Jeśli chodzi o "Gladiatora", bo często podaje się go teraz jako przykład na forach filmweb-u to jak zapewne zauważyliście TVN uznał ten film za idealny dla dzieci [od 12+] na dobranoc.Zresztą jacy rodzice przejmują się treścią filmu oglądanego przez ich pociechy?!Proszę o szczere wypowiedzi.
Nie no... te trójkąty to dobry pomysł ale tylko w przypadku gdy ktoś bedze kontrolował stacje TV. Oni wpisują sobie co im do głowy przyjdzie.
Chcą mieć dużą oglądalność to zaniżają wartości.
Może i tak, ale według mnie od 12 lat być nie powinien.[I kto to mówi] ;)
Nawet Resident Evil jest mniej brutalny, bo i mniej realistyczny.
Dlatego właśnie nie powinno zaczynać się od telewizji tylko od kin i od dystrybucji filmu. To, że w tv puszczany jest w takim przedziale to wina dystrybutora a nie pana ds. etyki w TVN. Oczywiście kwestia tego, że takie filmy nie powinny być oglądane przez dzieci jest tu odrębna. I moje zdanie brzmi: nie powinny.
Dlatego właśnie nie powinno zaczynać się od telewizji tylko od kin i od dystrybucji filmu. To, że w tv puszczany jest w takim przedziale to wina dystrybutora a nie pana ds. etyki w TVN. Oczywiście kwestia tego, że takie filmy nie powinny być oglądane przez dzieci jest tu odrębna. I moje zdanie brzmi: nie powinny.
hmm... przeciez ktos kto ma 12 lat, chodzi do 6 klasy podstawowki i wy chyba naiwnie myslicie ze taki ktos nie ogladal bardziej brutalnych filmow. ludzie w tym wieku juz pala, pija i nie wiadomo co jeszcze. To nie te czasy, kiedy 12-latki bawia sie lalkami, a chlopaki samochodzikami! Nie dziwilabym sie waszym oburzeniom, gdyby film nadawano od 7 lat.
Dlatego napisałem,że ''jaki rodzic przejmuje się tym co jego dziecko ogląda" kochane,grzeczne i bez winy ogląda, a później wyrasta na kryminalistę jakich niemało.[Chociaż telewizja to nie jedyny czynnik wpływający na psychikę dziecka].Nie każdy pije, pali i np. narkotyzuje, przecież żyją na tym świecie ludzie o pozytywnym nastawieniu do życia, mający w nim jakieś cele?!?[Nieco zaczynamy odbiegać od tematu]
"Na miły Bóg" - jak zwykł mawiać baca kiedy owcę mu skradziono
Cóż to znaczy:
"Dlatego napisałem,że ''jaki rodzic przejmuje się tym co jego dziecko ogląda" kochane,grzeczne i bez winy ogląda, a później wyrasta na kryminalistę jakich niemało."
Podaj mi prosze wiarygodne wyniki rzetelnych badań, które potwierdzą opinię, iż ludzie wyrastają bądź nie wyrastają na kryminalistów, ze względu na to jakiego rodzaju filmy oglądają w młodości.
Toż to jawna bzdura... Bądź wierutne kłamstwo... Jeszcze się nie zdecydowałem która odpowiedź jest bardziej prawdopodobna.
PS: Faktem jest, iż jeśli przyjmiemy jako zasadne, coś takiego jak tworzenie kategorii wiekowych dla filmów, to "Gladiator" 12stki nie powinien dostać.