7/10. A jeśli coś dawno oglądałem, nie pamiętam treści albo emocji z nim związanych, to wybieram opcję "widziałem - bez oceny".

http://u.cubeupload.com/Montagos/Screenshot2017090716.png

kinoman02

5-7. Nie korzystam z opcji bez oceny.

KRCK

Jak ja oceniam filmy obejrzane prawie 30 lat temu, to nie innej opcji jak "bez oceny". ;)
Przy tylu tysiącach moich tytułów to jednak przydatna możliwość.
Choć pewną część na tyle dobrze "czuję", pamiętam, że mogłem określić im ocenę.

Montago

Ano. :)
///
Gdybym był takim wielotysięcznikiem to też pewnie korzystałbym z tej opcji. :D

KRCK

Hehe, pierwszy raz ktoś mnie nazwał wielotysięcznikiem...
Fajnie :D To czuję się już jak część Himalajów :P

Montago

Cała przyjemność po mojej stronie. :D

KRCK

:-D

Widzę, że też jesteś takim dwutysięcznikiem, powoli, konsekwentnie będziesz rósł, i za dekady też dołączysz do szczytów sięgających chmur ;) Coś mi to poetycko wyszło :P

Montago

Raczej duży nie urosnę, bo zbanują mnie za walkę z obłudą. :-/ Trudno, a nie wiem czy będę chciał tu wracać.
///
Wyszło bardzo poetycko. ;)

kinoman02

5 i 6.

kinoman02

Często daję 9 i 10 ale to dlatego że filmów słabych staram się po prostu nie oglądać.

kinoman02

5 oraz bez oceny. To już zależy.

kinoman02

Najczęściej daję 6. Bardzo rzadko daję więcej, a filmy widziane dawniej oczywiście pozostają bez oceny.

MarKH

Z innej beczki-czemu na IMDb jest 50 filmów z oceną 8.5+,a na Fw 6,przy większej liczbie głosów? Wina trolli?

kinoman02

Najwięcej mam 7. Jeśli film kompletnie mnie nie rusza i uważam że jest dość nijaki daję max. 5. Słabych filmów staram się nie oglądać, szkoda czasu.

FankaKinomanka

Ja gdy obejrzę bardzo słaby film,bardziej doceniam po prostu dobre filmy.

FankaKinomanka

Czy to by oznaczało, że przyjmujesz ocenę filmwebu i Twoja zawsze się z nią pokrywa?

MarKH

Nie,chciałem zwrócić tylko uwagę na ten szczegół.

MarKH

A dlaczego miałaby sie zawsze pokrywać, nic takiego nie napisałam, różnie to bywa

MarKH

Wybacz. Z racji tego,że strona u mnie jest nieprzejrzysta,myślałem że to było do mnie. Gapa ze mnie...

FankaKinomanka

Jeśli jest nijaki, ale nie mam potrzeby się pastwić to daję X.

kinoman02

Bazowa 6, obojętny 5, średnia 5.28.