Nie wiem czy zauważyliście ale te stacje TV schodzą na psy. Przykład-TVN, pudszczą film który widziałam 15 razy a na dodatek na następny dzień do południa powtarzają go!!! To jest chore...Ostatnio TVP1 puszcza nizłe filmy. Chociażby wczoraj. Puścili film"60 sekund" a zaraz potem film "Incydent". Z tego co wiem inne stacje nie puszczały ich wcześniej...i mogę tam wymieniać i wymieniać:) pozdrawiam

Kwiatek_3

Nie nazwałbym 60 sekund niezłym filmem ;-)
A co do TVP, to bardzo często lecą na niej interesujące filmy, ale zazwyczaj po północy, jeśli puszczą coś ciekawego koło 22, powinniśmy uważać się za szczęściarzy :P

katrol

No wiesz, dla mnie ten film nie byl zly. Lepsze to niż Kiler-ów 2-óch który widziałam tyle razy że już mi brakuje palcy do zliczenia:) Polsat tez się popisał w te święta. Nie ma to jak film "sami swoi" hehehe pozostawie to bez komentarza.

Kwiatek_3

Incydentu osobiscie nie kojarze, ale 60 sekund filmem niezlym dla mnie raczej nie jest..jest to po prostu film znany, dosyc swiezy i bardzo hollywoodzki, a czy takie okreslenia wystarcza by od razu poprawiac sobie zdanie o TVP1? dla mnie stanowczo nie.. A co z tego ze TVP1 pusci przed innymi stacjami np Pearl Harbor, skoro to jest taki gniot, ze nawet pop-corn trudno sie przy nim trawi..Najgorsze jest swoja droga to, ze tak wlasciwie w TVP1 pojawiaja sie czasem dobre, ambitne filmy, ale sa to obrazy dla ludzi, ktorzy przezucili sie na nocny tryb zycia. Co do powtarzania filmow, to fakt, dwa seanse w ciagu dwoch dni nie sa zbyt oplacalne, juz lepsze jest rozwiazanie ktore dziala na kanale Ale Kino - filmy sa puszczane kilka (nie za duzo) razy w miesiacu o roznych porach. Dla mnie to bardzo pozytywna rzecz, bo nie zawsze dana godzina mi odpowiada, a videa niestety nie posiadam. Denerwujace jest jeszcze to, ze stacje maja swoje takie charakerystyczne swiateczne pakiety sprawdzonych filmow np Sami swoi, Potop itd.. Nie jestem przeciwko powtarzaniu dobrych obrazow, ale czemu stale musza pojawiac sie te same tytuly?. Przeciez kinematografia i polska, i zagraniczna ma w swojej historii mnostwo wspanialych pozycji!!

Sel

a tak pilnowalam zeby mnie nikt nie wyprzedzil..heh..za bardzo sie rozpisalam :)

Sel

Jeśli chodzi o film 60 sekund to nie jest najgorszy tak jak już pisałam wyżej. Incydent też jest dobrym filmem. Jeśli chodzi o Pearl Harbour to jeden z leprzych filmów jakie kiedykolwiek oglądałam. Ale każdy ma prawo do własnego zdania:) Zgodze się z Tobą co do tego że pewne stacje wykupią kilka filmów i puszczają je do złudzenia. W święta wielkanocne "Sami swoi" a w Święta Bożego narodzenia "kevin sam w domu" i inne części:) Co do stacji Ale kino to przyznam się że nie oglądam za często. Moim zdaniem nie lecą tam zbyt ciekawe filmy.P.S. Nie mam nic przeciwko żeby każdy się tak rozpisywał:)) pozdrawiam.

Kwiatek_3

Incydent mi sie podobał, a 60 sekund to dla mnie klasyczny szybki wybuchowy film z dobrą obsadą, który z załozenia miał odnieśc sukces.

Zaś jeśli chodzi o "Pearl Harbor" to zgodzę się- jest to gniot nad gniotami, łzawa, sentymentalna propagandowa opowiastka nie mająca nic wspólnego z rzeczywistością oprócz daty, krajów biorących udział w wojnie i nazwy wyspy. Nie zgadzają się podstawowe fakty historyczne, a powiewająca amerykańska flaga przyprawia mnie o mdłości(pop-corn się wraca). Perarl Harbor jest klimatycznie zbliżony do Dnia Niepodległości tylko że tutaj Ameryka dostaje po swojej pseudodemokratycznej pupci z wielkim łomotem. A propos łomotu - gdyby Japonia natarła na Pearl Harbor z takim impetem, to zmiotłoby całą wyspę z powierzchni ziemi...

niepokorny_hk_pl

To aj już nic nie powiem na temat filmu Pearl Harbour - bo widzę że większości się nie podobał,a nie chce sobie robić wrogów:) To może o jakimś innym filmie podyskutujemy? Daj jakiś tytuł :)

Kwiatek_3

Proponuję film z serii: samo życie - nasz kraj się sypie a my niedługo będziemy oddawać 120% dochodu i organy na podatki :)

Kwiatek_3

A tak przy okazji: nie pisze się Pearl Harbour tylko Pearl Harbor; co prawda zatoka, przystań po angielsku to harboUr, ale ta wyspa się nazywała bez u...

niepokorny_hk_pl

ojejku,znalazł się ten co nigdy się nie myli. ja ci jeszcze znajdę błędy!

