Co sądzicie o tej aktorce, czy jest według was znaną i utalentowaną ( a może jak w przypadku wielu innych gwiazd, osiągneła dużo dzięki urodzie) gwiazdą filmu, kojarzycie ją z jakimś filmem. Dostała oskara w 1993 roku za rolę w świetnym filmie (komedii) Mój kuzyn Vinny, jeśli ktoś widział ten film, to niech napisze czy rola ta była warta oskara...

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Mejwen

Ja mam nik zainspirowany właśnie jej imieniem :).Nie jestem nawet jakąś specjalną jej fanką,ale jest naprawdę dobrą aktorką.Gra emocjonalnie,prawdziwie i żywiołowo.Na pewno ma dużo więcej niż urodę.

Marisa

nie uważam żeby Marisę Tomei wyróżniał jakiś nieprzeciętny talent aktorski, jest ładną fajną aktoreczką, ale to wszystko oczywiście IMHO ;) z moich źrodel to ona nie dostala oscara w 1993 http://www.kinomaniak.pl/oscary/oscary1993.php [www.kinomaniak.pl/oscar ...]

NYC_gal

Gala wręczenia oskarów w której to Marisa zdobyła nagrodę odbyła się 29 marca 1993, natomiast film pojawił się w 1992 roku w kinach. Więc można stwierdzić że żródło twoje jaki i moje są wiarygodne, ponieważ dostała oskara za 92 r., który został jej wręczony w 93 r.