Może rzeczywiście gdzie niegdzie puszczają stare seriale no ale za to na TVP1 dziś o 20:10 leci film Czekolada z Deepem ja oglądam a wy?
Racja. Poza tym książka sto razy lepsza. O ile pamiętam nie kończy się happy endem. Ona odchodzi w swoją stronę, a on w swoją. Zapraszam do lektury.
Witam,
Ja zwykle tez wolę książke od filmu - ostatnio jest to zrozumiałe tym bardziej, że zbyt wiele adaptacji filmowych za bardzo odbiega od książek, na podstawie których powstały.
W moim przypadku z 'Czekoladą' było inaczej. Po raz pierwszy film obejrzałam dużo wcześniej niż przeczytałam książkę, ale zarówno film jak i powieść podobają mi się tak samo. Trudno mi to wytłumaczyć. Po raz pierwszy nie będę się czepiać zmian i spłyceń dokonanych w filmie względem książki. Może wynika to z faktu, że także film ma swoją niepowtarzalną atmosferę... W każdym razie ma w sobie to coś, dzięki czemu za każdym razem bardzo dobrze mi się go ogląda :-)
Pozdrawiam
widać że masz inne poglądy ja tą książke czytałam i uważam ze film jest owiele lepszy :)