Dziś miała miejsce drobna zmiana w profilach seriali. Usunęliśmy przycisk służący do oznaczenia seriali, które obecnie oglądacie. Został on połączony z funkcją “chcę zobaczyć”, dzięki temu nie musicie już dodawać interesujących Was seriali do dwóch oddzielnych list. Od teraz śledzenie emisji ulubionych seriali powinno być znacznie prostsze.
Z powodu tych zmian w profilu użytkownika została wyłączona sekcja “seriale, które oglądam”. Seriale powrócą do profilu wraz z jego nową wersją, nad którą obecnie pracujemy. Powyższe zmiany związane są również z pracami nad nową listą “chcę zobaczyć”, która w przyszłości zostanie gruntownie przebudowana i wzbogacona m.in. o wiele przydatnych filtrów.
Mamy nadzieję, że nowości, które dla Was szykujemy przypadną Wam do gustu. Wkrótce wypatrujcie kolejnych informacji!
A to rzeczywiście jest inne i sensowniejsze: http://i59.tinypic.com/2r7sh0g.jpg
Jak odznaczę "oglądałam", to stracę ocenę. Jak odznaczę "chcę obejrzeć", to nie będę miała powiadomień w "nadchodzących odcinkach". Racja, pozbywanie się opcji "oglądam" miało totalny sens. Teraz jak zacznę nowy serial, to będę musiała się zastanowić, czy go już widziałam, czy może dopiero mam zamiar obejrzeć.
Dla mnie nigdy nie było idealnie, idealnie teraz też nie jest (wyżej zaproponowałam swoje rozwiązanie, jakbyś nie zauważyła), ale nie mam większego problemu z obecną wersją i chyba mam do tego prawo? To, że jednemu z drugim nie pasuje nie znaczy, że wszystkim nie pasuje, tak trudno zrozumieć?
Jak zaznaczało się "oglądam" na stronie serialu to zaznaczało się automatycznie do "chcę obejrzeć", ale nie wbijało tam na listę. I nie zaśmiecało jej ;)
Usunięcie tej opcji to mało przemyślany pomysł. Tak jak poprzednicy pisali zrobił się z tego po prostu bajzel. Wcześniej miałem listę konkretnych seriali które oglądam a teraz są gdzieś wśród kilkudziesięciu pozycji już dawno ocenionych i na odwrót. Fu*k logic -.-
Beznadzieja. Mogłem spokojnie wejść w profil i nacisnąć sobie na jaki chce serial, który obecnie oglądam - szybko i sprawnie - i poczytać posty niżej o nim, czy jakieś inne informacje. Teraz gdy chcę wejść w dajmy na to The Walking Dead, ,,które oglądam'' musze specjalnie wpisywać w wyszukiwarkę. To samo z innymi ktore ogladalem,a bylo ich 8. Nie pamiętam teraz wszystkich, także dziękuję za tę beznadziejną opcję..
Dokładnie, wystarczyło kliknąć na swój profil żeby widzieć oglądane seriale, a teraz ? Niezły bałagan. Proponuję jeszcze usunięcie opcji Obejrzane filmy. No przecież po co ona komu potrzebna ? Taka "drobna" zmiana na pewno usprawni pracę portalu :]
Jeśli bardzo ci zależy, żeby przeglądać na bieżąco fora itd., to możesz zrobić coś takiego, żeby tylko te seriale, które aktualnie oglądasz, miały "umrę jeśli nie obejrzę". Wtedy będą się wyświetlały najwyżej w kokpicie w "nadchodzących odcinkach", wyżej od pozostałych seriali i praktycznie masz ich listę za każdym razem, jak wchodzisz na kokpit ;)
Problem się pojawia, jeżeli oglądam aktualnie kilka seriali, które zakończyły emisję. Nie ma wówczas nadchodzących odcinków.
Są, pod warunkiem, że masz odcinki odhaczone jako nieobejrzane. Chyba że jest to serial, który oglądasz już któryś raz z kolei? Wtedy byś musiał odznaczyć obejrzane odcinki (albo chociaż 1) i serial pojawi się w gadżecie.
Rzecz w tym, że jak mam otwartą stronę z filmwebu, to zawsze na profilu nie na kokpicie :( Tragedyja..