Kwiatek_3

mowie przeciez ze to tak przy okazji, nie???

niepokorny_hk_pl

Oj dobrze, nie denerwuj się! Złość piękności złości:))))

Kwiatek_3

Oj dobrze, nie denerwuj się! Złość piękności szkodzi:))))

Kwiatek_3

Mi tam już nic nie zaszkodzi hehehehehehe

Kwiatek_3

T może ja zapodam. Otóż leciał niedawno na TVP 1 (nawet 2 razy w ciągu jednego miesiąca, co jest lekkim przegięciem, ważąc, że w obydwu przypadkach był o tej samej porze) francuski filmik "Różowe lata" o tym jak to chłopczyk oznajmia, że chciałby być dziewczynką (i wyjść za syna sąsiadów), czym doprowadza do szału swoich rodziców i sąsiadów. Film zaiste straszny, ale jakże uroczy. Znakomite studium zarówno psychiki małego dziecka, a przede wszystkim najbliższych mu dorosłych. Przez cały film ma się wrażenie, że ktoś nie wytrzyma i zabije tego wrednego bachora. A i pośmiać się można. I takich skromnych i wartościowych filmów powinni więcej puszczać, bo o "60 sekundach" i "Pearl Harbor" to mi się nawet nie chce nic pisać.

Zawiesina

oj..heh..jak ja moglam tego niezauwazyc..byc moze byl by maly plusik dla tv..btw, a o jakiej porze to dali, jesli mozna wiedziec??

Sel

"Różowe lata" puścili dwa razy tuż przed 23:00.

Zawiesina

No to nawet nie tak tragicznie..musze zaczac uwazniej studiowac program..

Zawiesina

Ja też jakos opuściłam " Rózowe...". W TVP1 rzadko mogę znaleźć coś dla siebie...Więcej w Dwójce ( co miesiąc odc. Dekalogu). A na innych kanałach po prostu kanał :-)

Gruszenka

och.. jak ja tesknie za latami, kiedy mialam canal+, tam to jest dopiero filmowa uczta...

Sel

nie powiedzialabym ze canal+ to taki super program. Może i puszcczają dużo nowości ale jak raz je puszczą to potem powtarzają przez pół roku:(

Kwiatek_3

canal+ stosuje ta sama technike co Ale kino i powtarza te filmy co najwyzej przez miesiac..ale wobec, wielu tam pokazywanych filmow, tych komercyjnych i bardziej ambitnych, taka rzecz chyba mozna scierpiec..

Kwiatek_3

60 sekund to świetny tytuł, bo wiadomo czego mozna sie spodziewac, czyli... 60 sekund akcji.

fearless

o polsacie i tvn-ie nie będę się zbytnio rozwodzić, bo co tu dużo gadać o tandecie, ale chciałam powiedzieć, że ja nie mam nic przeciwko częstemu oglądaniu kargula i pawlaka, bo ich po prostu uwielbiam. reszta zawyczaj mi się nie podoba.
a 1 i 2? jak dla mnie o wiele lepsza jest 2 - na jedynce mamy zazwyczaj do czynienia albo własnie z wielkimi kinowymi hitami stanów zjednoczonych, albo z tzw. prawdziwymi historiami, natomiast 2 ma przynajmniej kocham kino, kilka programów kulturalnych, no i nie puszcza klanu :)
dlatego dla mnie jedynka jest na 2 miejscu

ajrisz

No niestety ja nie jestem zwolennikiem starszych filmów...a już napewno nie kargula i pawlaka. w ogóle to małopolskich filmów mi się podoba-niestety. Najgorsze jest to w polskch filmach że jak się uwezmą na jednego aktora to już gra wszystkie możliwe role (przeważnie główne. przykładem może byż Żebrowski)

ajrisz

No niestety ja nie jestem zwolennikiem starszych filmów...a już napewno nie kargula i pawlaka. w ogóle to małopolskich filmów mi się podoba-niestety. Najgorsze jest to w polskch filmach że jak się uwezmą na jednego aktora to już gra wszystkie możliwe role (przeważnie główne. przykładem może byż Żebrowski)

Kwiatek_3

TVP 1 mimo wszystko jest obecnie najlepsza zdecydowanie bije na głowe telewizje - polsat czy tvn mam tu na mysli tylko kanały na ziemne TVP 2 kocham kino i tyle....ostatnio około 0:40 dokument bar na wiktorii świetny tylko ta godzina a co do świat to na Boże Narodzenie na pewno bedzie kevin inne odgrzewane "hity" powtarzalność filmów zwiazana jest chyba z porami roku...ja polecam 12:40 piatek TVP 1 klasyka kina ostatnio orfeusz jazda obowiazkowa!!! 60 sekund hoolywodzka poprawność z gwiazdami i nic ponadto..a incydentu nie widziałem

Kwiatek_3

Na TVP 1 18 kwietnia ma być Epidemia Larsa von Tiera (oczywiście po północy) Tak się wlaśnie zastanawiam czy im sie te godziny nie pomyliły z TV Polonia ??? ;)

Patt

poprawka: Trier'a (przepraszam za zjedzenie literki !!)