smarkacz wiecznie wyszukuje moje posty i notorycznie mnie obraża
https://www.filmweb.pl/film/Egzorcysta+III-1990-10336/discussion/bo%C5%BCe+%C5%9 Bwi%C4%99ty+co+za+lipa+kompletna,1503065#post_16762392
Filmweb uważa takie zachowanie za uzasadnione. Hyrkan mi to samo zrobił (zakładam też, że wielu innym osobom) i nic.
Nie zwracaj uwagi na idiotę, nie ma co takimi sobie głowę zaprzątać, jak mu to sprawia frajdę niech pisze głupoty.
To nie jest już smarkacz. Na jego koncie pisze, że na FW od zawsze czyli konto ma już cos koło 20 lat a zakładając, że założył je jako nastolatek to wychodzi, że typ ma już minimum 3 dychy na karku. I to jest najsmutniejsze, że dorosły facet a takie siano w głowie.
Aż dziwne, że nie wyłapał bana, bo widzę, że jedyne, co robi, to zaczepia i obraża lubi oraz rozkręca shitstormy.
troll w natarciu: https://www.filmweb.pl/person/Jeff+Conaway-42536/discussion/pierdo%C5%82a+nie+fa cet-1851488#post_16763329
Nawet smieszny ten kawal o pierd.ole, tylko autor go troche spalil. ;]
Powaznie chce Ci sie takie wpisy zglaszac? Fakt, ze sie ktos Ciebie czepia,. ale te wpisy sa zabawne, jakbys sie smial, zamiast przejmowac, to gosc by sobie dawno poszukal innej ofiary (zakladajac, ze to jeden i ten sam, tylko z roznych kont).
rozdwojenie jaźni - multikonta: https://www.filmweb.pl/person/Stu+Bennett-1755869/discussion/szczur-2918233#post _16763097
Nie reaguj. Nic ich tak nie boli jak kompletny brak reakcji.
Ty będziesz spokojniejszy a piwniczak się znudzi.
Komentuje również moje posty z przed 10-13 lat. Na bank jest to szeptanka Filmwebu, która ma wzbudzać dyskuje na forach pod filmami - nic więcej. A skoro troll jest opłacany, to już nic z tym nie zrobisz. Ignoruj, bo to tylko napinka i koleś pisze to, za co mu płacą, więc to nawet nie jego zdanie tylko ściema pod publiczkę.
To samo mam i ja - od kilku miesięcy typ bezczelnie mnie prowokuje, obraża, i wyjeżdża od gimbusów, idiotów i ludzi nie znających kina. Sam nie umie zdania sklecić w polskim języku, nie stosuje żadnych argumentów, tylko odgrzebuje posty, a im starsze, tym bardziej się sadzi.
Próbuje zwrócić na siebie uwagę, a że nie potrafi odnieść się do oceny, która to jest inna niż jego, to próbuje nieudolnie poprzez wyzwiska być w centrum uwagi. Gdyby administratorom zależało na portalu, to już by mu zablokowali konto, ale oni dobrze sobie zdają sprawę, że to trolle nabijają im dodatkowych wejść.
Na to wychodzi, bo cyklicznie zgłaszam jego posty, a dalej mnie obraża w najlepsze, i to bezkarnie. M.in z powodu takich trolli przestałem się wypowiadać na tym serwisie, bo można napisać wiele zdań, zapoznać się z procesem powstania danego filmu, obejrzeć materiały dodatkowe, różne wersje montażowe, a przyjdzie taki pajac zwyzywa od gimbusa i przedszkolaka i dostanie więcej polubień niż merytoryczny wpis.
Też na to nie liczę, od wielu miesięcy zgłaszam jego posty notorycznie, i cisza. Pozostaje ignorować albo cisnąć jak szmatę i oczekiwać, że ma choć odrobinę godności i przestanie się wtrącać między wódkę a zakąskę.
Najlepiej odpowiedzieć mu w jego stylu ja mu w ten sposób parę razy odpisałem i już nie reaguje na moje posty.
Właśnie o to chodzi, żebyś całkowicie pomijał/a wypowiedzi takich ludzi, a w końcu się odczepią. W żadnym wypadku nie wdajemy się w dyskusje. Wzbogacanie podstron o treści to czynniki rankignowe Google. Podstrony również mogą spadać w kolejności wyników wyszukiwania. W ten sposób portal po prostu utwierdza albo wzmaga te pozycje. Można byłoby postawić na profesjonalną szeptankę, ale po co, skoro 1zł netto dla nieuka za 100 znaków ze spacjami robi tę samą robotę, co przy grubych pieniądzach dla copywritera znającego się na kinie?