Jeżeli zależy ci bardzo, żeby przeglądać na bieżąco fora itd , możesz np. odróżnić seriale oglądane aktualnie od pozostałych, dając tylko tym aktualnie oglądanym "umrę jak nie zobaczę". W ten sposób na kokpicie w "nadchodzących odcinkach", będą ci się one pojawiały wyżej niż inne seriale i de facto otrzymasz listę oglądanych seriali ;)
Jeżeli zależy ci bardzo, żeby przeglądać na bieżąco fora itd , możesz np. odróżnić seriale oglądane aktualnie od pozostałych, dając tylko tym aktualnie oglądanym "umrę jak nie zobaczę". W ten sposób na kokpicie w "nadchodzących odcinkach", będą ci się pojawiały wyżej niż inne seriale i de facto otrzymasz listę seriali ;)
Jeżeli zależy ci bardzo, żeby przeglądać na bieżąco fora itd , możesz np. odróżnić seriale oglądane aktualnie od pozostałych, dając tylko tym aktualnie oglądanym "umrę jak nie zobaczę". W ten sposób na kokpicie w "nadchodzących odcinkach", będą ci się pojawiały wyżej niż inne seriale i de facto otrzymasz listę seriali oglądanych ;)
co za nienormalny człowiek wpadł na tak głupi pomysł żeby usunąć taką przydatną funkcje jak seriale ! Chce powrotu tej funkcji.
Nie wiem co to za ’geniusz' wymyslil, ale zmiana jest beznadziejna! odebraliscie mi sens monitorowania moich seriali ktore ogladam! dzieki takiej zmianie stracicie tylko uzytkownikow, np mnie... na szczescie sa inne strony, ktore nie kombinuja kiedy jest idealnie...
beznadziejna zmiana ale liczę, że jak na profesjonalistów przystało szybko przywrócicie dawne ocenianie. "drobna zmiana w ocenianiu seriali" dobry żart!
A jak potem odróżnię te, które odhaczyłem jako oglądane, ale np. bez oceny , od tych które chcę obejrzeć? Mam prawo czasem zapomnieć, szczególnie przy wielu serialach. Ale jakoś nikt nie wpadł na to, jaki to zrobi bałagan. Zabieracie naprawdę fajną funkcję i obiecujecie w przyszłości poprawienie tego... Zmiana powinna być płynna! Najpierw nowości, potem wyrzucamy starocie.
Nie zobaczymy, ponieważ to że właściciele portalu mają gdzieś nasze odczucia, zostało ujawnione na przestrzeni kilku ostatnich lat. W sumie to sam już nie wiem dla kogo strona istnieje bo na pewno nie dla użytkowników.
http://interaktywnie.com/biznes/newsy/oceny-serwisow/filmweb-pl-oceniany-jest-na -czworke-ale-wciaz-walczy-o-wyzsze-noty-248885
Np. "Jesteśmy w trakcie intensywnych prac projektowych dla całego Filmwebu, których celem jest zwiększenie częstotliwości odwiedzin oraz użyteczności portalu. Premiera nowej jedynki jest dla nas jednym z najważniejszych etapów tych zmian - mówi Artur Gortych, prezes i założyciel Filmwebu. - W kolejnych wdrożymy nowe strony filmów i seriali. Jesienią natomiast na Filmwebie pojawią się całkowicie nowe funkcjonalności."
Ale czy pan Gortych zapytał kogokolwiek z was o jakikolwiek opinie? Odpowiedz jest prosta...nie, co oznaczało by że ktoś tu po prostu kłamie lub żyje w innym świecie. Podobnych artykułów, nie mających nic wspólnego z rzeczywistością, jest w sieci więcej. Kłamstwo goni kłamstwo a ludzie coraz bardziej narzekają.
To że redakcja nie liczy się ze zdaniem swoich użytkowników wiadomo od dawna.... Pod tym względem nic się nie zmienia, więc chyba taka ignorancja im na rękę.
No jasne, ale po co tak kłamać? Przecież prawdziwość słów można zweryfikować w parę sekund, chociażby zaglądając na filmwebowe forum. Poza tym według mnie to jest jakieś chore, gdy właściciele wypowiadają się na tema usprawnienia portalu i piszą że robią to by zwiększyć liczbę odwiedzin (czyli zadowolenie użytkowników) a jest wprost przeciwnie.
Ja myślę, że jeżeli wprowadzają nową zmianę, której wprowadzenie nazywają "dobrem dla użytkowników" - to taka zmiana, powinna być konsultowana, z takim też użytkownikami. Zamiast tego, w ostatnim czasie pojawiło się wiele takich nowości które są g.. ... guzik warte i całkowicie niepotrzebne... Skrzynki nadawczej, dzieci moich dzieci się nie doczekają. Bo widocznie taką skrzynkę bardzo trudno wprowadzić.
A przecież jak widomo. My - użytkownicy - jesteśmy źródłem ich utrzymania. Gdyby nie my, redakcja musiałby poszukać sobie innego zajęcia. Więc tym bardziej uważam, że powinna się z naszym zdaniem liczyć. W końcu nikt o gwiazdy z nieba nie prosi....
