Mam pytanie? Czy nie wie ktoś przypadkiem czy "E.T." który poleci niebawem na TVN-ie będzie z dubbingiem czy w wersji oryginalnej z napisami? Jeśli wiecie to proszę o info - to ważne...

Albertino

Ja nie wiem, ale znając polską telewizję, to pewnie będzie dubbing.

Pozdrawiam

Maciek_Z

Szczerze powiedziawszy to nie widziałam w TVN jeszcze filmu z napisami ;) Zresztą na innych kanałach też nie. Pewnie bedzie lektor, mniejsze prawdopodobieństwo, ze dubbing ( chociaż cuda się zdarzają :P). A tak prawdę powiedziawszy to osobiście wolę napisy. Uwielbiam słuchać prawdziwego głosu aktorów, a jesli są to produkcje amerykańskie, czy ogółem anglojęzyczne to oglądam je jedynie w wersji oryginalnej.

Iskra

Sorki :) Dopiero teraz widzę co napisałem :) Chodziło mi o to czy będzie w wersji oryginalnej z lektorem :/ Pisałem to późno w nocy, a wtedy to mózg już nie pracuje :)

Hmmm... Kiedyś leciał na TVN-ie film z napisami - "Oczy szeroko zamknięte" :)

Albertino

Tyle, że to jest nowa wersja z 2002 roku, a ją dubbignowali, ale mam nadzieję, że TVN się zlituje i da lektora bo dubbingu nienawidzę!!!

Albertino

Chyba jednak z lektorem, bo widziałam reklamę w telewizji, w której bohater wypowiadał jakieś słowa i był tam podłożony głos lektora, a nie dubbing.

Rebeka_2

Z napisami w TVN były "Oczy szeroko zamknięte" z Nicole Kidman i Tomem Cruisem. Z dubbingiem leca głównie filmy dla dzieci - Pokemon, Harry Potter i Kamień Filozoficzny czy nie tylko dla dzieci Shrek. Zauważyłem też że z dubbingiem są emitowane filmy, które miały go w kinie. Ale nie wiem. Może będzie lektor.