Program 1 TVP rozpoczął cykl, w którym będą emitowane filmy na podstawie książek S. Kinga. Według mnie to czas najwyższy na taki cykl. Teraz co piątek będzie „Czerwona róża”, a potem „Królestwo” (amerykańskie).

Pozdrawiam wszystkich :)

MobsterPL

Hmmmmmm
ja widziałam tylko pare ekranizacji Kinga i jestem zawiedziona. Nie mogę przeboleś, że Freeman zodził się zagrać w "Łowcy snów".
Ale może skuszę się i obejrze któryś z tych filmów i może wtedy zmienie zdanie.
W każdym razie wreszcie jakiś normalny cykl.
Pozdrawiam

Kuzynka

Carrie B. De Palmy jest na podstawie książki Kinga i jest to jedna z lepszych ekranizacji. Christine również godna polecenia. Nic jednak nie pobije Lśnienia, które dziś będzie na AleKino! o 22.50:) Zatem zapraszam przed telewizor.

core

Niestety ale zakodowali mi tą stacje straszny zwał :))) może bedzie kiedyś na TVP 1 :)
POzdro

MobsterPL

OOOOOOO zapomniała i przepraszam, mój błąd
Lśnienie i Carrie jak najbardziej. Ja też już nie mam Ale Kino!, ale Lśnienie jakiś czas temu widziałam na HBO i cieszę się, że nie przegapiłam takiej okazji.

MobsterPL

Rąsia Sting ;) Powiadasz, że szalec zaczyna S. King?p Z przyjemnością, jeszcze raz połechcę oczy, tym nietuzinkowym daniem, uwielbiam horrory, kiedy tylko nie raczą mnie sennym rozczarowaniem ;Dzięki kolego i sympatycznego...

MobsterPL

Czerwoną różę oglądałam i bardzo mi się podobała. Może dlatego, że jestem babą, a to taki bardziej "babski" filmik. :) Zielona mila i Łowca snów też mi się podobały, Lśnienie zostawię sobie na potem, na razie nadrabiam zaległości lekturowe, jeśli chodzi o Kinga i musze przyznać, że nawet Cmętaż zwieżąt połknęłam w jedną noc. Nie oglądałam Carrie ale właśnie przeczytałam książkę i nie była aż tak przerażająca, jak się nastawiłam... To trochę zabójstwo czytać przed obejrzeniam, lepiej chyba odwrotnie... :)
Pozdrawiam, Evelynn

Evelynn

To w takim razie co powiecie o tak zwanej "ekranizacji" świetnej książki mojego ulubionego autora "Podpalaczka" ? Przecież to woła o pomstę do Nieba! Książka jest świetna a film zrobiony jest na jakieś brazylijskie romansidło skrzyżowane z Archiwum X! Koszmar.

Pozdrawiam

bassiunia

Ja naprawdę się zawiodłam na "Łowcy Snów". Matko kochana, bida z wsią :/ King to jeden z moich ulubionych pisarzy, ale akurat tą jego książke tragicznie zekranizowani... Nigdy więcej takich... Panowie reżyserowie, róbcie takie filmy jak "Lśnienie" czy "Zielona Mila"!!!

Anhinga

Wszyscy sie zachwycają "Zieloną milą". Mi też sie film podobał ale bez przesady. Nie było tam nic az tak nadzwyczajnego. Najlepsza scena to Tom Hanks z bólem sikajacy na trawe i to nie jest żart(świetnie to zagrał aż mnie rozbolał pęcheż).

Sprewell

A "Lśnienie" to chyba najlepszy thriller jaki oglądałem. Taki prosty pomysl a tyle radości.

użytkownik usunięty
MobsterPL

Ja lubię filmy na podstawie książek Kinga. Będę oglądać na TVP.

No nie wiem czy z tym "Lśnieniem" to taki prosty pomysł skoro od 20 lat nikt nie wymyślił nic lepszego...

MobsterPL

a czytaliście Carrie?? i inne jego ksiązki

www.anubisss.piwko.pl tam są jego ksiażki do ściąniencia.niestety niema Lśnienia.

MobsterPL

Carrie, Christine, Smętarz dla zwierzaków, Sekretne okno, Lśnienie (z J. Nicholsonem), Stukostrachy, to są filmy na podstawie książek S. Kinga które warto obejrzeć. Natomiast to pokazuje nam TVP 1 to są raptem filmy do których scenariusz napisał mistrz horroru. Według mnie - nic nie warte pozycje.
A Łowca snów jest poza kanonem najgorszej chały...

dreamer

Carrie, Christine, Smętaż Zwieżąt czytałam i oglądałam. Super. Sekretne okno tylko oglądałam. A Łowca snów nie był zły - trzymał w napięciu, szkoda, że te glizdy takie gumowe były...

Evelynn

Wspominał ktoś Misery? Według mnie to jedna z lepszych adaptacji książek Kinga. Cudownie demoniczna Kathy Bates- nie dziwię się, że Oscara dostała. Film mniej brutalny od książki, cieszę się, bo chyba nie wytrzymałabym psychicznie sceny 'odrąbania' stóp Paula Sheldona- co innego o tym czytać, a co innego oglądać na ekranie.

Lśnienie oczywiście piękne, jeden z mych ulubionych filmów. Na Carrie wciąż poluję. Rzecz jasna, jak ostatnio była w TV, to nie dotrwałam, cholernie zmęczona byłam.

Co do tego cyklu na jedynce, to ja bym preferowała filmy typu Carrie właśnie, Skazani na Shawshank, Zielona Mila czy Lśnienie.

MobsterPL

a czemu nikt z was niewspomniał o Miasteczku Salem ???? przeciesz to świetna książka i naprawde świetny film!