Jako że nadszedł czas wakacaji stacja TVN postanowiła zaoferować nam nowe odcinki znanych i lubianych seriali. "Bez Śladu", "Detektyw Monk", "Dowody Zbrodni" i kolejna seria "Bez Skazy" to seriale, które będziemy mogli oglądać na antenie stacji przez najbliższe dwa - trzy miesiące. Warto wspomnieć, że już od września na antenie stacji pojawi się kolejny polski serial "Magda M." z Joanną Brodzik w roli głównej, a także nowe odcinki seriali "Na wspólnej" i trzecia seria "Kryminalnych". Trwają też prace nad polską wersją serialu "Pomoc domowa". Wkrótce TVN wyemituje seriale "Ostry Dyżur" i "Brygada ratunkowa", a w przyszłości kolejne odcinki serialu "Sześć stóp pod ziemią". Natomiast TVN7 ma w swojej ofercie seriale "Prezydencki Poker", "Kochane Kłopoty" i "The Wire - Prawo Ulicy". A to tylko część z ogromnej oferty stacji. Myślę że każdy znajdzie coś dla siebie.
a mnie najbardziej cieszy fakt,że na dwójce bedzie wreszcie kolejna seria CSI Las Vegas.
Na 6 stóp i Brygadę się cieszę
Tylko że na razie nie wiadomo kiedy te dwa seriale zostaną wyemitowane. Co do "Sześć stóp pod ziemią" to niedawno wyemitowano drugi sezon serialu więc myślę że trzeci pojawi się nie wcześniej niż za rok. "Brygada ratunkowa" miała natomiast zostać wyemitowana wiosną, a jak na razie nic nie wiadomo. Prawdopodobnie emisja rozpocznie się wkrótce po zakończeniu serialu "Przystanek alaska".
A ja myślałam, że po zakończeniu serialu "Przystanek Alaska" emitowany będzie nowy sezon "Ostrego Dyżuru"!! Chociaż jeszcze nie wiadomo na 100% kiedy TVN zakupi prawa do kolejnego sezonu ER-- mam nadzieję, że zrobią to jak najszybciej, bo to mój ulubiony serial!!
Ps. Może wiesz coś na ten temat Mr. Campbells? Jeśli tak to proszę napisz.
Ja też liczyłam na to, że po kochanym 'Przystanku ..' poleci równie kochany 'Ostry ..'. Na razie jestem szczęśliwa, że TVP2 pószcza 3 serię FELICITY !!
Pozdrawiam
Heh widzę że tu więcej ludzi czeka na nowe odcinki ER :) dołączam się :) jak na razie cieszę się CSI Las Vegas na TVP2 [już dziś!!!] i Bez śladu na tvn. W końcu jakieś nowe odcinki na wakacje, a nie same powtórki.
Pzdr
Nowe. Właściwie to wszystkie do końca jakie nakręcono do tej pory. Ale pewności nie mam. Nie wiadomo też, który serial "Brygada" czy "ER" zostanie wyemitowana na początku.
Ludzie! Jak możecie się cieszyć z powtórek seriali, które powtarzane były już pare razy (w każde wakacje). Uparli się w tej tv na tasiemce, bo mają zapełniony program na pare godzin. Filmów w ogóle nie puszczają, mimo, że co roku wychodzi ich kilkadziesiąt (mówię o tych lepszych, kinowych).
A co byś chciał/a w bezpłatnych stacjach od razu filmy, które z kin dopiero wyszły, albo nie, lepiej - ich emisja w tv powinna się odbyć równocześnie z premierą kinową! Myślę że polskie stacje oferują nam wcale nie gorsze programy i filmy niż np. niemieckie. Wiele filmów jest emitowanych najpierw u nas, a dopiero potem u naszych zachodnich sąsiadów. Jeśli chodzi o seriale to wszystkie tu wymienione nie były jeszcze emitowane w Polsce. Tzn. były, ale starsze sezony i serie. Ale przez ten okres czasu ukazały się w USA nowe odcinki, które wkrótce zostaną lub już są emitowane w telewizji. Np. TVN emituje drugi sezon serialu "Detektyw Monk", który do tej pory w Polsce pojawił się tylko na Canal+, więc nie można powiedzieć że cieszymy się z seriali powtarzanych po kilka razy! A nawet jeśli ktoś się cieszy że jego ulubiony serial zostanie powtórzony to co w tym złego?
Pierwszy wątek: nie ma bezpłatnej tv. Biorą kupę kasy z reklam, smsowych konkursów, atvp dodatkowo z abonamentu. A na co wydają: na durne festiwale, biesiady i benefisy.