Proponuję zrobić listę profili, które zajmują się tymi śmiesznymi zabiegami. Dodawajcie swoich "fanów" do niej. Być może pomożecie komuś, kto zechce wyszukać je na forum, bo w ten dowie się, że to fake i przestanie sobie zawracać gitarę odpowiedaniem na ich posty.
Moi prześladowcy to teraz:
Kotbury
Noble88
Ich posty można sobie wygooglować, ale przytaczam ten ewidentny: https://www.filmweb.pl/film/Smole%C5%84sk-2016-650957/discussion/Bardzo+dobry+ob raz+o+zab%C3%B3jstwie+Prezydenta+Polski,3231341
Zapraszam do dzielenia się swoimi prześladowcami :)
Jeszcze jedno. Prześledziłem trochę profil "kotbury" i w wypowiedziach powielane są często te same wypowiedzi, uniwersalne, obraźliwe, ale często chytrze zgodne z regulaminem. Oprócz tego, wybierane są tu filmy zgoła kontrowersyjne, jak np. dot. LGBT, polityki, równouprawnienia płci. Obstawiam, że to jakaś funkcjonalność Filmwebu, która pozwala bezpośrednio z ich panelu administracyjnego wysyłać losowo wybrane komentarze/posty z jakiejś listy.
Noble88 natomiast poszedł o krok dalej i nazywa ludzi wprost kretynami i idiotami, a to już jest niezgodne z regulaminem Filmwebu, który NIC Z TYM NIE ROBI. Zgodnie z prawem ludzie po stronie FW powinni na to reagować, tym bardziej, że posty są systemowo zgłaszane za pomocą przycisku "zgłoś" lub poprzez bezpośredni kontakt mailowy, a mimo to latami nic się z nimi nie dzieje.
Niestety tego typu osób pojawia się coraz więcej, osobiście zastanawia mnie, z jakiego powodu wynika ta wrogość od osób LGBT czy to wynikałby z jakiej krzywdy wyrządzonej od osoby innej orientacji seksualnej niż własna. Tylko w takim przypadku zrozumiałbym pewien dystans, ale to też nie tłumaczy wręcz agresywnych tonu wypowiedzi do ogółu społeczeństwa osób LGBT. Temat polityki, jak i równouprawnienia też są bardzo grząskie, ale staram się zawsze we wszystkich tych tematach używać wyważonego tonu wypowiedzi.
Filmweb niestety nie reaguje, bo dobrze zdaje sobie sprawę, że te tematy nabijają klikalność i dopóki właściwe portalu nie będzie przeszkadzało to, że jeszcze mocniej dzielą społeczeństwo tak niestety nienawiść będzie się przetaczała przez Filmweb.
Ja do listy osób, które próbują zwrócić na siebie dodałbym użytkownika dzenero. Jego domeną stały się wypowiedzi o prawach natury, nawet jeżeli ten temat nie był wcześniej poruszany.
Może dlatego, ze Ci od LGBT to krzykacze zwracający na siebie uwage i na siłe szukający akceptacji reszty spoleczenstwa? Nie wiem.
"Krzykacze" - uniwersalne słowo, które można by przypisać każdemu, kto walczy o swoje czy czyjeś prawa. Poza tym, po co wchodzić na post dotyczący zgoła czegoś innego i szukać zaczepki? O tego typu spamie właśnie mowa w tym wątku. Nie mówisz tego wprost, ale twoja wypowiedź nacechowana jest wrogością mimo to i po prostu o czymś to świadczy: szukasz zwady i nie interesuje cię zbytnio nic, co cię bezpośrednio nie dotyczy.
"Na siłę szukający akceptacji reszty społeczeństwa" - wiesz, że gdyby nie te szukanie na siłę akceptacji reszty społeczeństwa, to bicie i molestowanie kobiet byłoby na porządku dziennym? Wiesz, że gdyby nie te szukanie na siłę akceptacji reszty społeczeństwa, to nie miałabyś co liczyć na lepszą pracę niż składanie czajników albo co najwyżej sekretarka? Wiesz, że gdyby nie to, to czarni wciąż nie mieliby praw? Co robi Ukraina teraz? Na siłę szuka akceptacji reszty społeczeństwa. Co robi osoba niepełnosprawna? Szuka wszędzie akceptacji. Nie nazywasz widzę wszystkich krzykaczami.