Normalnie byłabym dosyć zdenerwowana, że wszystko mi się pomieszało, ale tak się składa, że wszystkie seriale, które oglądam, odróżniałam od innych, dając "muszę obejrzeć", żeby mi się pokazywały wyżej od pozostałych seriali w "nadchodzących odcinkach", więc wszystko właściwie jest w porządku, poza tym, że mi się seriale nie wyświetlają w profilu.
Swoją drogą ta opcja "oglądam" była trochę bez sensu. Powinno być oddzielnie "oglądam", "oglądałem" i "chcę obejrzeć", zawsze mnie dziwiło, dlaczego tak nie jest
Myślę, że każdy wie, że oznaczyłaś część seriali jako "muszę obejrzeć", "umrę jak nie zobaczę" itd. Pisałaś o tym już chyba z 5 razy - tak więc uwierz LUDZIE JUŻ WIEDZĄ!
Sorki. To nie moja wina. Zawsze komentarze pojawiają się od razu po tym, jak je dodam, ale tym razem nic się nie pojawiały w ogóle. Próbowałam dodać kilka razy, aż w końcu zrezygnowałam. Wiem, że głupio to wygląda ;/ Od dawna denerwuje mnie to, że nie można edytować po 5 minutach ani usuwać komentarzy, gdyby tak można było, usunęłabym np. ten, na który odpowiedziałeś, bo w sumie jest niepotrzebny, a z tamtych czterech zostawiłabym jeden
"Swoją drogą ta opcja "oglądam" była trochę bez sensu. Powinno być oddzielnie "oglądam", "oglądałem" i "chcę obejrzeć", zawsze mnie dziwiło, dlaczego tak nie jest"
Dokładnie, nareszcie to ktoś zauważył. Oczywiście teraz też jest dziwnie, bo trzeba zaznaczać jednocześnie "oglądałam", jak i "chcę obejrzeć", co właściwie jest równie bez sensu :D Zgadzam się z tobą - powinny być 3 opcje, ale z możliwością wyboru tylko 1, bo mieszanie "oglądam" z "chcę obejrzeć" albo jeszcze jakieś ciekawsze kombinacje na pewno nie było bardziej sensowne...
Ja nie śledzę 15-tu seriali, tylko 5 i nie mam najmniejszych problemów z zapamiętaniem, co aktualnie oglądam. Ale wkurza mnie fakt, że kiedy chcę ocenić odcinek lub sprawdzić coś na stronie serialu, to muszę albo przekopać się przez całą masę tytułów na liście "chcę zobaczyć", albo wklapać ręcznie interesujący mnie tytuł w wyszukiwarce ogólnej. Wcześniej wystarczyło jedno kliknięcie i wchodziło się łatwo, szybko i przyjemnie wprost ze swojego pulpitu. To było BARDZO WYGODNE. A teraz....
"Seriale POWRÓCĄ do profilu wraz z jego nową wersją, nad którą obecnie pracujemy."
Jak już wrócą, to dasz 5 gwiazdek serialom, które oglądasz i będziesz je miał na początku na swoim profilu. Miejmy tylko nadzieję, że te prace nad ulepszonym profilem długo nie będą trwały...
Powrócą, w bardziej chaotycznym i beznsensownym stylu. Ja naliczyłem multum rzeczy, które popsuly mi przyjemnosc przebywania na tej stronie. Oglądam masę filmów i już mi się nawet nie chce tu oceniać ;) wole imdb
Ehh no nic, zobaczymy co to będzie. Może miejmy nadzieję, że powróci w dosyć normalnym wyglądzie. A co do IMDB to nie korzystam :P Na razie wolę ten portal :P hehe
A ja myślę co się dzieje i gdzie mi seriale zniknęły z "głównej"?
Dołączam do poprzedników, wróćcie do tego, co było.
Ta zmiana to jakiś żart, usunięcie opcji "seriale które oglądam" i połączenie jej z opcją "chce zobaczyć" to nie jest żadne uproszczenie, tylko wrzucenie wszystkiego do jednego worka co prowadzi to tego że to niby udogodnienie sprawia opcja związana z serialami staje mało przejrzysta. Co było zdecydowaną zaleta tej strony stanie się nieporozumieniem, wadą. ZAMIAST UDOGODNIEŃ JEST ZDECYDOWANY KROK WSTECZ.
Ja też jestem zawiedziona tą zmianą. Filmwebie, czy jest szansa na przywrócenie zakładki z obecnie oglądanymi serialami?
Ogromnym jednak plusem tej informacji jest zapowiedź wzbogacenia o filtry opcji "chcę zobaczyć" - to o wiele istotniejsze i od dawna oczekiwane niż uszczerbki serialowe