Po drugie: ty śledzisz niemieckie stacje a ja czeskie. Wyobraź sobie, że Władce pierścieni puścili pół roku wcześniej od nas. To co oni puszczają u nas pojawia się z dużym opóźnieniem lub wcale. Nie wiesz, że na CZTV puszczali przez pewien czas polskie filmy (z napisami), które nie były jeszcze emitowane w Polsce np. EDI.
Nie oczekuję, że w tv pojawią się premiery kinowe, ale filmy sprzed 2, 3 lat (a nie 20, 30) byłyby mile widziane.
Ale Ty za reklamy nie płacisz. Za abonament owszem - tak. I myślę, że niesłusznie bo tvp bierze coraz wyższy abonament, a jej oferta jest wręcz przeciwnie - coraz gorsza. Ale w Polsce dosyć często lecą nowe filmy. Nawet tvp stara się puszczać jakieś nowości. Przeważnie w soboty. No ale nic nie pobije tvn. Władcę Pierścieni może i puścili wcześniej, ale czy na pewno na bezpłatnej lub publicznej stacji? To mógł być jakiś wyjątek. Wątpie żeby czeskie telewizje emitowały dużo częściej lepsze filmy od naszych stacji. A polskie i niemieckie? Oto przykład: W 2003 tvn emitował po raz pierwszy Mission Impossible II. A niemiecki kanał Pro7 dopiero kilka miesięcy później. Warto dodać, że film został wyprodukowany w 2000 roku. Może polskie stacje nie są najlepsze, ale i nie najgorsze. Moim zdaniem rynek stacji w Polsce jest kiepski, ale sam zobacz - czy tvn jest taką kiepską stacją? Tvp jest najgorszą...
oto kolejny przykład staczania się tvp.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2803969.html [wiadomosci.gazeta.pl/wi ...]
PS. Benefisy i festiwale rzeczywiście są beznadziejne. Ale może w Sopocie ciś się zmieni bo tvn przejął festiwal. :)
Tylko po co w takim razie tvp robi kolejny? Wydaje tylko publiczne pieniądze! Mogli walczyć o sopocki festiwal. Ale nie. Przepuścili okazję, a teraz chcą robić kolejny. Mówią że to przez popularność Opola. Smiechu warte
A Opole to ludzie oglądali raczej z przyzwyczajenia, a nie dlatego że tegoroczny festiwal był taki świetny jak twierdzi tvp. Koniec świata
W końcu się w czymś zgadzamy. TVP jest najgorszą stacją w Poslce. Jak im się coś zarzuca to tłumaczą to misją!! Ale czy tej swojej misji nie mogą prowadzić na jednym kanale. Czy musi być pr 2 (jeszcze gorszy od 1) oraz kilkadziesiąt stacji regionalnych?? To samo się tyczy polskiego radia. Pracują tam tysiące ludzi, a zarabiają - wiem,że w to trudno uwierzyć - więcej od posłów. Kolejny przykład z czeskiej tv - w ciągu najbliższych paru lat mają oni całkowicie zlikwidować reklamy ze stacji publicznych, utrzymując się jedynie z abonamentu (oczywiście niższego niż u nas). Co do abonamentu. Mylisz się uważając,że opłacam abonament. Nie jestem taką frajerką (tylko mnie nie podkablujcie do KRRiT).
Reklam nie powinno się zlikwidować, ale bardzo ograniczyć. Królem przegięcia w reklamach jest Polsat. Choć nie ukrywam że inne stacje też nie są lepsze. Tvn pomimo to, iż reklamy emituje w długich odstepach od siebie to emituje ich dużo naraz więc na jedno wychodzi. A co do abonamentu to wkurza mnie reklama tvp, która radzi żeby płacić abonament. Tvp2 zaś moim zdaniem wcale nie jest gorsza od 1. Czasem można sobie coś oglądnąć tam. Jednak fakt faktem że telewizja publiczna stacza się coraz bardzoej na dno! Wystarczy spojrzeć na Miasto Marzeń. Kto to w ogóle ogląda? Tylko nieliczni. Nie twierdzę, że program jest zły bo widziałem tylko dwa odcinki, ale tyle kasy poszło na marne. Zamiast tego mogli kupić licencję na jakiś fajny film lub serial. Prawda?
