Witam. Mam takie pytanie. Czy pamietacie jak jakies 8 lat temu (chyba) w tv polsat lecial serial "czlowiek ktorego nie bylo" , bylo to o jakims fotografiku ktory zrobil zdjecie przez ktore wymazano go z zycia publicznego, czy cos w tym stylu. ma ktos jakies info na temat tego serialu lub pamieta jak sie skonczyl? byle jakie info angielski tytul moze jakies namiary na odcinki
"Nowhere Man" - "Człowiek, którego nie ma" lub "Człowiek znikąd", rzeczywiście był nadawany dawno temu w odległej, odległej galaktyce...
To absolutnie najlepszy serial, jaki było mi dane zobaczyć w życiu. W rolę fotografa - Thomasa Veila - wcielił się świetny i niedoceniony Bruce Greenwood, a jego żonę - Alyson Veil - zagrała Megan Gallagher. Fabuła została zamknięta w 25. odcinkowym sezonie - od początku do końca trzymającym w napięciu, z niesamowitym, wgniatającym w fotel zakończeniem, którego w życiu nie spodziewałbym się.
Oto kilka informacji:
"My name is Thomas Veil, or at least it was. I'm a photographer, I had it all: a wife, Alyson, friends, a career. And in one moment it was all taken away, all because of a single photograph. I have it. They want it and they will do anything to get the negative. I'm keeping this diary as proof that these events are real. I know they are... They have to be."
Lista epizodów:
1: Absolute Zero
2: Turnabout
3: The Incredible Derek
4: Something About Her
5: Paradise On Your Doorstep
6: The Spider Webb
7: A Rough Whimper Of Insanity
8: The Alpha Spike
9: You Really Got A Hold On Me
10: Father
11: An Enemy Within
12: It's Not Such A Wonderful Life
13: Contact
14: Heart Of Darkness
15: Forever Jung
16: Shine A Light On You
17: Stay Tuned
18: Hidden Agenda
19: Doppelganger
20: Through A Lens Darkly
21: The Dark Side Of The Moon
22: Calaway
23: Zero Minus Ten
24: Marathon
25: Gemini Man
"I'm keeping this diary as proof that these events are real. I know they are... They have to be." - "Trzymam ten pamiętnik jako dowód, że te wydarzenia są prawdziwe. Wiem, że są... Muszą być."
Niestety ostatni odcinek dowiódł, że tak nie jest. Wszystkie wydarzenia, jakie widz mógł zobaczyć przez 25 odcinków, były fikcją - urojeniem. Thomas Veil, czyli Gemini Man został poddany eksperymentowi, jak wiele innych osób... Tak kończy się niesamowita pogoń za prawdą bohatera z góry skazanego na niepowodzenie.
PS. Masz jeszcze jakieś pytania %-) ?