Cześć! Szukam filmowego serialu (wszelkie animowane odpadają), który byłby o magii. Wszelkie czarodziejskie, fantastyczne motywy, wróżki, etc. Zależy mi jednak na tym, żeby to był lajtowy serial, czyli np. wszelkie motywy śmierci i agresji odpadają. Nie będę oglądała sama, a z młodą, wrażliwą osobą, która źle reaguje na przemocowe, mroczne elementy.
Czy ktoś może zna coś takiego?

Paulette89

wszystko co dla dzieci i młodziezy , jest tego troche na netflixie. te dla dorosłych moim zdniem odpadają. wg tych wytycznych to i Harry Potter odpada.. wiec moze animowane jednak?

kaczkulec

Kurczę... Właśnie wiem... Zależy mi jednak na filmowej serii. Mam nadzieję, że jednak coś takiego się znajdzie.

Paulette89

Może polskie "Magiczne drzewo" Trochę już wiekowy ale nadal fajny. Jest serial i film.
https://www.filmweb.pl/serial/Magiczne+drzewo-2003-132287

adamus0101

Dzięki! Sprawdzę!

Paulette89

Na pewno pasuje serial "10 królestwo", fantasy w równoległym świecie naszych basni, familijny, momentami śmieszny, z fajną inteligentną fabułą. Jest magia, czarownice i chyba tylko z dwa, trzy momenty gdy ktoś ginie, ale bez jakiejś drastycznej sceny.
https://www.filmweb.pl/serial/Dziesi%C4%85te+kr%C3%B3lestwo-2000-114303

Oczywista oczywistość to też kultowy czechosłowacki serial "Arabela" ! :)
Tak samo włoska kultowa seria kilku filmów "Fantagiro".

Polecam obejrzeć bardzo fajny australijsko-polski serial "Dwa światy", to już legendarna produkcja. :)
Jest też drugi sezon, troszkę słabszy "W krainie Władcy smoków"

Polskie seriale "Tajemnica Sagali", Gwiezdny Pirat, Słoneczna Włócznia, Magiczne drzewo, Maszyna Zmian, Siedem życzeń

Z zagranicznych może dawna "Sabrina - nastoletnia czarownica", Czarodzieje z Waverly Place , Łowcy mitów.

Miniserial "Waśnie w świecie baśni", miniserial " Podróż Jednorożca".

Serie filmów – "Następcy", aktorsko-animowane 3 filmy "Artur i Minimki", Bibi czarodziejka, Czarodziejka dwóch światów, Małe wampirki, filmy aktorskie że Scooby Doo,

Montago

<3 <3 <3 Dzięki wielkie! Posprawdzam wszystko!