Pare słów na temat filmów puszczanych w dwójce. Owszem zdarza się, że puszczą ciekawy film (lubię Kocham Kino), niestety jest to pora późnowieczorna i w środku tygodnia. Codziennie wstaję po piątej i o dziesiątej oczy mi się zamykają. Wiem, wiem biedne dzieci naoglądają się filmów z przekleństwami, przemocą i seksem. Ale od pilnowania dzieci są rodzice. To oni powinni decydować co oglądają ich dzieci (po wieczorynce spać), a nie państwo. Równie bzdurny jest przepis o wychowaniu w trzeźwości. Często oglądam rano Kawę czy herbatę, w kuchni mówiąc o winie dodawanym do potraw dodają: oczywiście bezalkoholowe. Czy to nie kompletny absurd? Ja jestem za sprywatyzowaniem misyjnych telewizji. Na pierwszy ogień puściłabym regionalną trójkę. Kto to ogląda?
Nie no trójka to dno. Jednymym ciekawym programem dla mnie to Panorama z wydażeniami regionalnymi. Nic tam więcej nie ma. Też jestem za prywatyzacją publicznej. Najlepiej byłoby gdy tvp kupi jakiś inny kanał publiczny, np: BBC. Wtedy może jakoś nasza telewizja wyszłaby na prostą. Tylko czy jest jakaś realna szansa na to??
Szczerze wątpie. Jak pewnie słyszałeś BBC ostatnio też ma kłopoty, bo obcinają im fundusze. Polskiej tv to nie grozi, bo u nas liczą się znajomości a nie wyważony budżet. A w trójce radzę ci obejrzyj sobie Telekuriera. Można się pośmiać, choć czasem mam trudności ze zrozumieniem co oni mówią. Jeżeli masz kłopoty z sąsiadem po tym programie dowiesz się, że inni mają gorzej. Typowe kłopoty polskiej wsi. Polecam.
Nie dzięki. Jeszczę zabrudzę podłogę. A oto kolejny dowód na bezczelność tvp! Krew mnie po prostu zalewa:
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.phtml?id_news=16255 [www.trojmiasto.pl/wiado ...]
No i dobrze! Ja uwielbiam Lokatorów i Sąsiadów, a za te pieniądze (na koncert JMJ) można wyprodukować kilkanaście odcinków z moimi ulubieńcami. Zresztą mają rację popierając polskich artystów np. Golec uOrkiestra, Damian Aleksander (jaki on utalentowany: śpiewa i gra w Klanie). Zresztą kocert można zorganizować tańszymi środkami. Po prostu zaśpiewa: Torbicka, Dowbor (on i ona), Kamel, Kraśko (jak wróci z Watykanu).
Tak tylko że to ma być ważne międzynarodowe wydarzenie. Wkurza mnie zachowanie tvp. Nie chodzi tylko o to że koncertu nie będzie, ale zobacz jak oni traktują innych!
Mają takie prawo bo to państwowa telewizja. Broni jej KRRiT oraz rząd. Prezes TVP (jak on ma?) jest z pewnością znajomym Waniek i Belki. Pewnie to rodzina.
Przykładów na bezkarność pewnych instytucji mamy bez liku. ZUS, US, TPSA (brzmi jak śmiertelnie niebezpieczny wirus - płaci grosze kar i może robić co chce), PZU.
Tylko spróbuj coś powiedzieć a Cię zmiażdżą. W taki sposób rozprawiają się z konkurencją (mizerną i nieliczną). Niech żyje Polska: kraj prawa i sprawiedliwości (jak nie masz znajomości).
fajnie bo bedą nowe odcinki kryminalnych których uwielbiam, bez sladu i dowody zbrodni są w porzo tylko dowody zbrodni się kończą jeszcze 3 odcinki i nie będzie a tam taki faaajny facet gra, a i szkoda że nie będzie kochanych kłopotów na tvn bo podobno niezły szkoda...
hehe piszesz jakbys pracowal w dziale marketingu tvn:P Ale rzeczywiscie fajnie, ze wrocil monk, bez sladu i dowody zbrodni. Gdyby jeszcze zechcieli puscic rodzine soprano i przyjaciol...
Przyjaciele dopiero co byli na TVN7. Być może wkrótce pojawią się nowe odcinki. Rodzina Soprano na razie była tylko na HBO. Nie pracuje w tvn, ale interesuje się mocno rynkiem telewizyjnym i filmowym. A co do tvn to uważam że ta stacja jest naprawdę niezła, jednak wiem że nie jest idealna. Śledzę wszystko co dzieje się w tvn-ie więc wiem sporo.
A od jutra ponownie "Brygada Ratunkowa"... :)