Zakładam temat odnoście priorytetowych kontr, filmów po premierze(których nie można oceniać, albo nie ma w bazie), odcinków serial czy dat premier, mam nadzieje, że jakiś moderator/admin/weryfikator tym się zainteresuje i będzie sprawdzał bez kolejkowania. Z góry dziękuje za uwagę i życzę miłego dnia.
Wiszące odcinki serialu SIX
http://www.filmweb.pl/serial/Six-2017-766395/contribute/episodes/5525414/0
Dobry,
odcinki nie idą zgodnie z chronologią (od najstarszej do najmłodszej), a po datach odcinków. Bieżące premiery wskakują przy weryfikacji tej kontrybucji.
Tak, jak np. tu: http://www.filmweb.pl/serial/The+100-2014-689083/contribute/episodes/5545119/1 (wczorajsza polska premiera jest w tym wypadku akurat wyznacznikiem).
Pozdrawiam.
No dobra, ale skąd miałem to wiedzieć? Przecież nie mam wglądu na wasze listy kontrybucji prawda? Poza tym jak już napisałem to temat zbiorczy, nie dotyczy tylko odcinków seriali. Pozdrawiam.
Edit.
" polska premiera jest w tym wypadku akurat wyznacznikiem"
A jeżeli serial nie ma polskiej premiery?? Hmm? Mam czekać pół roku żeby oznaczyć dany odcinek, że oglądałem?
W związku z tym, że od jakiś 3 lat kolejka do odcinków przestała być systematycznie "pusta", co przez kilka wcześniejszych lat miało miejsce, w celu zapewnienia prawidłowego działania gadżetów informujących o nadchodzących premierach odcinków, informatycy zdecydowali się wprowadzić zmianę, która polegała na tym, że weryfikator który wchodzi w kolejkę oczekiwania z odcinkami otrzymuje do zweryfikowania najpierw te kontrybucje z odcinkami, które są dodane przy aktualnie emitowanych serialach. Pozostałe, już nieemitowane seriale są weryfikatorom podsyłane przez system do sprawdzenia, w dalszej kolejności.
Czy to ci sami "informatycy", co mając niewątpliwe problemy ze wzrokiem, a uparcie nie udając się do okulisty stwierdzili gremialnie, że trzeba powiększyć wszystkie elementy portalu i czcionki tekstu do absurdalnych rozmiarów dodatkowo pomijając masę funkcji, nota bene usuwając je całkowicie z systemu, a nieco później, gdy zwykli użytkownicy alarmowali i lamentowali nad takim stanem rzeczy, ci pierwsi poszli sobie "strudzeni" na "zasłużony" odpoczynek i... nie ma ich tu do dziś?!
W takiej sytuacji mi się przypomina.
Weryfikatorzy
podkategoria, która się ma cechować:
1) Cierpliwością jak spod Tatr do Bałtyku, albo nawet dookoła świata
2) Głupotą - bo przecież rozum mają tylko użytkownicy
3) niewolniczym przywiązaniem do weryfikowania - poniżej 8h to hańba, wstyd i odebrac uprawnienia
4) bezpłciowością - wtedy i czytać/pisać do nich ze zrozumieniem nie trzeba
5) domyślnością - by każde źródło ogólne (np. filmweb.pl) przeszukać dokładnie
6) ogromną biblioteką - ewentualnie chęcią, by do niej chodzić i sprawdzać, co Jasnie Oświeceni Użytkownicy raczyli dodać
7) nieobrażalnością :/ - bo przecież wszyscy wiedza, że ich można wyzywac do woli
8) nienaganną kulturą osobistą - bo w drugą stronę to ABSOLUTNIE nie działa
9) idę wieszać pranie, bo się znudziłam wypunktowywaniem ;]
Aintha
27 cze 2006
Sarkazm jest tu niepotrzebny, bo dobrze wiesz jak niektórzy weryfikatorzy działają i jacy są. My dodający też jesteśmy ludźmi a z racji z tego, że jesteście weryfikatorami nie czyni to was lepszymi bytami/nadludźmi od nas, a niektórzy się tak właśnie zachowują, nie będę pokazywał palcem. Pozdrawiam.
Zupełnie inaczej rozumiem ten wpis. Szacunek powinien obowiązywać w obie strony bez sztukowania sobie ego.
