Moze ogladal ktos wczoraj na TVP2 nowy dokument Latkowskiego?Jak dla mnie to naprawde szok, ze cos takiego moze istniec w Polsce (a jak widac tak naprawde jest!).Niby od dluzszego czasu slyszalo sie o takich aferach, ale raczej malo kto z szarych obywateli moglby przypuszczac, ze u nas w kraju dziala system, ktory przyzywala na takie obrzydlistwa i w przypadku znanych osobistosci zgrabnie tuszuje wszystko co niewygodne i kompromitujace. Dobrze, ze jest ktos taki jak Latkowski kto nie boi sie robic takich filmow. Moze gdyby wiecej ludzi tak naprawde zdawalo sobie sprawe z ogromu plagi pedofilii w Polsce, mozna byloby zaczac jakos z tym walczyc. Az dziw bierze ze TVP2 zgodzila sie na wyswietlenie tego dokumentu(ale co istotne tak jak mowili panowie w studio po wyswietleniu filmu - wladze tvp moga miec teraz nieprzyjemnosci, a nawet moga byc podane do sadu - chore!!). Szkoda wlasnie tylko, ze film byl puszczony tak pozno i niewielu w gruncie rzeczy moglo go zobaczyc. Nie mowiac juz o dyskusji (notabene tez bardzo ciekawej!), ktora byla przeznaczona chyba tylko dla "nietoperzy". Fakt, ze film byl brutalny i poruszal nieprzyzwoite zagadnienia, a jakies tam ograniczenia tvp co do tego ma. Ale uwazam ze to jest sprawa o ktorej powinno sie mowic glosno i w czasie najwiekszej ogladalnosci!!W koncu dziecko niepilnowane przez rodzicow odczuje mniejsze zlo widzac taki film niz umawiajac sie z jakims pedofilem na czacie. Mam mimo wszystko wielka nadzieje (niepoprawna optymistka ze mnie), ze ten dokument Latkowskiego cos jednak zmieni. Co wy o tym sadzicie?