Butterfly, wiem, że chciałaś dobrze, ale z Twojej wypowiedzi wynika, że faworyzujesz jedne prześladowania ponad drugie, bo uczepiłaś się wrogości do orientacji, jakby to był jedyny temat, w którym można kogoś nie szanować i tu już też powstaje swoista zaczepka: "czemu każdy się przypieprz4 do lgbtq, nie rozumiem jak można się do lgbtq przypieprz4ć, nie rozumiem agresywnego tonu wobec lgbq". Najpewniej ten temat jest w pewnym sensie "twój" - masz więcej do powiedzenia w temacie. Akurat LGBTQ cierpią w dzisiejszych czasach najmniej na tle wszystkich, którzy cierpią z powodów nietolerancji - przyjęła się i wręcz promuje się kulturę tolerancji na przykładzie ludzi o odmiennych orientacjach. Chyba to właśnie mania19 miała na myśli odpowiadając Tobie, ale oczywiście tu wchodzi czynnik kultury wypowiedzi, której przy jej wypowiedzi nie było, mimo zgodności z regulaminem. Ja natomiast przypomnę, że na LGBTQ świat się nie kończy.
Reasumując, w takich przypadkach zaczyna się kłótnia i spamiarstwo więc proponuję na tym zakończyć. Proponuję wznieść się ponad wszystko i popatrzeć na tematy z kilku innych perspektyw.
Lista profili, które obrażają innych bez powodu:
Kotbury
Noble88
dzenero
Temat byl o LGBT, a nie o bitych, molestowanych kobietach, murzynach czy Ukrainie wiec odniosłam się do tematu.
Odpowiedziałam w temacię, wiec nie rozumiem zarzutu szukania zaczepki lub bycia nieuprzejmą, ale myśl sobie co chcesz, niespecjalnie mnie to interesuje. Pozdro
Oczywiście zdaje sobie sprawę, że jest jedną z wielu ważnych kwestii, wiec moim zamiarem nie było faworyzowanie tej sprawy. Poruszyłem ten wątek z większą uwagą z racji tego, że uważam w Polsce nadal w kwestii szanowania osób LGBT, jest wiele do przepracowania. W innych krajach (chociaż nadal nie we wszystkich) na pewno obecnie jest znacznie lepiej niż jeszcze kilkadziesiąt lat wcześniej.
Pod tym względem zgadzam się z pachomir każdego walczącego o swoje, jak i o czyjeś prawa można nazwać w ten sposób.
Hej chciałem zapytać, czy nadal się tobie naprzykrza? - Zauważyłeś, że od kilku miesięcy już nie pojawiają się jego komentarze. Może FW w końcu zareagowała na jego pyskówki.
Ostatnio jest cisza, zacząłem mu równie chamsko odpisywać i cisnąć, i poszedł sobie. Też w paru tematach w kilka osób go zjechaliśmy. Nie wiem, czy to dało efekt, ale coś jednak poskutkowało. Notoryczne zgłoszenia również może się przyczyniły.
A ja zgłosiłem go dziś kilkadziesiąt razy i zmuszę filmweb by mu konto usunęli. Taką mam pedagogiczną misję.
Aktualizuję listę:
Kotbury
Noble88
dzenero
Solaris_fw
Wiem, że to tylko grosze, ale dla zasady nie będę opłacał kolejnych okresów Filmweb+, bo mimo kilkudziesięciu już pewnie zgłoszeń, absolutnie nic w temacie obelg się nie zmienia.
nie na długo :p https://www.filmweb.pl/film/Superman+II-1980-9882/discussion/3+10,2941239#post_1 7207851
Nowy profil również może przepaść. Jakby nie było, nasz kot stracił swój wiekowy profil, z którym się trollowsko utożsamiał. Stary niedźwiedź podpisany pod setkami ataków wyparował. Zgaduję, że takiego niedzielnego socjopatę bardzo to zabolało. Teraz każdy ugryziony zerknie na jego profil i zobaczy, że to jakiś świeżak, a nie wiekowy użytkownik.