Nie ma w tym sarkazmu. Cytat w zgrabny sposób zbiera to z czym spotykamy się sprawdzając materiały. Nie labidzę tylko chciałam zwrócić uwagę, że zachęty z weryfikacyjnym buractwem są słabe.
Ale ja to rozumiem, choć u jednego z weryfikatorów poleciał taki tekst...Ponieważ prostu się nie zrozumieliśmy a raczej ja nie załapałem i nie zrozumiałem i dał mi znać(nie będę wymieniał tu płci), że wale w przysłowiowego CH, nie dobitnie i dosłownie, ale ten tekst zapamiętam do końca moich dni na tym portalu "My możemy was, a wy nas nigdy" nie dosłownie słowo w słowo, choć puenta zrozumiała. I teraz powiedz mi czy to nie wywyższanie się?
Albo choćby nie dodanie obsady anime, bo ponoć to erotyk, on/ona tego do bazy nie doda i nie zaakceptuje kontry... zaraz zaraz, ale w bazie film już był, poza tym jest taki gatunek jak erotyczny w bazie, więc nie łapie... Kolejne widzi mi się wera.
A potem dziwisz się, że takie "burackie" teksty lecą z mojej strony?
Coś mi tutaj nie pasuje, gdyż widziałem dużo dziecinnych kłótni "Denis" versus "Az" i "żarli się" dość sporo razy, wiec skąd mam wiedzieć czy nie jesteś "Azem" i podszywasz się pod czyjegoś usera?
I nawet mi to pasuje, dlatego, że na tym koncie piszesz teksty, które cię poniżają (widać, że liżesz dupę innym), a jakbyś był tym, za kogo się podajesz, to raczej byś się bronił (przyznam, na początku swojej działalności tutaj uprawiałem trolling, lecz mi przeszło i wiem, że trolle bardzo bronią swojej osoby)... Poza tym układasz podobne zdania jak "Az", z tym że poprzeplatane dziecinnymi tekstami typu "misiaczku"...
Pragnę też zauważyć, że "Az" też pisał w tym temacie i nie zareagował na dyskusję o nim samym (zwykle jak ktoś go obgadywał, to w tym samym dniu odpowiadał). I jeszcze jedno- oba konta w tym temacie ("Az" i obecne, do którego piszę) podlizują się tej samej osobie. Podejrzanie to wygląda...
Nie bronię się bo filmweb dla mnie jest skończony, mam w dupie przesiadywanie tutaj... Niszczę tylko takie trolle jak Rylothy, czy orchestry bo zalezli mi za skórę... a jak mi nie wierzysz zapraszam na forum Hobbita tam masz moją działalność... starą w dużej mierze... Aza wtedy jeszcze nie było
Właśnie widać jak nas niszczysz, wypisując dałnowate onomatopeje albo teksty typu "ruchasz psa jak sra". Czujemy się zniszczeni.
Usuń konto.
To dotyczyło osobnego tematu, ale kwestię czytania ze zrozumieniem pominę milczeniem. Piszesz O MNIE, toteż zapraszasz mnie do dyskusji, więc w czym problem? I tak nie masz nic sensownego do powiedzenia.
Kijowy sposób na wypieranie swojej demencji denis. Teraz możesz usunąć konto.
Leci print screen za sam wiesz co.
Przydatny temat, też coś dorzucę, gra po premierze:
http://www.filmweb.pl/videogame/The+Awesome+Adventures+of+Captain+Spirit-2018-80 9631
To jakiś zaledwie 2 godzinny wstęp do dwójki (jest darmowy na każdej platformie), która będzie miała premierę jesienią, tym razem zupełnie nowa historia, a mnie właśnie jedynka przypadła do gustu, ta zapewne też ;)
Nie wyskakuje błąd, a informacja "Kontrybucja do tego elementu czeka już w kolejce." - czyli tytuł filmu oczekuje na weryfikację gdzieś w kolejce.
A to tutaj jeszcze ktoś coś weryfikuje? Z tego co widzę większość kontr czeka po pół roku, a niektóre ponad dwa lata. Na konkurencyjnym portalu na sprawdzenie czeka się godziny (!).
Portal zaliczył straszny spadek w sprawdzaniu kontr, widać to gołym okiem, choć już od dość dawno poziom sprawdzalności spada...
Film już dawno po premierze, ponoć dobry horror, czeka na dodanie, ale się doczekać nie może...
https://www.imdb.com/title/tt7315526/