Wymieniajcie tu Wasze ukochane seriale :) z lat 80 i 90. Tak mnie naszło na nostalgie:) Ja wymienie Świat według Bundych, Alf, W obcym mieście, Airwolf, Drużyna A i Miami Vice !
Lata 90 - "Przyjaciele", "Słodka Dolina", "Beverly Hills 90210", "Sunset Beach", "Savannah" i na razie tyle :). Jak mi się przypomni to dopiszę :).
Bezapelacyjnie najbardziej kultowy to ponadczasowy ROBIN OF SHERWOOD z niezapomnianym Robinem / Michaelem Praedem.
Zgadzam się Robin of Sherwood,absolutnie kultowy,też go uwielbiałam i uwielbiam do dziś,pamietam z jaką niecierpliwością czekałam na każdy odcinek,no i oczywiście na bardzo ,ale to bardzo przystojnego Robin Hooda/ Michaela Praeda.Ostatnio znów do niego wróciłam i nic nie stracił ze swojej magii.ROS- forever.
To ja poprę Robina z Sherwood :), dorzucę BH 90210 - pierwszy prawdziwy serial dla młodzieży w polskiej tv. Cudowne lata :))) i ten serial z Korkiem - jakże mu było??!!??coś z życiem chyba, nie??
"pierwszy prawdziwy serial dla młodzieży w polskiej tv" Chyba żartujesz? Co było w nim prawdziwego? Sam początkowo oglądałem z ciekawości ale potem to się przekształciło w modę na sukces. Wcześniej było wiele polskich i zagranicznych seriali, które były dla młodzieży i głównym wątkiem nie było "każdy z każdym".
ja też tak uważam- ten splendor nas wszystkich "hajcował" :))) a że każdy z każdym, co w tym dziwnego ???? c'est la vie :))))
hahahhhahahahaha naprawdę mnie rozbawiłeś Rezunku :) /+ nalewka własnej roboty z aronii, pycha :PPP/
"prawdziwy" :D nie to że przedstawiał prawdziwe życie :), ale amerykański serial, który jako jeden z pierwszych dotarł do polski...
O przypomniałam sobie :) jeszcze "Janka" kochałam się w tym gościu głównym :D
Pamiętam szał na naklejki z bohaterami serialu. Obklejona nimi była cała ściana w najbliższym sklepie mięsnym...
"Pokolenia"
"Miasteczko Twin Peaks"
"Beverly Hills 90210"
"Drużyna A"
"Cudowne lata"
"W labiryncie"
"Zmiennicy"
Ale chyba nie w latach 80?
A było takie anime, Drużyna G. To miało jakiś inny tytuł? Bo pod tym, nic nie mogę znaleźć.
Jakoś pod koniec... Ale chyba nie było wiele odcinków.
http://www.nostalgia.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=138&Itemid=181
? tego chyba nie oglądałem...
Podobno byłem tego wielkim fanem, choć sam nie pamiętam :) Pozostała mi z tamtych czasów nawet plakietka. Najlepsze było jako pojawili się w kabarecie Tey "Załoga G stanie u drzwi. I miś Kolabor" :D
He-man? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD i Szkieletor :D To była bajka ;)
O "Było sobie życie" nie wspomnę...
P.s. czemu "przyjaciele" nie są kultowi, za młodzi?? :)
He-man. bardzo go lubiłem jak byłem mały. Jednak gdy ponownie zobaczyłem go po latach, stracił niestety cały swój urok.
Aniu, czepiaja się, no :))) a piosenka Phoebe "Wonny kot " to juz jest kultowa :) /ale ta seria z Canal+ z dubbingiem/
e tam :D oryginał li tylko. "smelly cat" lepiej brzmi :D
A "Dynastia"??Mama mi nie pozwalała oglądac pierwszych sezonów, ale jakieś pamiętam, w tym ten w którym zniszczyli mi Robina z Sherwood - bo do tamtej pory był dla mnie najprzystojniejszym aktorem, a po "Dynastii" wiele stracił w moich oczach :)
W moich oczach też ,w Robin Hoodzie był genialny,cały serial wypełnił sobą i był najprzystojniejszym facetem chodzącym po tej ziemi,a w Dynastii tak bezbarwny i nijaki, że nie mogłam uwierzyć że to jest ten piękny Robin w kapturze,ale za tę jedyną genialną kreację Robin Hooda,uwielbiam go do dziś i wybaczam mu wszystkie tandetne role , które zagrał ,taki genialny i kultowy serial jak Robin z Sherwood pamięta się całe życie.
Tuco WIELKIE dzięki. Dzięki tobie, wiem wreście jak nazywał się ten serial, który męczył mnie we spomnieniach z dzieciństwa ;)
Oczywiście Robin z Sherwood i Dzień za dniem (ryczałam jak bóbr jak Taylor umarł:), chociaż Jess też był fajny:P)A pamiętacie taki serial "Moje tak zwane życie" z Jaredem Leto?:) też był fajny- serial oczywiście:P
Jeszcze chyba nikt nie wymienił "Na wariackich papierach"
I pamiętam jeszcze coś takiego: http://www.filmweb.pl/f104425/Dempsey+i+Makepeace+na+tropie,1985
Jeszcze jeden serial mi się przypomniał, do dzisiaj to mój ulubiony Sherlock Holmes :)
http://www.filmweb.pl/f97596/Sherlock+Holmes+i+Doktor+Watson,1980