Piszę jeszcze raz na ten sam temat, bo wcześniej przez pomyłkę zapostowałem nie w tym dziale co trzeba i może dlatego nikt mi nie udzielił odpowiedzi. Poszukuję tytułu pewnego filmu, a dokładniej dramatu jaki leciał już jakiś spory czas temu w TV. Film opowiada historię pewnej amerykańskiej rodziny, której "głowa" i ojciec jak dobrze pamiętam 13-letniej dziewczynki należy do pewnej bandy. Podczas pewnej zakrapianej imprezy dochodzi do tragedii. Członek bandy po pijanemu gwałci dziewczynkę. W niedługim czasie po tym popełnia ona samobójstwo wieszając się na drzewie. Nikt zapewne z jej rodziny nie dowiedziałby się, dlaczego to uczyniła, gdyby nie jej pamiętnik jaki prowadziła i w którym wszystko opisała. Ojciec postanawia pomścić śmierć córki. Nie pamiętam dokładnie, jaki był finał filmu, ale wiem, że scenariusz był tak napisany, iż pozwalał wczuć się w tragedię, jaką przeżywała póżniej owa rodzina, a do której doprowadziło bezmyślne i beztroskie życie. Bardzo mi zależy na tym aby poznać tytuł tego filmu, dlatego z góry dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi.
Prawdopodobnie chodzi ci o film "Tylko Instynkt"-nowozelandzki film, obraz degrengolady kulturowej maorysów. Michał
Nie jestem pewien na 100%, ale chyba właśnie o ten mi chodziło. Szczerze mówiąc wątpiłem, że ktoś z czytelników tego moim zdaniem najlepszego serwisu o filmach, będzie znał odpowiedż na takie pytanie, a tu spotkało mnie pełne zaskoczenie. Z tego wynika, że bywają na nim prawdziwi znawcy kimatografii :-). Gdybym chciał szukać spośród wszystkich filmów umieszczonych na portalu to zabrakłoby mi chyba życia- oczywiście w przenośni. W każdym bądż razie mimo szczerych chcęci nie podjąłbym się tego wyzwania. Dlatego dzięki Ci Michał- prawdopodobnie bardzo mi się przysłużyłeś. Pozdrawiam
Jeszcze mogę dodać, bo przpomniało mi się, że reżyserem tego filmu był Lee Tamahori, znany póżniej jako autor jednego z Bondów
Tak to film Tylko Instynkt, sam go poszukuje - jak ktos ma to prosze o kontakt na email:dallek@o2.pl - odwdziecze sie.
A może był tam jeszcze poruszony wątek konfliktu w małej miejscowości. Biali kontra czarni Ku Klux Klan i życie pewnego młodego prawnika, który jest oskarżycielem członków białej bandy, która to zrobiła?